• Novinky

            • VIEM  ROZPRÁVAŤ  RUKAMI

            • Mnohí z nás si uvedomujeme rozmanitosť ľudí okolo seba. Sme rovnakí a predsa iní. Jedno popoludnie v našom oddelení sme sa zvlášť rozprávali o ľuďoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako my, ale majú jednu super schopnosť – vedia rozprávať rukami! Ktorí to sú? Sú to ľudia, ktorí nepočujú zvuky tohto sveta – nepočujúci.

              Vďaka stránke NepočujúceDieťa.sk  sme sa s deťmi dozvedeli veľa zaujímavých informácií. Nepočujúce deti a ich rodičia nás vďaka videu vtiahli do ich sveta ticha a vyvrátili mýty o nepočujúcich, ktoré si možno mnohí z nás myslia.

              Najviac nás však zaujal rozhovor so slečnou Katkou, ktorá od malička vyrastala v prostredí ticha. Narodila sa ako zdravé dieťa rodičom, ktorí sú nepočujúci. Porozprávala nám o rodičoch, o jej detstve, ale aj o útrapách, ktoré museli v živote znášať, ale aj o milých momentoch, na ktoré nezabudne. Vďaka Katke sme pochopili, aké máme šťastie. Na záver nás Katka naučila niekoľko posunkov a tak môžeme povedať, teda vlastne ukázať, že už trošička vieme rozprávať rukami J.

              Táto skúsenosť sa nám spolu s deťmi hlboko zapísala do našich sŕdc. Buďme milší, empatickejší k ľuďom, ktorí majú nejaký handicap a vážme si aj tie najmenšie okamihy v živote a frázu: „Čo nepočuješ? Čo si hluchý?“ , neberme na ľahkú váhu...

              Katka, veľmi pekne ti ďakujeme!

               

              „Láskavosť je jazyk, ktorým nemí dokážu rozprávať a hluchí počujú a rozumejú.“ —  Christian Nestell Bovee

              Vychovávateľka Mgr. Jozefína Džundová a III. oddelenie ŠKD

            • STAVBÁRIK V ŠKD

            •    Vo všetkých oddeleniach ŠKD sa deti najradšej hrajú so stavebnicami. Z rôznych stavebníc a skladačiek dokážu vytvoriť neuveriteľné stavby! Ich kreativita nemala hraníc ani tento raz.    

              Deti sa zahrali na stavbárov a vymysleli všelijaké stavby-moderné, historické, či stavby budúcnosti. Myslíme si, že sa im to skutočne podarilo! Veď posúďte sami...:-)

              Vychovávateľky ŠKD

            • NÁRAMKY PRIATEĽSTVA

            • „Jediný spôsob,  ako mať priateľa, je byť priateľom.“

              R. W. Emerson

                  Náš školský klub je okrem iného aj priestorom na vytváranie priateľských vzťahov, ktoré sa snažíme neustále upevňovať. Veď predsa v jednote je sila! Túto silu priateľstva deti ukázali pri vytváraní náramkov. Korále – malé aj veľké, farebné, či s písmenami deti s odhodlaním navliekali na špagátik. Vytvorili krásne náramky, ktoré si našli svojho majiteľa v oddelení alebo priateľa vo svojom okolí. Deti táto aktivita tak veľmi bavila, že nestačil len jeden kus a bolo málo aj korálov. ..

