• Športové úspechy

      • Vzorná reprezentácia mesta , školy a klubu v poľskom ZAMOŠČI.

        17.06.2015 09:12
        V dňoch 12. – 13. júna sa výprava atlétov ŠŠK J. A. Komenského pri ZŠ na Komenského ulici v Bardejove zúčastnila už 21. ročníka Medzinárodného športového festivalu detí a mládeže v malebnom historickom meste Zamošč . V konkurencii 9 miest z Poľska a Ukrajiny si naša výprava na atletickom ovale počínala nadmieru úspešne a  obsadila 1. miesto v hodnotení miešaných družstiev. O tento úspech sa pričinili : Denisa Lenková , Sebastián Hnatko , Lenka Ratvajská , Radoslav Voľanský , Denisa Veselovská , Marek Vasičkanin , Sarah Javorská , Marek Herstek , Barbora Džambová , Gabriel Katrenič , Kristina Bobovčáková a Patrik Helmanovský. Poďakovanie patri nielen spomínaným športovcom a ich trénerom , pánom Mgr. Pečeňukovi a Mgr. Kollárovičovi , ale aj ved. odboru školstva Mgr. Semanišinovi , ktorý ako zástupca mesta Bardejov ,umožnil našej výprave výjazd na toto prestížne podujatie a preukázal úprimnú snahu o podporu mládežníckeho športu a reprezentáciu nášho mesta.
        Mgr.S.Kravec
      • Hádzanárky druhé v kraji.

        17.06.2015 09:05
        V apríli sa naše dievčatá zúčastnili krajských majstrovstiev v hádzanej vo Vranove nad Topľou, kde v konkurencii 5 družstiev, po jedinej prehre s víťazkami z Prešova, obsadili 2. miesto. Poďakovanie za vzornú reprezentáciu patrí dievčatám ale aj klubovým trénerom, ktorí vytvorili dobrú partiu s predpokladom napredovania a rastu výkonnosti , čo im z celého srdca prajeme. Úspešné družstvo tvorili : Viki Suchalová , Klaudia Kroková , Saša Ševčiková, Lenka Ratvajská , Barbora Žaková , Slávka Ratvajská , Miriam Lojdlová , Alžbeta Kandelová , Nina Hlavková , Erika Brehuvová , Sofia Varcholová a Kaja Kaľatová.
        Mgr. S. Kravec
      • Gabriel Katrenič a Patrik Helmanovský získali v Turecku cenné kovy!!!

        07.05.2015 08:07
        V dňoch 19.04.-25.04.2015 sa v tureckom meste Konya konali V. Medzinárodné športové hry mládeže. Zúčastnených bolo 28 krajín a 851 športovcov. Súťaže prebiehali vo viacerých športoch (atletika, zápasenie, vzpieranie, cyklistika, plávanie, taekwondo ).V atletike prvýkrát pretekalo reprezentačné družstvo Slovenska do 15 rokov. Nomináciu  na súťaž mal na starosti reprezentačný tréner mládeže, ktorý ju navrhol na základe výsledkov z M-SR v hale a minuloročných výsledkov. Nominovaní boli aj dvaja pretekári z nášho klubu ŠŠK JAK Bardejov žiaci 9.E športovej triedy Patrik Helmanovský a Gabriel Katrenič. Obidvaja využili skvelú formu a dosiahli výborné výsledky  v medzinárodnej konkurencii. 

