• Novinky

            • „Popoludnie s hasičmi“

            • Dňa 2. apríla sme sa 1. a 8. oddelenie  vybrali navštíviť hasičskú stanicu v Bardejove. Celou cestou nás sprevádzalo teplé jarné slniečko a nadšenie z toho, čo nás tam čaká.

              Na veľkom dvore nás vítali veľké hasičské autá a milí ujovia ,ktorí nám poukazovali vybavenie aut, aké oblečenie ich chráni pred ohňom, aké priestory sa nachádzajú na hasičskej stanici. Deti mali možnosť vyskúšať si prilbu, či stáť na plošine auta. Dozvedeli  sa všetko o náročnej práci hasičov, ktorá nie je len zamestnaním, ale predovšetkým poslaním.

              Bolo to veľmi zaujímavé popoludnie a  hlavne z pútavého rozprávania sme si odniesli poznanie, že hasiči nehasia iba oheň, ale zachraňujú to najvzácnejšie a tým je „ľudský život“.

              Bc. Darina Kostárová a Bc. Zlata Kendrová

            • Tešíme sa z úspechu našich šikovných matematikov

            • Pytagoriáda je matematická súťaž, ktorej cieľom je podchytiť záujem o matematiku, podporovať vyhľadávanie a rast talentov s nadpriemerným exaktným myslením, rozširovať a prehlbovať vedomosti žiakov v matematike, prispieť k účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času žiakov. Okrem správnosti vypočítaných príkladov v nej rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Je to náročná súťaž a preto nás teší, že v silnej konkurencii okresného kola dosiahli naši žiaci výborné výsledky.

              V kategórii P3 získal Martin Matiaš  z 3.D  3. miesto,

              v kategórii P7 získal Dávid Čech-Gut zo 7.A 3. miesto,

              v kategórii P8 získali Gregor Bujda z 8.A 2. miesto,

              Linda Hlavinková z 8. C a Dominika Paľuvová z 8.A získali 3. miesto.

              Víťazom srdečne blahoželáme!

            • Veselo je v školskom klube

            • Vychovávateľky nášho školského klubu detí sa snažia, aby sa tu deti cítili dobre a vypĺňajú tento čas zmysluplne a efektívne. Realizujú s deťmi rôzne  výchovno – vzdelávacie aktivity zamerané na harmonický rozvoj osobnosti každého dieťaťa. Pobyt na čerstvom vzduchu, športovanie , rôzne pohybové hry sú v dnešnej počítačovej dobe pre každé dieťa veľmi dôležité.

              Aby aj predškoláci našej patronátnej materskej školy vedeli, čo sa v škole po vyučovaní robí, pripravili aj pre nich popoludnie plné pohybu, zábavy, hier. Všetci si okrem pekných zážitkov  odniesli aj malú odmenu. Pďakovanie parí p. vychovávateľkám  Darine Kostárovej, Kataríne Grockej, Zite Seifertovej a Jozefíne Džundovej.

              M.Peláková

            • Padnuté stromy nahradili nové

            • Stromy aj okrasné kry sú vysadené. Vďaka patrí predovšetkým našim deviatakom, ktorých vybrala pani učiteľka Mária Onuščáková. Spoločne sme to zvládli.👨‍🌾 Okolie našej školy opeknelo. Chlapcom, ktorí ich sadili, budú pripomínať školské lavice, kedykoľvek pôjdu okolo. My si zas vďaka stromom spomenieme vždy na našich pracovitých deviatakov, aj keď sa rozídu na stredné školy.Veríme, že všetci chlapci budú prijatí😊 na vybrané štúdium a naše stromy sa tiež všetky príjmu😊 a budú skrášľovať okolie školy ešte dlhé roky.M.Peláková