              Vychovávateľky ŠKD

            • HALOVÁ SEZÓNA VYŠLA NA VÝBORNÚ

            • Halová sezóna Východoslovenského atletického zväzu sa začala 4.2.2024 v košickej nafukovacej hale kategóriou najmladších žiakov a žiačok. Súťažilo sa v štyroch disciplínach. Náš klub reprezentovalo 5 detí, ktoré získali 3 medaily, a to 1 x 1.miesto a 2 x 2.miesto. Starší žiaci a dorastenci mali svoje majstrovstvá v maďarskej Nyiregyházi. Výprava našich športovcov/kýň bola úspešná, čoho výsledkom bol zisk 15 medailí, a to až 8 x 1.miesto, 4 x 2.miesto a 3 x 3.miesto. Sezóna vyvrcholila majstrovstvami mladších žiakov 9.3. v Banskej Bystrici v hale Strednej športovej školy. Naši atléti/tky získali 11 medailí, a to 4 x 1.miesto, 2 x 2.miesto, 5 x 3.miesto. Spolu sme na majstrovstvách Východoslovenského atletického zväzu získali 29 medailí, z toho 13 zlatých, 8 strieborných a 8 bronzových. Už tieto výsledky naznačovali , že na HM-SR môžeme dosiahnuť pekné výsledky, čo sa potvrdilo. V bratislavskej hale Elán sme získali 3 zlaté a 2 strieborné medaily, čo nás v hodnotení klubov, na základe získaných medailí, zaradilo na celkové 2.miesto spomedzi 50 klubov zúčastnených na HM-SR staršieho žiactva. Môžeme konštatovať , že halová sezóna bola výborná, za čo poďakovanie patrí aj trénerom Mgr. Andrejovi Pečeňukovi a Mgr. Zoranovi Kollárovičovi a treba veriť, že keď sa nám budú vyhýbať zranenia, bude hlavná letná sezóna ešte lepšia.

              Medailisti najml. žiaci- Matúš Sivák, Denis Sokol, Marko Lenárt

              Staršie žiactvo- Peter Labanc, Oliver Paľuv, Patrik Lenárt, Amanda Nyongoni, Karin Grohoľová, Lea Milá

              Dorastenci, štafeta 4x200m- Daniel Smoleň, Patrik Peniak, Lukáš Mizerák, Samuel Bucholz, Dominik Križák

              Starší žiaci 4x200m- Lukáš Kniš, Alex  Kerbčár, Adam Árendáš, Jakub Vasilega

              Staršie žiačky 4x200m- Nina Jajková, Charlotte Križáková, Patrícia Udičová, Amanda Nyongoni

              Mladšie žiactvo- Jakub Kubis, Jakub Konfederák, Benjamín Kviatkovský ,Viliam Paľuv, Miroslav Hanko, Timotej Kopas, Barbora Jurčišinová, Tatiana Labancová, Nela Hlaďová.

              Mgr.Zoran Kollárovič

            • MEDZINÁRODNÉ DNI V MARCI

            • „Šťastie je súbor malých šťastných momentov." — Pierre Franckh

                 20. marec, je Medzinárodným dňom šťastia. Hlavným cieľom dnešného dňa je vraj pripomenúť si, že šťastie je jedným z hlavných cieľov každého z nás a tiež, že hospodársky rast krajiny nemusí nutne znamenať aj šťastných obyvateľov.

                 V našom oddelení ŠKD sme sa  pri tejto príležitosti zamysleli, čo nás robí šťastnými. Boli to napr. futbal, hranie hier, ale aj nemateriálne veci  ako voľný deň, keď je moja rodina zdravá, keď sa mamka o mňa stará, vyrábanie v ŠKD... Spoločne sme si naše „kúsky šťastia“ napísali na malé štvorlístky a nalepili na jeden veľký spoločný štvorlístok.

              Zhodli sme sa na tom, že šťastie sa nedá kúpiť, vytvárame si ho sami svojím každodenným postojom a uvedomením si, že vždy sa  dá tešiť aj z maličkostí...

              „Lesy sú „pľúcami“ našej krajiny, čistia vzduch a dodávajú ľuďom novú silu.“ —  Franklin Delano Roosevelt

                  V roku 2012 Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo 21. marec za Medzinárodný deň lesov. Tento deň je určený na oslavu a zvyšovanie povedomia o význame všetkých typov lesných ekosystémov. Každý rok sú v rámci tohto dňa krajiny vyzývané, aby na lokálnej, národnej a medzinárodnej úrovni organizovali aktivity, ako sú napríklad kampane na výsadbu stromov a vyvíjali úsilie smerujúce k ochrane lesov.

                 O tomto dni lesov (a nielen o ňom) sme sa v oddelení veľa rozprávali. Máme šťastie, že žijeme v takej rôznorodej krajine plnej zelene. Máme lesy, hory, pahorkatiny, nížiny.. S deťmi sme sa rozprávali o význame lesov, kto všetko má v lese domov, aké dary prírody v ňom môžeme nájsť a ako ho chrániť. Deti našťastie nie sú len  „domasedi“. Poznajú lesy v bližšom aj širšom okolí, kam chodia často so svojimi najbližšími  na prechádzky, či turistiku.

