• Novinky

            • Súťaž i-Bobor

            • V mesiaci november sa takmer 90-tisíc žiakov z 1116 škôl na Slovensku zapojilo už do 13.ročníka  informatickej súťaže i-Bobor. Hlavným cieľom tejto celoslovenskej súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

              Naša škola sa aktívne zúčastňuje tejto súťaže už niekoľko rokov. Tento rok sa aktívne zapojilo 295 žiakov našej školy, ktorí boli rozdelení v štyroch vekových kategóriách. Až 155 z nich bolo úspešnými riešiteľmi a získali pamätné diplomy.

              Tí najlepší, ktorí sa v celoslovenskom rebríčku umiestnili na popredných miestach boli odmenení aj vecnou cenou.

              Prajeme veľa úspechov do ďalších informatických súťaži.

              Od pondelka 2.12.2019 organizátori sprístupnili prezeranie výsledkov pre žiakov. Ak sa žiak prihlási súťažným kódom na stránke iBobor.sk, uvidí, aké odpovede zvolil pre každú svoju riešenú úlohu a tiež to, aká bola správna odpoveď. Pre väčšinu úloh je pripravene aj vysvetlenie postupu, akým sa úloha mohla riešiť.

              Mgr. Mária Čukanová, Mgr. Andrea Senajová

            • Plavecký výcvik našich žiakov

            • Ak hľadáte ideálnu športovú aktivitu, vhodnú takmer pre každého, plávanie je na to priam stvorené. Napomáha nielen chrbtici, ale celému organizmu. Vďaka nemu trénujete vytrvalosť a zlepšujete celkovú kondíciu. A teraz to vedia už aj naši mladí plavci z radov tretiakov a štvrtákov. V októbri totiž absolvovali svoj očakávaný plavecký výcvik.

              Vďaka prístupu výborných učiteľov plávania našej školy - Mgr. Sergejovi Kravcovi, Mgr. Alene Zavackej, Mgr. Andrejovi Pečeňukovi, Mgr. Zoranovi Kollárovičovi, Mgr. Róbertovi Senčákovi a Mgr. Alene Geffertovej, žiaci hneď počas úvodných hodín získali pozitívny vzťah k vode.  Následne tak mohli postupne robiť každodenné pokroky. Kým začiatočníci najprv s podporou všakovakých pomôcok, pokročilí rôznorodými hrami a súťažami. No vo finále už všetkých niesla voda sama.  Neboli to len profesionálne skúsenosti našich skvelých lektorov, ale aj takt a ohľaduplnosť pri práci s mladšími žiakmi. Prostredníctvom nich žiaci v posledný deň výcviku prekonali sami seba a dokázali vlastným zanietením pokoriť dĺžku bazéna aj dvojnásobne. Pochvala patrí aj začiatočníkom, ktorí zvládli šírku bazéna, pretože ich plutvami boli vlastné končatiny i vnútorné odhodlanie. Z neplavcov sa tak v priebehu týždňa stali hrdí plavci. Pokročilí zdokonalili techniku a opäť posunuli svoje hranice.

              Ako bolo možné vybadať z rozhovorov detí počas prestávok, plavecký výcvik sa zaradil medzi ich top školské spomienky.  Okrem nich si však odnášajú aj najdôležitejšiu pohybovú zručnosť – plaveckú gramotnosť. K nej netreba zabúdať už len na jedno – rešpekt pred vodou.

              Triedne učiteľky

            • EXPERT GENIALITY SHOW

            • Dňa 28.11.2018 sa aj žiaci našej školy zapojili do  celoslovenskej súťaže v hľadaní talentov EXPERT GENIALITY SHOW. Podľa záujmu si vybrali dve témy zo šiestich, pričom každá z nich obsahovala 25 úloh.  

              Témy boli naozaj rôznorodé:  Od Dunaja k Tatrám,  Mozgolamy,    Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English?,  či  Góly, body, sekundy a pre piatakov –   Ako funguje svet      a     Päť jazykov kultúry

               Výhercovia budú známi v januári a obdržia hodnotné ceny. Držíme palce všetkým našim žiakom.

              Mgr. Šinaľová

            • ASTROSHOW - mobilné planetárium

            • Žiaci prvého, tretieho a dve triedy 4. ročníka sa zúčastnili astroshow, filmového 3D predstavenia mobilného planetária.

              Počas putovania s mimozemšťanom sa dozvedeli tie najzaujímavejšie veci o planétach. Deti videli, ako sa  strieda deň a noc, či ročné obdobia. Bola to dobrodružná plavba vesmírom plná zaujímavých 3D efektov, pri ktorých mali deti pocit, že sú naozaj v rakete, či letia vesmírom medzi planétami. Iní sa zas ocitli v morskom svete medzi morskými rastlinami a živočíchmi. Podujatie okrem pekného vizuálneho zážitku upevnilo vedomosti žiakov o vesmíre, či podmorskom svete. 

              M.Peláková

            • Súťaž VŠETKOVEDKO

            • 28. novembra 2019  už po 11. raz bojovalo o titul Najmúdrejšieho medzi najbystrejšími aj 56 žiakov našej školy.  V súťaži Všetkovedko tak ukázali, čo všetko už vedia o svete. A čo je najdôležitejšie, v hravej a súťažnej atmosfére  sa naučili aj niečo nové.

              Čiastočné výsledky žiakov budú zverejnené už 20.decembra 2019 na stránke www.vsetkovedko.sk. Skontrolovať si ich môže každý súťažiaci podľa kódu, ktorý má nalepený v žiackej knižke (druhák až štvrták) alebo na prednej strane testu, ktorý dostal domov(prvák).

              Držíme všetkým palce!