• Novinky

            • Nádcha, tras sa!

            • ​​Keďže na hodinách prvouky sme preberali celý mesiac tému Kráľovstvo rastlín, naše rozhodnutie bolo, že si skúsime vypestovať nejaké rastlinky v triede. Konkrétne nádchovník (Plectranthus argentatus), rýmovník alebo tiež túto rastlinu mnohí poznajú aj pod menom kubánske oregano. Krehká nenápadná a liečivá rastlinka, ktorú možno máte aj vy. Slúži vám ako dekoratívny doplnok v interiéri bytu a možno ani netušíte, aký skvost si v kvetináči pestujete. Rastlinka do ovzdušia neustále vypúšťa malé množstvo silíc, čím priaznivo vplýva na dýchanie. Pri dotyku uvoľňuje intenzívnejšiu arómu pripomínajúc vôňu zmesi eukalyptu, mäty a medovky. Uplatňuje sa najmä pri chrípke a nachladnutí:

              • v prvom rade je expert na dýchanie
              • uvoľňuje dýchacie cesty
              • uvoľní aj upchaté dutiny spôsobené alergiami
              • priaznivo pôsobí aj pri astme
              • pri zápale prínosových dutín

              Prváci sa zahrali na bádateľov a pestovateľov Kráľovstva rastlín a  zážitkovou formou opakovali učivo prvouky. A veru bolo to veľmi zaujímavé a príjemné bádanie. Spolu si zopakovali časti, z ktorých sa skladá rastlina, preskúmali listy, či korienky rastlín. Žiaci mali veľkú radosť zo skúmania pôdy  a sadenia vlastnej rastlinky. Celý mesiac sa starali o rastlinky a teraz pôjdu do ich domácnosti, aby im poslúžili ak, to budú potrebovať. Na toto letné obdobie je táto rastlinka netradičná, ale je výbornou prípravou na nový školský rok. V septembri to už bude ozaj veľká rastlinka, z ktorej bude úžitok. „Hapčí a na zdravie!“

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Tretiaci nezabúdajú ani na seniorov

            • Medzinárodný deň rodiny bol dňom, ktorý si väčšina pripomína v kruhu svojich blízkych. Ale medzi nami sú aj takí členovia rodín, ktorí svoju jeseň života trávia v centrách sociálnych služieb, kde sa im dostáva odborná zdravotná, terapeutická i sociálna starostlivosť.  Poteší ich nielen návšteva rodinných príslušníkov,  ale aj žiakov, ktorí im spestria pobyt a privodia milú spomienku. Naši tretiaci svojimi básničkami, piesňami, tancami, ale hlavne slovom v šarišskom nárečí potešili nejedno srdce babky a dedka. Výkon žiakov ocenili potleskom a v nejednom oku sa zaleskla slza dojatia. Našim seniorom prajeme najmä veľa zdravia do ďalšieho života. Tešíme sa na stretnutie aj nabudúce!

              ​​​​​​​Mgr. Anna Kostárová

            • Náš úspech v Englishstar

            • Vyučovanie cudzích jazykov má na našej škole pevné miesto a spoluprácu učiteľov primárneho a nižšieho sekundárneho vzdelávania je vidieť aj na kvalite jazykových zručností našich žiakov. Potvrdzuje to každoročný záujem o štúdium na bilingválnych gymnáziách i vysoké percento prijatých žiakov. Angličtina je v súčasnosti in a jej používanie sa už nepokladá za výhodu, ale priam podmienku. Preto už od prvého ročníka  kladieme vo výučbe dôraz na využívanie metód, ktoré spočívajú v podpore motivácie žiakov učiť sa cudzí jazyk. Zároveň pomocou rôznych hrových aktivít a foriem práce napomáhame prežívať radosť, podporovať zvedavosť i túžbu objavovať. Jedným z mimoriadne potešujúcich výsledkov je preto aj výnimočný úspech našich žiakov v celoslovenskej jazykovej súťaži v anglickom jazyku Englishstar. Súťaže sa zúčastnilo 672 škôl a celkovo 22 105 súťažiacich z celého Slovenska. Úspešným riešiteľom súťaže sa stal každý žiak, ktorý získal v celkovom skóre viac ako 80%. Je preto potešujúce, že naša škola získala z počtu 31 zapojených žiakov takmer sto percent úspešných súťažiacich.