              Keď piješ vodu, spomeň si na jej prameň.“ - Čínske príslovie

                 22. marec Svetový deň vody je  deň, ktorý určila  Organizácia spojených národov v roku 1992 za sviatok tejto vzácnej tekutiny. Nedostatok vody alebo jej znečistenie, nedostatočný prístup všetkých ľudí k pitnej vode, to všetko môže spôsobiť nárast napätia medzi komunitami a krajinami. S rastúcimi vplyvmi zmeny klímy a rastúcim počtom obyvateľov existuje naliehavá potreba v rámci krajín i medzi nimi zjednotiť sa na ochrane a zachovaní nášho najcennejšieho zdroja.

                 Tento deň nám pripomenul, že voda je vnajvzácnejšou tekutinou pre ľudstvo. Ale ako ňou šetriť? Táto otázka nám vŕtala v hlave a hľadali sme na ňu odpovede:

              1. Kúpeľ vymeňte za sprchu.
              2. Nenechávajte vodu zbytočne dlho tiecť.
              3. Práčku zapínajte až keď je plná.
              4. Zaobstarajte si šetrné splachovacie zariadenie.
              5. Skúste si zaobstarať umývačku riadu.
              6. Odstátu vodu nevylievajte.
              7. Nainštalujte si na vodovodný kohútik zariadenie menom perlátor.
              8. Šetrite vodu aj pri rozmrazovaní potravín.
              9. Využívajte dažďovú vodu.
              10.  Voda zo svojej studne.

                 Čo by sa stalo, ak by sme vodu nemali? V takejto utópii by sme žiť nechceli a v takom svete by sme ani neprežili. Deti vedeli, že čistá voda je na pitie najlepšia, aj keď mnohé sa nechajú zlákať na sladený nápoj. Raz za čas neuškodí. ALE už vedia, že tá naj je voda čistá!

                 Nezabúdajte na pitný režim a my vám z nášho oddelenia (s pohárom čistej vody) prajeme už len „NA ZDRAVIE“!

              Vychovávateľka Mgr. Jozefína Džundová a III. oddelenie ŠKD

            • Šaliansky Maťko - okresné kolo

            • Dňa 8.2. 2024 sa konalo okresné kolo recitátorskej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali víťazky školského kola troch kategórií Alina Kykynezhdy 3.C, Ela Čukanová 4.C a Simona Švecová 6.B. Najviac sa darilo žiačke Aline Kykynezhdy z 3.C triedy, ktorá obsadila 2. miesto v I. kategórii. 

              Víťazke aj ostatným súťažiacim srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia do ďalších súťaží.

            • PONOŽKOVÁ VÝZVA

            • Práve dnes sme sa na našej škole zapojili do ponožkovej výzvy a tým si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Symbolika dátumu 21. 03. je v skutku jednoduchá. Downov syndróm je genetické ochorenie, ktoré vzniká strojením 21. páru chromozómu a preto práve tento dátum. Druhá symbolika je ukrytá v ponožkách, ktoré svojim tvarom najviac pripomínajú tvar chromozómov a ešte do tretice, rozdielne ponožky zase pripomínajú odlišnosť ľudí trpiacich Downovým syndrómom.

              V dnešnej dobe je veľmi náročné byť iný, či už vizuálne alebo správaním. Ľudia s Downovým syndrómom sú iní po všetkých stránkach, sú však nádherne iní. Vo svojej čistote a dobrosrdečnosti sú inšpiratívni pre nás všetkých. Žiaci 2.B sa do tejto ponožkovej výzvy zapojili a obuli si rozdielne ponožky a prišli tak do školy.                                                                                                              

              #PonozkovaVyzva

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Návšteva európskeho parlamentu v Štrasburgu

            • Štrasburg je jedným z hlavných miest EÚ. 8 učiteľov našej školy prijalo pozvanie od europoslanca p. Vladimíra Bilčíka navštíviť európsky parlament. Počas dvoch dní v tomto krásnom meste sme navštívili katedrálu Notre – Dame, štvrť Petit France, ktorá je zapísaná v zozname UNESCO, absolvovali plavbu vyhliadkovou loďou po kanáli a nadýchali sa atmosféry najstaršej časti mesta. Vyvrcholením bola návšteva európskeho parlamentu, v ktorom sme absolvovali besedu s europoslancom V. Bilčíkom, nahliadli do rokovacej sály, v ktorej práve prebiehalo hlasovanie a zúčastnili sa prednášky o význame EÚ.

