• ARCHÍV ČLÁNKOV

        • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

        • 28.03.2015 19:06
        • V stredu 25. marca bolo už od rána  na našej škole rušno. Do zborovne sa ponáhľali malí aj väčší čitatelia a milovníci kníh spisovateľky Gabriely Futovej.  Autorka  štrnástich kníh pre deti , rodená Prešovčanka, držiteľka ocenenia Zlatá rybka za najlepšiu detskú knihu a iných literárnych cien, zavítala medzi nás na besedu.  Tá prebiehala v príjemnej atmosfére, ktorú vie pani Futová pútavým rozprávaním o svojich knihách, práci a zážitkoch  vytvoriť.
        • Otázkam nebolo konca kraja. Deti boli zvedavé na to, ako jej knihy  ( Hľadám lepšiu mamu, Naša  mama je bosorka, Brata musíš poslúchať, Dokonalá Klára, Keby som bola bosorka, Lepší otec v hrsti , Nezblázni sa mamička,  4 kosti pre Flipra, Poškoláci,  Nejdem a basta a iné...)  vznikali, kde hľadá inšpiráciu, čo ešte plánuje napísať. Pozorní poslucháči sa dozvedeli  veľa nie len  o jej tvorbe, ale aj o nej samej.  Zaujímavé boli jej príhody z detstva, rodinného života aj  príbehy zvierat, ktoré prichýlila pod svojou strechou.  Jej rozprávanie spestril aj prednes úryvku z knihy Dokonalá Klára v podaní Lindy Hlavinkovej.

          Na záver bola autogramiáda a fotenie s obľúbenou autorkou. Sme veľmi radi, že sme sa s ňou mohli po štyroch rokoch opäť stretnúť a že, ako sama povedala, sa na našej škole  cítila veľmi dobre.

          M.Peláková

          Článok o tejto návšteve si môžte prečítať aj na portáli Ahoj Bardejov

        • Naspäť na zoznam článkov