• Novinky

            • Besiedka IV.D

            • Rozprávková atmosféra triednej vianočnej besiedky nás už tradične obklopuje rok čo rok. Vždy sa na ňu tešíme ako na niečo neopakovateľné, výnimočné a radostné. Aj 19.decembra 2018 sa naša trieda, IV.D, naladila sviatočne. Pri vianočnom stromčeku sme si nevšednú atmosféru blížiacich sa Vianoc užili spolu so svojimi blízkymi i priateľmi, ktorí si v tejto uponáhľanej dobe našli čas a prišli medzi nás. A vidieť bolo veru čo. Z ďaleka k nám zavítal Mikuláš. Rozozvučali sa tóny vianočných kolied. Objavili sme krásu vzájomného obdarovania sa. Vianočné chvíle dotvárali básne, spev i príjemné piesne hrané na keyborde. O význame Vianoc, vianočnom stromčeku, ale aj to, ktorú najkrajšiu, najpríjemnejšiu a najcitlivejšiu koledu Štedrého večera majú na svedomí myši, sme prezradili naším milým hosťom za lákavej vône medovníkov a iných vianočných dobrôt. 

              Na záver   sme si popriali veselé, pokojné a láskyplné Vianoce, aby človek človeka mal rád, aby jeden druhému viac šťastia prial, aby  nový rok 2019 za to stál!

              Andrea Senajová

            • Leonardium

            • Všetci poznáme Leonarda da Vinci ako vynikajúceho talianskeho maliara,  ale on bol aj veľký vedec a   vynálezca technických zariadení.  Spoločnosť AHA DETI  urobila zmenšené repliky jeho vedeckých objavov, ktorá teraz putuje slovenskými mestami. Naši siedmaci  boli si pozrieť  túto výstavu v Prešove.   Okrem Leonardia, si pozreli aj vianočne  vyzdobený  Prešov a navštívili sme divadelné predstavenie „ Nikola Šuhaj“, ktoré  bolo dlhé, ale utieklo ako voda, lebo bolo veľmi pekne spracované .

              Žiaci 7. roč.        

            • Francúzske koledy

            • Tradične  sa pred Vianocami spievajú koledy v rôznych jazykoch. Žiaci 4.B a 3.D sa ich učia aj vo francúzskom jazyku už niekoľko rokov. Posledný deň pred prázdninami 21.12. sme sa zišli na besiedke, kde sme k štyrom z predošlých rokov  pridali ďalšiu  L´as tu  vu o dedovi mrázovi a zimnú Le bonhomme de neige est né o snehuliakovi. Chytľavé melódia deti aj roztancovali, utvrdzovali správnu výslovnosť a rozšírili slovnú zásobu. Týmto žiakom patrí veľká pochvala. Mgr. Anna Fabianová