• ARCHÍV ČLÁNKOV

        • Ročníkové práce IV.D triedy

        • 23.06.2015 09:31
        • Jún je mesiac, na ktorý sa každý žiak veľmi  teší. Školské povinnosti sa pomaly, ale isto končia. Ešte zopár záverečných testov, zaokrúhlenie známok a vysvedčenie je tu. U nás, v triede pre intelektovo nadané deti,  sa mesiac jún spája aj so záverečnou prezentáciou ročníkových prác. Inak tomu nebolo ani v tomto školskom roku.
          Tohtoročné ročníkové práce štvrtáckych Rozumbrád boli naozaj veľmi zaujímavé. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov, kedy bola téma zadaná učiteľkou, si tento rok tému vyberal každý žiak sám podľa vlastného záujmu. Výber bol rozmanitý a veľmi záživný. Napokon uznajte sami: Hologramy, holografy, Kone, 80-te roky, Šach, Korytnačky, Včely, Lego mindstorms, Premeny filmu a fotografie, Lopty.
        • Žiaci naštudovali množstvo informácií k danej téme, získali vlastné skúsenosti a vedomosti. Prostredníctvom ročníkových prác naučili niečo nové nielen seba, ale aj svojich spolužiakov. Počas štyroch rokov sa učili pracovať s textom, vyjadriť svoj názor, počúvať druhých. Naučili sa vytvárať prezentácie na počítači. Získali tak pohľad na  svet, na veci, ktoré ich zaujímali.

          Prezentácie žiaci dopĺňali rôznymi modelmi, obrázkami, fotografiami, hračkami,  vo vlastnej réžii nakrútenými krátkymi filmami, ba dokonca exhibíciou vicemajstra SR, ale aj veľmi kvalitne vypracovanými prezentáciami na počítači.
          Práce boli skutočne veľmi pekné, prezentované podľa predstáv žiakov, podľa ich vlastného videnia.

          Všetci zúčastnení boli milo prekvapení netradičným výberom i samotnou prezentáciou prezentujúcich.
           

        • Naspäť na zoznam článkov