            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠŤASTIA V 2.B

            • „Úsmev je lacnejší ako elektrina a dáva viacej svetla.“ 

              (Archibald Joseph Cronin)

               „Viete, čo je šťastie? Je to dom, auto alebo chata? Keď máte peňazí ako smetí? Šťastie je, keď Vám niekto sľúbi modré z neba? Nie. Šťastie je detstvo. Šťastie je rodina a rozosmiate tváre detí. . Šťastie je, keď máme blízkych ľudí okolo seba.“

              Počuli ste už o dátume 20.3.? Viete s čím sa tento deň spája? No predsa so ŠŤASTÍM! Hlavným cieľom tohto dňa si bolo pripomenúť, že šťastie je jedným z hlavných cieľov každého z nás. Šťastie nie je založené na peniazoch. Niektorí svetoví odborníci totiž tvrdia,  že my ľudia sa stále viac zameriavame na materiálne veci, a pritom sa zabúdame tešiť                    z každodenných maličkostí. Preto sme sa v 2.B rozhodli urobiť si dnešný deň krajším. Ak ste šťastný deň nestrávili práve 20.3. urobte si ho dnes. Urobte si týchto 6 vecí a uvidíte,      že budete šťastnejší a spokojnejší sami so sebou.

              • Doprajte si chutný obed či večeru a v pokoji si ju vychutnajte.
              • Urobte  krajší deň niekomu neznámemu. Trebárs čo i len úsmevom či pozdravom.
              • Strávte deň s niekým, koho máte radi a nezabudnite mu svoju lásku prejaviť.
              • Počúvajte obľúbenú hudbu, ktorá vám zlepší náladu. A pokojne tancujte.
              • Doprajte si čerstvý vzduch a slnko. Choďte na prechádzku.
              • Urob dobrý skutok.

              A viete, čo? Pokojne tieto veci zopakujte aj zajtra a pozajtra…alebo každý deň.

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Nápaditý svet mravcov

            • Druháci predstavili svoje výtvory

              V čase, keď sa druháci učia o prírode, sa aj naši žiaci pustili do fascinujúceho sveta mravcov. Počas hodín prírodovedy sa venovali štúdiu týchto drobných tvorov, ktorí majú v našom ekosystéme dôležitú úlohu. Víkend patril tvorbe: každé dieťa malo za úlohu vytvoriť projekt, ktorý vystihoval život mravcov. A nechýbala náročná práca a fantázia! Na hodine prvouky sa nám tak ponúkla jedinečná možnosť nahliadnuť do sveta týchto húževnatých tvorov cez oči našich talentovaných žiakov. Od živých modelov po vlastnoručne vyrobené mraveniská - projekty, ktoré deti predstavili, boli naozaj pôsobivé. Každý jednotlivec priniesol do triedy kus svojej kreativity a pochopenia toho, ako tieto drobné bytosti fungujú. Prezentácie neboli len o krásnych dielach, ale aj o poznatkoch, ktoré deti získali o správaní, organizácii a dôležitosti mravčích kolónií. To, ako sa zapájali do diskusií a zdieľali svoje objavy, bola naozaj potešujúca scéna. Každý projekt priniesol nový pohľad na tento fascinujúci aspekt prírody. Ako učiteľka som nadšená z ich záujmu a práce, ktorú do tohto projektu vložili. Tento výlet do sveta mravcov nám pripomenul, že veľké veci môžu vyrastať z malých začiatkov. Som hrdá na svojich žiakov a teším sa na ďalšie dobrodružstvá v našej učebni prírody!

