• ARCHÍV ČLÁNKOV

        • Poznáme víťazov školského kola Logickej olympiády!

        • 18.03.2015 09:09
        • Dňa 4. marca 2015 sa uskutočnilo školské kolo celoslovenskej Logickej olympiády žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. Tejto súťaže sa zúčastnili nielen žiaci z tried so všeobecným intelektovým nadaním, ale aj individuálne začlenení žiaci s diagnostikovaným intelektovým nadaním. 48 žiakov 1. a 2. stupňa našej základnej školy si „zmeralo“ sily vo vedomostiach  v logickom uvažovaní, priestorovom a matematickom úsudku, ale aj verbálnom myslení. Pre súťažiacich bol pripravený test, ktorí žiaci riešili počas vyučovacej hodiny. Jednotlivé typy úloh boli naozaj ťažkým orieškom pre nejedného súťažiaceho. 
        • Spomedzi 21 súťažiacich v kategórii A (1. – 4. ročník) sme vyhlásili víťazov školského kola:  Olivera Vaľka, Gregora Bujdu, žiaci 4. D triedy a Mariána Barančíka z 3. C.

          Z 27 súťažiacich v kategórii B (5. – 9. ročník)  zvíťazili žiaci 7. A: Samuel Leško, Emma Dubovecká a Vladislav Slosarčík. Dvaja z každej kategórie budú našu školu reprezentovať v celoslovenskom finálovom kole, na ktorom sa zúčastnia najlepší riešitelia zo všetkých kútov Slovenska v oboch súťažných kategóriách (1.-4. roč. a 5.-9. roč). 

          Celoslovenské finále Logickej olympiády sa uskutoční v apríli na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove.

          Našim postupujúcim súťažiacim blahoželáme a držíme palce!

          Andrea Senajová, koordinátorka súťaže

        • Naspäť na zoznam článkov