              Osobitne blahoželáme žiakom, ktorí sa stali Englishstar, čo znamená, že ich úspešnosť predstavovala plný počet, teda 100%. Stali sa nimi:

              Anna Hanobiková z 1.B
              Alex Salamon z 3.A
              Gustavo Husák zo 4.B
              Janko Vasiľov zo 4.C

              Výborne si počínali aj žiaci, ktorí sa zaradili medzi úspešných riešiteľov:

              1.A: Ester Lešková, Ester Miháľová, Mathias Pillár

              1.B: Zuzana Adamuščinová, Tatiana Sabolová, Paulína Sabóova, Karin Reľovská,

              2. D: Viliam Hrib

              3.A: Stella Paraničová

              3.B: Gabriel Olejár, Soňa Zákutná, Rebeka Zrivková

              3.C: Ela Čukanová, Michal Kekelik, Filip Ličko, Matej Ličko, Hana Palšová

              4.A: Drahoslav Divulit, Yousef Shamsaldeen, Natália Tomečková

              4.B: Karolína Karaffová, Marko Lenárt

              4.C: Sára Bilasová, Sára Mihaľová, Ema Vaškaninová, Ema Vencúriková

              Všetkým súťažiacim ešte raz blahoželáme a prajeme, aby im cudzí jazyk bol aj naďalej kľúčom porozumenia, ale aj nezaujatej otvorenosti smerom k iným kultúram.

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.
              PK CJ na primárnom stupni vzdelávania

            • Výlet Stará Ľubovňa

            • Štvrtok 8.6.2023 bol pre žiakov 2. ročníkov výnimočný. Zúčastnili sme sa školského výletu v Starej Ľubovni na netradičnej svadbe grófky Izabely. Celý program sa niesol v duchu rozprávky kde sme museli splniť rôzne úlohy, za ktoré sme dostali ružu. Získaním daného počtu ruží žiaci vyskladali svadobnú kyticu pre nevestu. Po svadbe sme obdivovali vojenskú techniku z dvoch sv. vojen vo vojenskom múzeu M. Strenku. Výlet sme ukončili tradične nákupmi suvenírov a plní zážitkov sme sa  šťastne vrátili domov. :))))

              Tr. učiteľky PaedDr. Jana Paľuvová, Mgr. Ľubica Sabolová, Mgr. Martina Škvareková

            • Sme hrdí na svoje kúpele...

            • Každý Bardejovčan by mal poznať krásy a históriu svojho mesta. Súčasťou Bardejova sú aj Bardejovské Kúpele, ktoré sme sa s našimi prváčikmi tentokrát rozhodli preskúmať. A veru bol to poriadny zážitok. Cestovali sme tam autobusom MHD, ktorým väčšina detí išla po prvý krát. V areáli sme si okrem kúpeľných domov, hotelov prezreli aj expozíciu skanzenu (múzeum ľudovej architektúry). Dnešné deti si nevedia predstaviť život, ktorý v minulosti žili naši predkovia. Preto je veľmi dobré, že im históriu môžeme i takýmto spôsobom priblížiť.  Zvedavé deti si pozorne čítali popisy na každom domčeku a dovnútra vstupovali s očakávaním. Najviac sa im páčil drevený chrám Ochrany Presvätej Bohorodičky, ktorý premiestnili do skanzenu z obce Mikulášová. Počasie nám prialo, tak sme si mohli dovoliť aj dlhšiu prechádzku po priam čarovných kúpeľoch. Bardejovské Kúpele spĺňajú predpoklady tak na balneologické, ako aj na klimatické kúpeľné miesto. Existencia kúpeľov sa spomína už v listine Belu IV. Z roku 1247.  Toto miesto navštívilo a liečilo sa tu mnoho významných osobností. Možno najznámejšou bola cisárovná Alžbeta Bavorská, manželka Františka Jozefa I. , ktorej socha pred liečebným domom z roku 1903 pripomína dodnes jej pobyt. Budova, ktorá dnes nesia jej meno, bola v tom čase známa pod názvom Deák. Sissi bývala v terajšej izbe č. 218, odkiaľ mala pekný výhľad na samotné kúpele. Obhliadli sme si aj kúpeľnú kolonádu, ktorá je prvou kolonádou takéhoto druhu na Slovensku. Deti si tam mali možnosť zakúpiť tradičné kúpeľné oblátky, či drevené výrobky od miestnych remeselníkov. Do školy sme sa vrátili s novými poznatkami a zážitkami. Tešíme sa, že žijeme v kráľovskom meste s bohatou históriou a máme kúpele, ktoré sú známe široko – ďaleko.