        Ako prvý súťažil Patrik Helmanovský a výborným hodom 46,0m si utvoril nový osobný rekord, splnil limit do ZPM a získal bronzovú medailu. Druhý deň mal svoju disciplínu Gabriel Katrenič, ktorý v hode oštepom výkonom 49,82m obsadil krásne druhé miesto .Gabriel bol aj členom štafety  na 4x100m, ktorá časom 46,01 túto disciplínu ovládla a získala zlatú medailu. Celkovo  výber Slovenska získal 8 medailí a v hodnotení družstiev sa chlapci zo Slovenska umiestnili na výbornom druhom mieste za pretekármi domáceho Turecka. Som veľmi rád, že chlapci dokázali svoju tréningovú prípravu pod vedením Mgr.Andreja Pečeňuka pretaviť do takýchto skvelých úspechov a povzbudia ich do nadchádzajúcej sezóny 2015, na záver ktorej budeme môcť skonštatovať ,že to bola najlepšia sezóna nášho klubu. Ich výrazný úspech je povzbudením aj motiváciou pre ďalších našich pretekárov a pretekárky, aby aj v týchto slabých podmienkach, ako máme sa dokázali pripraviť, takže budeme môcť byť na nich pyšní a že nám budú robiť radosť ako Gabo a Paťo. Chcem sa chalanom aj ich trénerovi poďakovať za vzornú priam ukážkovú reprezentáciu klubu, školy, športovej triedy 9.E mesta Bardejov a Slovenska.

        Mgr. Zoran Kollárovič

      • NAŠI ŽIACI S REPREZENTÁCIOU DO TURECKA

        17.04.2015 09:24
        Žiaci 9.E triedy našej školy Gabriel KatreničPatrik Helmanovský sú nominovaní do reprezentácie SR do 15 rokov na 5. Medzinárodné športové hry v tureckom meste Konya.Tejto súťaže sa zúčastní 32krajín Európy. Zo Slovenska bolo vybraných komisiou mládeže SAZ 22 pretekárov, z východného Slovenska 3 z toho dvaja naši. Hry sa budú konať v dňoch 19.04.-24.04.2015. Pre chlapcov a ich trénera Andreja Pečeňuka je to ohodnotenie ich doterajšej tvrdej práce a pevne veríme, že sa ani v silnej konkurencii nestratia.
      • NAŠI ATLÉTI ÚSPEŠNÍ NA MVsAZ V CEZPOĽNOM BEHU

        31.03.2015 15:08
        V sobotu 28.3.2015 sa na sídlisku Vinbarg uskutočnili prvé preteky atletickej sezóny roku 2015. Školský športový klub J.A.Komenského z poverenia VV VsAZ zorganizoval  Majstrovstvá Prešovského a Košického kraja v cezpoľnom behu. Za veľmi nepriaznivého počasia sa postavilo na štart 60 pretekárov z 9 atletických klubov. Súťažilo sa v piatich kategóriách od najmladších žiakov a žiačok až po juniorov. Pretekári z nášho klubu súťažili v kategóriách od najmladších žiakov až po dorastencov. Svojimi výkonmi nadviazali na veľmi úspešnú halovú sezónu a dosiahli sedem umiestnení v prvej trojke. 

        Najviac sa darilo Oliverovi Olejárovi, ktorý sa v kategórii ml. žiakov  stal majstrom VsAZ pre rok 2015, keď trať dlhú 1000m odbehol za 3:04,18min a druhého v poradí predbehol o 10 sekúnd. Na druhých miestach sa umiestnili: Stanka Jacurová v kateg. najml.žiačok (500m-2:23,21min.), Denisa Lenková kateg. ml. žiačky (1000m-3:21,7min.),  Marek Vašičkanin kateg. st. žiakov ( 2000m-6:07,1min.), Denisa Veselovská kateg .st. žiačok (1500m-5:56,7min), Filip Malaník kateg. dorastencov(3000m-9:50,6min).Na treťom mieste medzi dorastencami skončil František Jankov (3000m-10:02,4). Súťaže sa zúčastnili aj ďalší pretekári nášho klubu a hlavne žiaci a žiačky 5.E si prešli veľmi náročným krstom, ale zvládli to na výbornú. Všetci pretekári sú žiakmi ZŠ  Komenského.

                    Veríme, že aj na ďalších súťažiach potvrdia naši pretekári vysokú výkonnosť a dokážu, že aj v slabých podmienkach, v akých trénujú, sa dokážu pripraviť tak, že dosahujú špičkové výkony, ktorými sú konkurencieschopní nielen na východe, ale v rámci celého Slovenska.