• Novinky

            • Divadelný október

            • S veselým muzikálovým príbehom  najzasnenejšieho žabiaka na svete sa našim prvákom a druhákom predstavilo divadlo CROCUS z Košíc . Dobrodružstvá žabiaka Žofreho boli plné pekných piesní a veselých príbehov.

              Tretiaci a štvrtáci sa zúčastnili  predstavenia bábkového divadla Babadlo. Boli to rozprávky zo zvieracej ríše, v ktorých sa snúbi niekoľko známych príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Tak, ako je v jeho bájkach častým hrdinom líška, tak aj v týchto sprevádzala malých divákov s múdrou sovou. Predstavenie bolo zábavné aj poučné, spestrené veselými pesničkami.

            • Stretnutie po rokoch

            • Mesiac október je venovaný úcte k starším. My sme si spomenuli na našich bývalých kolegov, zamestnancov našej školy a pripravili sme pre nich,verím, že príjemné, jesenné Stretnutie po rokoch. Po vzájomnom zvítaní, slávnostnom príhovore riaditeľa školy a peknom kultúrnom programe v podaní detí z DSF Prvosienka, prišli na rad spomienky a rozhovory. Vládla tu veľmi pekná, priateľská a pozitívna atmosféra.Ani sme sa nenazdali ako nám spoločne strávené chvíle ubehli. Ostalo toho ešte veľmi veľa nedopovedaného. Nevadí, už teraz sa tešíme, že si to dopovieme o rok...

              Peknou spomienkou na toto stretnutie, ktorého sa zúčastnilo skoro 60 našich bývalých kolegov je aj spoločná fotografia. 

              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

              Ďalšie fotografie zo stretnutia si môžete pozrieť kliknutím na TENTO ODKAZ.

            • Jesenné potulky po Bardejove

            • V dňoch 18. -19.októbra 2017 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie  so skvelým sprievodcom a archeológom p. Petrom Harčárom. Vďaka tomuto výrečnému a vtipnému sprievodcovi sme sa dozvedeli zaujímavosti o meste, v ktorom sme sa narodili, v ktorom žijeme. Napríklad už vieme, že rieka Topľa niekedy tiekla cez Radničné námestie, že naša radnica bola prvou  na území Slovenska s renesančnými prvkami. Bardejovčania boli zdraví, lebo im v mestskom vodovode tiekla pramenitá voda a okrem toho aj čistotní, lebo mesto malo svoje kúpele. Niektorí z nás si vyšľapali aj na vežu kostola a vychutnali si prekrásny výhľad na naše mesto.

              Potulky nás obohatili o nové poznatky o meste na ktoré máme byť a aj sme právom hrdí.

              M. Kaščáková a M. Kmecová VIII.D

            • Exkurzia

            • Je štvrtok ráno 12.októbra 2017. Meteorológovia predpovedali najteplejší deň tohto týždňa, ale zatiaľ je hmla. My, žiaci deviateho ročníka, sme sa vybrali spoznávať vlastnú históriu. Na začiatok sme si to namierili do Kalinova, prvej oslobodenej obce na našom území, kde sa zvádzali ťažké boje aj počas 1. svetovej vojny. Svedčí o tom aj miestny cintorín. Odtiaľ sme sa presunuli do Medzilaboriec a navštívili jedinečné múzeum moderného umenia v Európe –Múzeum Andyho Warhola, kde sme si mohli pozrieť originálne obrazy  nielen z jeho tvorby a dozvedieť sa viac o jeho živote. Následne sme sa autobusom presunuli na Duklianske bojisko, kde sme si pozreli pamätník, symbolický cintorín , navštívili vyhliadkovú vežu a vypočuli výklad o najťažších bojoch na našom území. Ešte predtým , než sme navštívili tieto miesta, sme si prezreli v lese partizánske bunkre a vžili sa do toho, akým spôsobom museli vojaci a partizáni prežívať vtedajšie časy. Naše putovanie sme ukončili návštevou Vojenského múzea  a Pamätníka sovietskej armády vo Svidníku.

              Prežili sme krásny, slnečný deň, obohatený o nové poznatky a zážitky. Ďakujeme našim vyučujúcim p. Skreptáčovej  a p. Varekovej, ktoré to pre nás zorganizovali. 

              Žiaci 9. ročníka 

            • Tekvicová party

            • Leto je už nenávratne preč a prišli jesenné dni, ktoré siekedy skúpe na slnečné lúče. No nás to neodradilo, aby sme  aj napriek tomu mali dobru náladu. Tešili sme sa na našu každoročnú tekvicovú párty, ktorú sme cely týždeň pripravovali. O tom svedčili aj krásne vyzdobené oddelenia ŠKD. Pani vychovávateľky sa snažili vytvoriť veselú a priateľskú atmosféru v svojich oddeleniach a zodpovedne sa pripravovali, aby deti mali nezabudnuteľne zážitky.  Nechýbala hudba, tanec, množstvo súťaží a samozrejme aj sladké občerstvenie. No veru nechcelo sa nám ísť domov s takej priateľskej a príjemnej atmosféry. Veselé popoludnie rýchlo ubehlo a všetci sme sa v dobrej nálade rozišli a popriali si krásne jesenne prázdniny.

              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.