            • Exkurzia Maľcov

            • Zážitkové učenie je pre deti naozaj pútavé.  Presvedčili sme sa o tom na exkurzii v EKO CENTRE MALCOV. Deti si pozreli zvieratá a rastliny v životnej veľkosti, mohli sa dotknúť  vystavených exponátov, vypočuť si zvuky zvierat, pozrieť si zaujímavé videá. Svoje nadobudnuté poznatky si overili v záverečnom zábavnom kvíze. Za odbornú a deťom prístupnú prednášku ďakujeme p. Hankovej. 

              Žiaci a učiteľky 2.B, 2.C, 2.D

            • Maksík

            • MAKSÍK je celoslovenská matematická korešpondenčná súťaž, ktorá je určená žiakom 2. – 4. ročníka základných škôl. Hlavným cieľom súťaže je rozvíjať myslenie a kreativitu žiakov, ukázať, že premýšľanie môže byť zábavné a že zdolávanie matematických problémov môže prinášať radosť a pocit uspokojenia.

              Do tejto súťaže sa v  školskom roku 2022/23 zapojilo 58 žiakov našej školy. Diplomy a darčeky pre Najmúdrejších maksáčikov získali títo 24 žiaci:

              1.A: Ester Lešková, Ester Miháľová, Matej Vaškanin, Mathias Pillár, 1.B: Anna Hanobiková,  2.B: Adam Récky, Martin Nicák, Peter Kohút, 2.C: Alina Kykynezhdy, Tibor Šverha, 3.A: Jakub Drobniak, Richard Lazur, Dominika Makhlynets, Alex Salamon, Dorota Saraková, 3.C: Ela Čukanová, 4.A: Katarína Calková, Ivana Nicáková, Ivana Šverhová, 4.B: Marko Lenart, 4.C: Šimon Gajdoš, Janko Vasiľov, Ema Vaškaninová a Tobias Kost.

              Žiaci 2.stupňa riešili MAKS, veľkú matematickú súťaž pre všetkých, ktorým to páli.

              Diplom Maksifrajer  získali: 6.A: Štefan Vasiľov a z 8.D: Patrik Lenart.

              Všetkým riešiteľom súťaží srdečne gratulujeme a prajeme zaslúžený oddych počas letných prázdnin.

              Mgr. Andrea Senajová, koordinátorka súťaže

            • GYMNASTIKA PRE DETI

            • Slovenská gymnastická federácia v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu  pripravila pre ZŠ projekt „Moduly“. Moduly sú pilotný projekt MŠVVaŠ zameraný na skvalitnenie hodín telesnej výchovy na 1. stupni ZŠ a inšpirovanie žiakov k aktívnemu tráveniu voľného času.

              Na našej škole sa počas šiestich vyučovacích hodín žiakom druhého a tretieho ročníka venovala Bc. Stanislava Bajusová. Predstavila deťom jednotlivé gymnastické cvičenia  s loptou, švihadlami, rytmickú gymnastiku, akrobatické cvičenia i cvičenia s náčiním. Ukázala žiakom ako správne vzpriamene chodiť, byť sebavedomí, odvážni, ako sa pri športe zabaviť. Nám učiteľom ponúkla námety ako  gymnastika učiť moderne, tvorivo, efektívne a bezpečne...

            • Majstrovstiev Slovenska mládeže v mas-wrestlingu

            • V utorok 13. júna 2023 sa v mestskej športovej hale v Bardejove konali Majstrovstvá Slovenska mládeže v MAS-WRESTLINGU. V konkurencií 14 škôl sa žiaci našej školy umiestnili v hodnotení škôl na skvelom 2. mieste. Súťažiaci štartovali v jednotlivých vekových a váhových kategóriách podľa vylosovania. Z 15 člennej výpravy ZŠ Komenského sa najviac darilo 7 medailistom.

              Ďakujeme organizátorom a oceneným žiakom blahoželáme!

              1. miesto             Danny Hudák, Richard Petrík       

              2. miesto             Simona Macejová, Oliver Hlaď, Matej Bobovčák  

              3. miesto             Teo Šmída, Benjamín Hnatko

            • Matematický klokan: ČUKANOVÁ, GOLIAŠ A TOMEČEK 100%

            • Akí šikovní sú naši žiaci v matematickom myslení si overilo 109 našich školákov v celoslovenskej matematickej súťaži MATEMATICKÝ KLOKAN.