              Mgr. Zuzana Hanobiková (tr. uč. 2.A)

            • Hmyzie hotely

            • Hmyzie hotely v podaní žiakov 4.C triedy vytvorené pod vedením budúcej pani učiteľky Margarétky Pivovarnikovej

            • Testovanie 9 - 20. marec (STREDA)

            • Dňa 20. 3. 2024 sa uskutoční TESTOVANIE 9.

              V tento deň majú žiaci 8. ročníka udelené riaditeľské voľno a keďže sa tohto dňa neúčastnia výučby, nemajú nárok na obed a budú z neho vyhlásení automaticky.

              Žiaci 9. ročníka nájdu viac informácií ohľadom Testovania 9 v tomto odkaze.

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín:

              Poézia - II. kategória:

              1. Ivana Šverhová - 5.A
              2. Simona Švecová - 6.B
              3. Ema Tipulová - 6.A

              Poézia - III. kategória:

              1. neudelené
              2. Liana Pivovarníková - 8.B, Patrícia Udičová - 8.D
              3. Peter Labanc - 8.D

              Próza - II. kategória:

              1. Katarína Calková - 5.B
              2. Ema Vaškaninová - 5.A
              3. Miriam Mihalčinová - 6.,A

              Próza - III. kategória:

              1. Oliver Falat - 7.A
              2. Šimon Artim - 8.B
              3. Zuzana Artimová - 8.B

            • Okresné kolo v bedmintone

            • Dňa 14. marca 2024 a 15. marca 2024 sa v Kurime konali majstrovstvá okresu v bedmintone  žiačok a žiakov narodených po 1.9.2008.

              Žiačky súťažili v zostave :

              Simona Senčáková 8.D
              Lenka Bubeníková 8.D
              Sabína Vojteková 8.A
              Alexandra Maniková 7.A

              Získali pekné 3.miesto, v rámci súčtu dvojhry a štvorhry - 2.miesto za školu.

              Žiaci súťažili v zostave :
              Peter Labanc 8.D
              Leo Šmida 7.D
              Šimon Štec 8.D
              Hugo Kravec 6.C

              Žiaci tiež obsadili 3. miesto, v rámci súčtu dvojhry a štvorhry - 2.miesto za školu. Všetko bolo pod vedením p.uč. Vavrekovej, ktorá už 12 rokov vedie na škole bedmintonový krúžok.

              Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme!

            • Dievčatá majsterkami okresu vo vybíjanej

            • Dňa 12.3 2024 sa v telocvični ZŠ na sídlisku Vinbarg uskutočnili MO žiačok 5. - 7. ročníka vo vybíjanej. Súťaže sa zúčastnilo 10 družstiev zo základných škôl okresu Bardejov. Družstvá boli rozdelené do troch skupín. Naše dievčatá sa dostali do skupiny so ZŠ Kurima, ZŠ Marhaň a usporiadajúcej školy. Hralo sa systémom v skupine, každý s každým 2 x 5 minút a víťazi jednotlivých skupín vytvorili finálovú skupinu. V skupine sme vyhrali všetky zápasy a postúpili sme do finálovej skupiny. V nej sme sa stretli s družstvami ZŠ Raslavice a ZŠ B. Krpelca. Dievčatá po dobrom výkone zvládli obidva finálové zápasy a stali sa majsterkami okresu Bardejov pre rok 2024. Okres Bardejov budú reprezentovať na majstrovstvách prešovského kraja, ktoré sa uskutočnia 30.4.2024 v Humennom. Dievčatám blahoželám za predvedený výkon, veľkú bojovnosť a verím, že školu aj okres budú na majstrovstvách kraja úspešne reprezentovať.

              Družstvo pod vedením Mgr. Zorana Kollároviča tvorí týchto 12 hráčok: Bilasová Stanislava, Görögová Viktória, Hlaďová Nela, Jurčišinová Barbora, Kuncíková Michaela, Labancová Tatiana, Laktičová Paulína, Macejová Simona, Olejárová Lenka, Tóthová Natália, Udičová Sofia Mária a Vatehová  Emma.

