• Športové úspechy

        • Atléti ŠŠK JAK Bardejov so 6 medailami z M-SR

        • 26.02.2016 11:03
        • Po úspešnej letnej atletickej súťažnej sezóne sa v plnom prúde rozbehla aj halová. Po seriáli Latky 5 miest v skoku do výšky, potom jeho finále v Banskej Bystrici, a halových Majstrovstvách Východoslovenského atletického zväzu v maďarskej Nyíregyháze, prišlo vyvrcholenie, majstrovstvá Slovenskej republiky postupne vo všetkých vekových kategóriách, a tiež aj vo viacbojoch v Bratislave.
          Mladí atléti ŠŠK JAK pri ZŠ na Komenského ulici v Bardejove Voľanský, Vašičkanin, Lenková a Brehuvová úspešne odštartovali sériu M-SR, tentoraz v kategórií staršieho žiactva. V bratislavskej športovej hale Elán sa Radoslav Voľanský prezentoval ziskom 3 medailí, zlatých v prekážkovom behu na 60 m a v skoku do výšky, striebornej v skoku do diaľky. Denisa Lenková pridala 5. miesto vo vrhu guľou a Erika Brehuvová 6. miesto v behu na 800 m. Talentovaný bežec Marek Vašičkanin pre zdravotné problémy na 800 m nemohol nastúpiť.
        •  

          Na druhý deň sa bardejovským atlétom darilo aj v juniorskej kategórií, keď iba 16-roční Herstek a Jankov si to vyskúšali medzi 18 až 19-ročnými atlétmi. Marek Herstek v skoku do diaľky si vybojoval 3. miesto v osobnom rekorde 616 cm a v prekážkovom behu skončil na 5. mieste. František Jankov ho napodobnil bronzovou medailou v skoku do výšky a 4. miesto mu patrilo v prekážkovom behu na 60 m. Najúspešnejšou v juniorskej kategórii bola Dana Zákutná, ktorá vo vrhu guľou iba o 2 cm zaostala za víťazkou. Bola z toho sklamaná, lebo počítala s titulom.

          Tréner Mgr. Andrej Pečeňuk povedal, že „aj napriek veľmi obmedzeným podmienkam na prípravu v Bardejove sa našim mladým atlétom podarilo priniesť do Bardejova 6 medailí, po dve zlaté, strieborné i bronzové. 5.-6. marca si v Bratislave na M-SR zmerajú sily naše mladšie žiactvo a dorast, a tu tiež počítame s viacerými úspešnými výsledkami.“ Ivan Dzuriš

        • Naspäť na zoznam článkov