              A tu sú výsledky:

              KLOKANKO 1: 14 349 súťažiacich /na našej škole 33/ Diplom úspešného riešiteľa získal iba Oskar Tomeček z 1.B, 100% vypracovanie, 1.miesto.

              KLOKANKO 2: 13 021 súťažiacich /na našej škole 26/ Diplom úspešného riešiteľa získali 3 žiaci: 2.B: Nina Rondziková a Boris Čejka, z 2.C: Alina Kykynezhdy.

              KLOKANKO 3: 10 005 súťažiacich /na našej škole 25/ Diplom úspešného riešiteľa získali 6 žiaci: Ela Čukanová z 3.C, 100% vypracovanie, 1.miesto, Adam Goliaš z 3.B, 100% vypracovanie, 1.miesto, z 3.A: Dorota Saraková, Jakub Drobniak, Timon Dreszler a Patrícia Banasová.

              KLOKANKO 4: 8828 súťažiacich /na našej škole 18/ 3 získali Diplom úspešného riešiteľa: Ivana Šverhová, 4. A a Michal Matiaš, Šimon Gajdoš zo 4.C .

              ŠKOLÁK 6: 3460 súťažiacich /na našej škole 3/ Diplom úspešného riešiteľa získal žiak 6.A Štefan Vasiľov.

              BENJAMÍN 7: 2843 súťažiacich/ na našej škole súťažil jeden žiak, ktorý získal Účastnícky diplom.

              BENJAMÍN 8: 2327 súťažiacich/na našej škole súťažili dvaja žiaci z 8. D, získali aj Diplom úspešného riešiteľa: Lukáš Mizerák a Patrik Lenart.

              KADET 9: 1 653 súťažiacich/ na našej škole súťažil jeden žiak, ktorý získal Účastnícky diplom.

              Všetkým riešiteľom súťaže srdečne gratulujeme a prajeme krásne prázdniny.

              Mgr. Andrea Senajová, koordinátorka súťaže 

            • ŠKOLA V PRÍRODE - LIPTOVSKÝ JÁN

            • Dňa 5.6.2023 sa žiaci štvrtého ročníka vybrali spoznávať našu krajinu na Liptov, do Jánskej doliny, kde tradičné vyučovanie vymenili za učenie sa v škole v prírode. Po ubytovaní v penzióne Limba v Liptovskom Jáne sa pustili do poznávania okolia. A bolo na čo pozerať....

              V Podzemí pod vežami - Mincovníčkove v Liptovskom Jáne spoznali ako sa v minulosti razili mince. Navštívili areál  kultúrnych pamiatok - Park mini Slovensko, kde si mohli pozrieť najvýznamnejšie kultúrne pamiatky Slovenska v zmenšenej podobe. Pri prechádzke obcou Liptovský Ján  neobišli ani Kaďu s termálnym prameňom, ktorého voda má liečivé vlastnosti. Voda v prameni je vlažná, ale po niekoľkých minútach zistíte, že vám rozohrieva kĺby. Na dlhšiu túru sa vybrali do Stanišovskej jaskyne, kde obdivovali čarovné tajomstvá podzemia, ktorej súčasťou je aj šamanské miesto OBO. Je to posvätná stavba z kameňov, prípadne vetiev stromov postavená na vrcholoch hôr, na horských priesmykoch, pri riekach, prameňoch, brehoch jazier alebo iných miestach uctievaných ľuďmi.

              Okrem poznávacích výletov sa deti zabavili rôznymi športovými aktivitami v blízkosti prírodnej scenérie penziónu Limba. Nechýbala ani ranná rozcvička, rôzne popoludňajšie súťaže i večerné aktivity, vrátane diskotéky, na ktorej sa  mohli všetci do sýtosti vyblázniť.

              Týždeň ubehol ako voda. Ani spiatočná cesta domov nebola nudná, zastávka na farme Východná obohatila štvrtákov o ďalšie poznatky o chove a starostlivosti o hovädzí dobytok. Prezreli si sýpku, dojáreň, pôrodnicu i hotel spokojných kráv, kde si mohli zvieratá aj pohladkať.

