• ARCHÍV ČLÁNKOV

        • Európsky týždeň športu na ZŠ Komenského.

        • 20.09.2016 18:06
        • Od 12. do 16. septembra 2016 sa naša škola zapojila do Európskeho týždňa športu, ktorý iniciovala Európska komisia. Jeho cieľom bolo zapojiť a motivovať slovenskú verejnosť k aktívnej účasti na športových podujatiach a pohybových aktivitách, ktoré vedú  k zdravému životnému štýlu. Národným koordinátorom podujatia bolo Ministerstvom školstva vedy, výskumu a športu menované Národné športové centrum.

          Aj ZŠ na Komenského ul. v Bardejove sa zapojila do tejto celoeurópskej kampane a zorganizovala pre svojich žiakov rad pohybových aktivít a športových podujatí. Ako to vyzeralo v praxi?

           


        • Kompletnú fotogalériu si môžte pozrieť TU, alebo kliknite na obrázok.
           

          Každú druhú  vyučovaciu hodinu začínali žiaci a vyučujúci na 2. stupni desiatimi drepmi. Hodiny informatiky sa vyučovali netradične na školskom ihrisku, kde sa prehrievali telá, nie harddisky. Na hodinách telesnej výchovy behali žiaci pre zdravie dve kolá okolo ihriska. Vyvrcholením v závere týždňa bol prekážkový beh.

          Žiaci na 1. stupni nezaostávali. Prváci dokázali, že sú nielen šikovné hlavičky, ale aj športuchtiví nadšenci. Nielenže za výdatného vzájomného povzbudzovania výborne reprezentovali v rôznych štafetových disciplínach svoju triedu, ale celú akciu zaklincovali slovami:" Víťazom je každý, kto počas tejto súťaže dodržiaval pravidlá fair-play a navzájom sa teší  z úspechu.“

          Druháci ukázali, že s radosťou, v pohybe a v rytme hudby, sa dá začať  každý deň. Európsky týždeň športu podporili každé ráno tancom hneď na začiatku vyučovania. A potom sa veselo pustili do učenia.

          Tretiaci si zasúťažili v „Behu zdravia“, ktorý dopadol na výbornú. Štvrtáci absolvovali v utorok na prvej vyučovacej hodine „Tanečný maratón“. Tancovali aj na všetkých hodinách hudobnej výchovy. Okrem toho sa obidva ročníky ( tretí a štvrtý) zapojili na hodinách telesnej výchovy do bežeckých a štafetových hier. Atmosféra v škole bola vďaka týmto aktivitám celý týždeň nabitá pozitívnou energiou.

          Európsky týždeň športu spestril vyučovanie, úspešne splnil všetky ciele, prispel k rozvoju zdravia našich žiakov. To že skončil neznamená, že sme aj my skončili so športovaním. Práve naopak. Bol dobrou motiváciou na začiatku školského roka. Šport, pohybové aktivity a výchova k zdravému životnému štýlu k našej škole neodmysliteľne patria a budeme v nich aktívne pokračovať aj naďalej.

        • Naspäť na zoznam článkov