              Mgr. Zoran Kollárovič

            • „DARUJEM TI KNIHU“

            • „Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet.
              Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých.“
                                                                                                                                              Jacqueline Kennedy

              Milujete čítanie kníh? Knihy sú skvelé. Nielenže nám otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú naše obzory, robia nás aj lepšími ľuďmi, výborne si pri nich oddýchneme a zlepšujú kvalitu nášho života. A to je hŕstka dôvodov, prečo začať čítať knihy. Keďže marec je mesiac venovaný knihám, preto sme sa rozhodli s deťmi z 2.B pripraviť aktivitu s názvom „Darujem Ti knihu.“ Čo bolo ich úlohou? Doniesť do školy svoju knihu, ktorú už prečítali, prelúskali zľava doprava. Potom nám každý predstavil svoju knihu a prečítal z nej úryvok. Po tejto aktivite prišla tá ťažšia úloha, a to darovať svoju knihu spolužiakovi a zároveň prijať knihu iného spolužiaka. Viete, aké ťažké bolo pre niektorých darovať svoju knihu? Deti v tomto veku majú problém podeliť sa so svojou hračkou alebo knihou. Preto sme ich ani nenútili. Tí ostatní zažili nový príjemný pocit spojený s darovaním. A s úsmevom prijali knihu od spolužiaka. Už teraz sa tešia na víkendové čítanie darovanej  knihy. 

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN na 1.stupni

            • Dňa 7. 3. 2024 sa uskutočnilo školské kolo  už 70. ročníka súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Od roku 1954, kedy sa súťažilo prvýkrát, sa jej zúčastnilo státisíce žiakov, vrátane osobností ako Július Satinský, Ľubo Roman, Soňa Müllerová, Milan Ondrík a mnoho ďalších. To, že deti prednášajú s nadšením aj v súčasnosti sa odzrkadlilo v bohatej účasti recitátorov. Tridsať  žiakov 2. až 4. ročníka prispelo svojím prednesom k príjemnej umeleckej atmosfére súťaže. Ohodnotiť tých najlepších bolo naozaj veľmi ťažké, ale veríme, že súťažiaci pochopili, že  „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“

              Vyhodnotenie súťaže

              I. kategória (2.- 4. ročník)

              Poézia:
              1. miesto Ela Čukanová - 4.C
              2. miesto Elizabeth Tejová - 2.B
              3. miesto Alica Kostárová - 4.C
              Cena poroty: Nina Mihoková - 3.B a Tatiana Sabolová - 2.B

              Próza:
              1. miesto Alex Salamon - 4.A
              2. miesto Rebeka Šellong - 4.A
              3. miesto Patrícia Banasová - 4.A
              Cena poroty: Iryna Sverlovych - 4.C a Zuzana Adamuščinová - 2.B

              Víťazom srdečne blahoželáme!

            • „Príbeh jednej ženy“

            • Spevácky krúžok rozžiaril tváre našich dám

              Dôležitosť ženy vytvára hlboký základ našej spoločnosti. Je to ona, kto prináša život, lásku a múdrosť do našich domovov. Dnes sme na vlastné oči zažili, ako sa táto nekonečná sila prenáša aj cez melódiu. Naše deti zo speváckeho krúžku „Na ľudovú nôtu“ sa  stali poslami jedinečného príbehu, ktorý oslavoval výnimočnosť ženskosti. „Príbeh jednej ženy“ nebol len zbieraním tónov a slov, ale hlbokým ponorením sa do duše žien vo všetkých ich podobách. Boli matkami, dcérami, priateľkami a neviditeľnými hrdinkami našich každodenných životov. Ich melódia nám pripomenula, že každá žena je nezameniteľná a zohráva nezastupiteľnú úlohu v našich životoch. Nádherné spevácke výkony detí oživili sálu a zaniesli nás na cestu života jednej výnimočnej ženy - Haničky. Táto hudobná koláž sa dotkla hlboko a priniesla radostné spomienky na lásku, rodinu a životné peripetie. Srdečne ďakujem všetkým mojim spevákom, ktorí nám darovali tento príbeh. Ich umelecký prejav sa stal živým obrazom toho, ako ženy tvoria pletivo našich spoločenstiev. Oslava Medzinárodného dňa žien sa stala výnimočným zážitkom v Seniorcentre na Toplianskej ulici, kde zaznela  melódia života v podaní nádejných hlasov našich detí.

              Mgr. Zuzana Hanobiková
              (vedúca  speváckeho krúžku)