              Deti sa vrátili domov zrelaxované, obohatené o nové vedomosti a veselé zážitky.

              Poďakovanie patrí  všetkým pedagogickým pracovníkom, zdravotníčke i asistentke, ktorí vytvárali príjemnú atmosféru  a  postarali sa o  bezproblémový priebeh celého pobytu.

              Vedúca ŠvP

            • Čarovné jablko

            • Výtvarnú súťaž Čarovné jablko netreba hádam nikomu špeciálne predstavovať. V Bardejove má svoju tradíciu  a žiaci sa do nej každoročne zapájajú. Nebolo tomu inak ani v tomto školskom roku. O to viac nás teší že sa žiačky 2.C triedy pod vedením vychovávateľky Mgr. Ľ. Kurimskej umiestnili na prvých dvoch miestach v 2. kategórii. 1. miesto Alina Kykynezhdy a 2. miesto Hana Harničárová. Oceneným dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj v ďalších súťažiach.

              PaedDr. Jana Paľuvová

            • Vynikajúci  úspech našich žiakov na M-SR ZŠ v atletike družstiev

            • V dňoch 12.6.-14.6.2023 sa v priestoroch Národného tréningového olympijského centra X-Bionic sphere v Šamoríne uskutočnilo  SUPERfinále Školský šport 2023 a v rámci neho M-SR ZŠ družstiev v atletike. Postúpilo 10 družstiev, 8 víťazi majstrovstiev kraja a dve družstvá z druhých miest s najväčším počtom bodov. Súťažilo sa v 7. disciplínach- 60m, 800m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou, hod wortexom a štafeta 4x60m. V každej disciplíne bodoval len jeden člen družstva a každý mohol nastúpiť maximálne v dvoch disciplínach + v štafete. Po zrátaní  bodov vo všetkých disciplínach vypukla obrovská radosť v obidvoch družstvách. Chlapci sa stali súčtom bodov 661 Školskými M-SR a dievčatá so súčtom bodov 518 skončili na 3.mieste,  len 13 bodov  im chýbalo na víťazky. Všetkým dvanástim reprezentantom školy blahoželáme a zároveň ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy na športovisku, ale aj mimo neho.

              Poďakovanie patrí aj učiteľom,  ktorí chlapcov aj dievčatá pripravovali, Mgr. Andrej Pečeňuk, Mgr. Sergej Kravec, Mgr. Zoran Kollárovič.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujem stravníkom, že "strava zadarmo" pokračuje aj v novom školskom roku. Návratku, ktorú stravníci odovzdali v mesiaci máj, platí do decembra 2023.

              Noví žiaci (aj budúci prváci), ktorí majú záujem o "stravu zadarmo" od 1.9.2023, musia odovzdať vyplnenú návratku do 30.6.2023 na vrátnicu školy, kde si tlačivo môžu aj vyzdvihnúť. Návratku si taktiež môžete stiahnuť TU: Navratka_strava_zadarmo_2023.pdf

            • Popoludnie s Infomajkom

            • Už druhé tohtoročné stretnutie nadšencov informatiky sa konalo poobede 12.6.2023 v priestoroch našej školy. Skoro päťdesiat žiakov I. stupňa si zmeralo sily v súťažiach, kde ukázali svoje počítačové zručnosti, algoritmické myslenie a kreativitu. Čakali ich tri Infomajkove miestnosti. V prvej  žiaci riešili na počítači algoritmický problém s prechodom cez rieku a skladali drevené tangramy do 4 obrazcov. Druhá miestnosť preverila ich logické myslenie v krátkom teste informatických úloh. Posledné tretie stanovište bolo zábavné, kde sa žiaci okrem rozprávania o online priestore pobavili sledovaním dvoch krátkych rozprávok na tému - nástrahy internetu. Celé popoludnie sa nieslo v zábavnej ale aj súťažnej atmosfére. Žiaci budú netrpezlivo čakať na vyhlásenie 3 najlepších súťažiacich v každom ročníku.

              PaedDr. Gabriela Voľanská, PaedDr. Jana Paľuvová, Mgr. Anna Kostárová, Mgr. Martin German

            • PLAVECKÝ VÝCVIK

            • Žiaci štvrtého ročníka našej školy absolvovali v mesiacoch apríl - máj základný plavecký výcvik. Boli rozdelení do skupín podľa úrovne plaveckých zručností, kde pracovali pod vedením trénerov, našich učiteľov: Mgr. Andreja Pečeňuka, Mgr. Róberta Senčáka, Mgr. Zorana Kollároviča, Mgr. Sergeja Kravca, Mgr. Aleny Zavackej a Mgr. Aleny Geffertovej.  

