• Športové úspechy

        • Družstvo chlapcov druhé na M-SR v atletike

        • 23.09.2014 19:55
        • Ďalší skvelý úspech dosiahli naši chlapci na M-SR v atletike družstiev starších žiakov a žiačok. V sobotu na štadióne ATU Košice chlapci vybojovali 2. miesto a jediní komu sa ich podarilo predbehnúť boli chlapci z Dubnice n/Váhom. Tento výsledok teší o to viac, že v družstve sme mali iba žiakov našej školy a počet členov v družstve môže byť 22, ale na samotnú súťaž sme mali k dispozícii  19 chlapcov. Dôležité bolo, že bodovali všetci a hlavní ťahúni družstva nezostali sami na naháňanie bodov. Štyri disciplíny chlapci vyhrali,diaľka, výška, 100mpr, oštep a v piatich získali druhé miesto 800m, 300mpr, 100mpr, výška, disk. 
        • Najviac bodov získali úspešní pretekári z nedávnych M-SR jednotlivcov: František Jankov 31b, Marek Herstek 27b, Patrik Helmanovský 23b. V individuálnych disciplínach bodovalo 15 chlapcov, ďalší pridali body v štafetách.

          Družstvo dievčat nemalo také veľké ambície ako chlapci, ale ako by na niektoré doľahla ťarcha zodpovednosti voči ostatným členkám družstva a tá im zväzovala nohy aj ruky. Nemožno dievčatám uprieť snahu, ale chýbali nám také individuality, ako majú chlapci možno troška športového šťastia(kladivo, výška, oštep) a výsledok mohol byť lepší. Posledné miesto mrzí na predposledný AC Bojničky sme stratili iba 5,5boda, ale verím že slnko vyjde a dievčatá prídu na to, že bez prípravy sa zázraky neudejú. Z 22 dievčat, ktoré boli v družstve bodovali v individuálnych disciplínach iba 10. Najviac bodov získali Simona Lukáčová 22b,M.Ratvajská 15b.Je to dané tým, že družstvo tvorilo veľa mladších žiačok, dokonca aj najmladšie. Toto dáva perspektívu do budúcnosti, ale to záleží len a len na dievčatách.

          Výsledky M-SR družstiev starších žiakov a žiačok:

          Chlapci:

          1.ZTS Dubnica 273,0b

          2.ŠŠK JAK Bardejov 232,0b

          3.OLYMPIA Považská Bystrica       174,0b

          4.ŠKC Michalovce     120,0b

          5.ŠOG Nitra   96,0b

          Dievčatá:

          1.ZTS Dubnica        314,0b

          2.ŠOG Nitra                        138,0b

          3.ZTS Martin           118,0b

          4.STU Košice          111,0

          5.OLYMPIA Považská Bystrica    106,50

          6.AC Bojničky        96,50

          7.ŠŠK JAK Bardejov         91,0

           

          Družstvo chlapcov:

          František Jankov,Marek Herstek,Dávid Brehuv,Filip Malaník,Adam Baláž,Tomáš Soroka,Radoslav Voľanský, Ivó Branický,Filip Nagajda,Marek Varholík,Martin Zavacký, Patrik Helmanovský,Gabriel Katrenič,Lukáš Hrivňák,Viliam Tipul,Artur Baranok,Timotej Prokopovič,Pavol Benka-Rybár,Sebastián Hnatko.

          Mgr. Zoran Kollárovič

        • Naspäť na zoznam článkov