• ARCHÍV ČLÁNKOV

        • Prázdniny s angličtinou.

        • 13.07.2015 08:16
        • V Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove sa aj počas prvého prázdninového týždňa ozývala veselá detská vrava, spev, čulo bolo v dvoch triedach a na chodbách aj cez prestávky. Ak by si niekto myslel, že to boli nejakí poškoláci, mýlil by sa. Naopak. Bolo to 44 žiakov od 2. po 8. ročník, ktorí obetovali týždeň zo svojich prázdnin, aby sa mohli ďalej učiť. No učenie bolo úplne iné, ako to školské. Prebiehalo pod vedením dvoch anglických lektorov Davida a Dereka z jazykovej školy Sidas Košice. Jeho cieľom bolo zdokonaliť sa prostredníctvom hier, kreatívnych činností a  športových aktivít v anglickom jazyku, zbaviť sa strachu komunikovať,  naučiť sa tímovej práci, zabaviť sa, zmysluplne stráviť prázdninové horúce dni. 
        • Začiatky boli všelijaké, ale po dvoch dňoch už deti nedali pokoj lektorom ani cez prestávky a veselo sa s nimi rozprávali. Komu došla slovná zásoba, pomohol si rukami a nohami, o humorné situácie nebola núdza. Dopoludnia sa deti učili v triedach prostredníctvom pesničiek, hier, kvízov, súťaží, po obede a oddychu pracovali v skupinách, trávili čas vonku, v telocvični, pripravovali si scénky na záverečnú prezentáciu pred rodičmi. Keďže lektori s nimi rozprávali iba po anglicky, museli dávať pozor, aby porozumeli všetkým pokynom, či pravidlám hier.

                          Bol to prvý takýto letný denný tábor, ktorý bol na škole realizovaný. Týždeň zbehol rýchlo, nedalo sa za ten krátky čas veľa stihnúť. Dôležité však je, že deti mali možnosť komunikovať s naozajstnými Angličanmi, počuť perfektný anglickú výslovnosť.To, že nerozumeli všetkému, vôbec nevadilo. Pekne to zhodnotila mama jednej malej školáčky, ktorá doma prehlásila: „Mami, musím sa začať poriadne učiť tú angličtinu, aby som sa mohla aj s Angličanmi porozprávať“. Myslím, že ak si toto povedali aj ostatné deti, ciele English  summer campu boli nad očakávania splnené. Veď motivácia je najmocnejším hnacím motorom nie len pri vzdelávaní, ale pri všetkom, čo človek robí, ak chce dosiahnuť svoj cieľ a byť úspešný.

           

          Mária Peláková

           

           

           

        • Naspäť na zoznam článkov