              V úvode boli žiaci poučení o bezpečnom správaní na plavárni. Začiatkom každodenného výcviku bola rozcvička na suchu aj vo vode. Tréneri žiakom  vysvetlili  základy plaveckého štýlu kraul a prsia. Učili ich ako správne dýchať a používať horné a dolné končatiny pri plávaní. Zdatnejší plavci sa zdokonaľovali aj v ďalšom plaveckom štýle - znak.  

              Okrem odbornej časti plaveckého výcviku sa žiaci zahrali rôzne hry - vodné polo, hľadanie závažia hodeného na dno bazéna, naháňačky vo vode, najvtipnejší skok do bazéna...

              Plavecký výcvik žiaci absolvovali s nadšením a radosťou. Výsledky snahy detí i trénerov boli zreteľné. Na záver kurzu  žiaci predviedli, čo sa naučili.  Žiaci  dostali diplomy - „Mokré vysvedčenia“, na ktoré boli  právom pyšní. Z plaveckého výcviku odchádzali s dobrým pocitom, spokojní a usmiati.

              Boli sme na našich žiakov pyšní, naozaj sa veľmi snažili, boli disciplinovaní, ale hlavne mnohí prekonali strach z vody, čo bolo hlavným cieľom výcviku. Všetci žiaci si zaslúžia veľkú pochvalu.

              Za profesionálny prístup a vynaložené úsilie patrí trpezlivým trénerom veľká vďaka.

              Triedne učiteľky štvrtého ročníka

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO 16.6.2023 (PIATOK)

            • Riaditeľstvo školy oznamuje, že v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5)

              na deň 16.6.2023 (PIATOK) udeľuje riaditeľské voľno

              z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov školy.

              V prevádzke v tento deň nebude ŠKD ani školská jedáleň.
              Stravníci sú z obedov vyhlásení automaticky.

            • Beseda so spisovateľkou Máriou Vrkoslavovou-Ševčíkovou

            • V stredu 7. júna do našej školy zavítala pani spisovateľka M. Vrkoslavová - Ševčíková so svojim manželom a kokršpanielom Gordonom na besedu o jej knihách. Spolu ich už napísala sedem: Pes Gordon a jeho priatelia, Šťastná ježibaba, Čokoládový Gordon zo psej lúčky, Život na štyroch labkách, Veľké dobrodružstvá malého havkáča, Pes Gordon, Bombura a záhady spod Kráľovej hole, Abeceda Psa Gordona. Beseda bola hlavne o jej dvoch posledných knihách. Zaujímavosťou je, že bývalá ekonómka začala knihy písať až na dôchodku. Prvú napísala ako spomienku na psíka Gastona, ktorý jej bol 16 rokov nielen spoločníkom, ale aj záchrancom života. Po veľkom úspechu prišli ďalšie knihy, tentoraz o jej súčasnom psovi Gordonovi, ktorý je milý, nevrčí, nešteká, rád chodí do školy a ukáže malým aj veľkým svet svojimi psími očami. A na besedy chodí spolu s autorkou.

              Tretiaci a druháci boli veľmi pozorní poslucháči,  za čo si vyslúžili od pani spisovateľky veľkú pochvalu. Odpovedala na ich všetečné otázky. Z každej jej odpovede vyžarovala láska k slovu, k životu, k deťom a k zvieratám. Celá beseda sa niesla vo veľmi príjemnej a úsmevnej atmosfére.

              Po nej sa všetci vyfotili s hlavným hrdinom jej kníh – psíkom Gordonom.

              M.Peláková

            • VÝLET-ČERVENÝ KLÁŠTOR

            • 2.6 2023 sa žiaci 5.C a 6.D vybrali na školský výlet do Červeného Kláštora. Čakala ich plavba po Dunajci na drevených pltiach. Dozvedeli sa tam rôzne zaujímavosti. Niektorí zo žiakov si na chvíľu mohli vyskúšať prácu pltníka. Cestu naspäť odhodlane zdolali na bicykloch. Potom ich už čakal chutný obed. A po dobrom obede sa vrátili späť domov do Bardejova.