• Novinky

            • Ponuka tričiek s logom školy a čipových náramkov

            • Pre veľký záujem žiakov a rodičov sme zabezpečili dotlač tričiek s logom školy. K dispozícii sú tričká detské vo veľkostiach pre vek 8, 10, 12 rokov v červenej, žltej, zelenej a modrej farbe, dámske tričká bielej a čiernej farby vo veľkostiach S a M a pánske tričká vo veľkostiach L, XL, XXL. Cena detských tričiek je 5€, cena dámskych a pánskych je 5,50€. Tričká sú vyrobené z kvalitného materiálu zo 100% bavlny a s kvalitnou a trvácnou potlačou. Zakúpiť si ich môžte na sekretariáte školy.

              Taktiež sme na základe požiadavky rodičov pripravili ponuku alternatívy k bezplatným čipovým kartám a to čipové náramky. Tie budú k dispozícii na kúpu u vedúcej školskej jedálne. Model A je už k dispozícii na okamžitý odber a ostatné budú dodané cca v druhej polovici októbra. Model E už nebude. Farby náramkov sú rôzne podľa dostupnosti.  Jednotlivé modely si môžte predbežne zarezervovať na emaile janka.adamikova@gmail.com alebo osobne. Doplnenie: čipové náramky plne nahrádzajú čipovú kartu na dochádzku ako aj obedy. Na dochádzku môže slúžiť karta aj náramok súčasne, ale pri obedoch je nutné si zvoliť, či bude fungovať karta, alebo náramok, kedže v obedovom systéme môže byť zaregistrované len jedno zariadenie. 

            • Na hrade Zborov

            • Žiaci 7. C triedy  naplno využili krásne počasie ľudmilsko-matúšskeho leta a vydali sa po stopách bývalých makovických hradných pánov.

              Sprievodcom im bol ten najpovolanejší - súčasný "kastelán" Ing. Vladimír Kaminský z Občianskeho združenia za záchranu Zborovského hradu.

              Na novom dubovom moste  pri opravenej vstupnej bráne sa žiaci dozvedeli, že história hradu má korene v 14. storočí, spoznali mená najvýznamnejších rodov Uhorska, ktoré hrad vlastnili, aj to, že obnova hradu trvá už 10 rokov. Po prehliadke nádvorí prvýkrát navštívili aj zrekonštruovanú "Modrú" pivnicu, v ktorej sledovali  prezentáciu o tom, ako hrad vyzeral pred desiatimi rokmi, ako sa chátrajúca zrúcanina postupne mení na pyšné hradné múry a bašty, ako sa hrad stáva pre turistov bezpečným, a čo všetko  sa na ňom za ten čas urobilo. Nasledovala návšteva krásnej galérie Dorota, v ktorej si žiaci pozreli  hradné pamiatky a artefakty ako 3D modely v rozšírenej a  virtuálnej realite, ale aj animácie maľovaných obrazov od klubu AV Activities.  Zaujalo ich, že si prácu s rozšírenou realitou mohli sami vyskúšať a s jej objektmi si urobiť fotografie na pamiatku.

              Žiaci  boli počas celej návštevy svedkami  čulého pracovného ruchu na hrade a v jeho okolí, na vlastné oči videli murárske práce, ale aj archeologické vykopávky. Priložili ruku k dielu a zapojili sa do akcie pre turistov  „Vynes vedro piesku, pomôžeš zachrániť Zborovský hrad­."

              Oheň v upravenom ohnisku, slaninka, špekáčiky a pohľad  na ožívajúci hrad boli krásnou bodkou za pohostinnosťou hradu Zborov a Ing. V. Kaminského. Srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu.

              Mgr. Mária Ovšonková

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme rodičom, ktorí v mesiaci september dali prihlášku alebo odhlášku na stravovanie a zmenili názor, (keďže už sú známe rozvrhy a iné detaily) môžu opätovne podať prihlášku alebo odhlášku zo školského stravovania u vedúcej ŠJ od 23.09.2019 do 27.09.2019. Bc. Janka Adamíková

            • Odpovede na časté otázky rodičov stravníkov

            • Aktualizovali sme zoznam Najčastejších otázok rodičov a ich odpovedí na tému Elektronický stravovací a dochádzkový systém. Nájdete ho v tomto odkaze.

              Ak tam nie je zodpovedaná otázka, na ktorú by ste chceli odpoveď, zašlite ju na email janka.adamikova@gmail.com, alebo ju položte na najbližšom rodičovskom združení a triedny učiteľ nám ju tlmočí na zodpovedanie.

            • Riaditeľské voľno 18.9.2019

            • Riaditeľstvo ZŠ Komenského 23, Bardejov oznamuje, že v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

              udeľuje dňa 18.9.2019 (streda)
              RIADITEĽSKÉ VOĽNO

              z dôvodu konania cyklistických pretekov (Okolo Slovenska) v okolí školy a s nimi súvisacimi uzávierkami prístupových ciest. Školská jedáleň ani školský klub detí tento deň nebudú v prevádzke.

            • Beseda s Lenkou Šingovskou

            • Voda v rôznych podobách a formách nás obklopuje na každom kroku. Bez vody nie je život, nie je nič. Štvrtý diel knižnej série Slovensko - krajiny plná tajomstiev s podtitulom Vodné dobrodružstvá bol obsahom zaujímavej besedy s autorkou knihy Lenkou Šingovskou. Príjemné stretnutie žiakov 6. A a 6. B s autorkou a ilustráciami Zuzany Fuskovej sa konalo v priestoroch OKDG. Okrem mnohých informácií, ktoré nám autorka sprostredkovala, nás zaujala hlavne tá, že Slovensko je druhou krajinou na svete v zásobách pitnej vody na jedného obyvateľa. Všetky časti tejto knižnej série si môžete požičať v knižnici, odporúčame.

              Žiaci 6.A a 6.B