• Novinky

            • PREVÁDZKA NA ŠKOLE POČAS PRÁZDNIN

            • V letných mesiacoch je prevádzka na škole len v obmedzenom režime
              budova školy je z bezpečnostných dôvodov uzamknutá.

              V pracovných dňoch v čase od 8:00 do 12:00 je na škole prítomný poverený pracovník školy, ktorý Vám pomôže s vyriešením Vašej záležitosti týkajúcej sa školy. Kontaktovať ho môžete na telefónnom čísle 
              0948 311 775

              Potvrdzovanie cestovných preukazov a vystavovanie potvrdení o návšteve školy budeme realizovať od 19. augusta.

              POTVRDENIE O NÁVŠTEVE ŠKOLY môžete získať aj elektronicky cez rodičovské konto edupage.
              NÁVOD TU: https://help.edupage.org/text.php?id=2755&lang=sk

              Ak sa Vaša záležitosť dá vyriešiť emailom, kontaktovať nás môžete na 
              skola@zskombj.sk .

            • ŠKOLSKÝ ZÁJAZD - PARÍŽ A NORMANIDA

            • V mesiaci október 2024 škola plánuje organizovať zájazd do Francúzska (Paríž a Normandia) určený pre žiakov 8. a 9. ročníka, rodičov žiakov a zamestnancov školy. Informovať a prihlásiť sa môžete emailom na francakova@zskombj.sk .

              Pre zväčšenie kliknite na obrázok

            • UPOZORNENIE - DORUČENIE NÁVRATKY "STRAVA ZADARMO"

            • Pekný deň, chcem ešte raz upozorniť rodičov nových (hlavne budúci prváci a noví piataci) ako aj doterajších stravníkov, ktorí doteraz neodovzdali návratku na "STRAVU ZADARMO."

              Môžete ju ešte dodatočne doručiť do schránky, ktorá sa nachádza pri vchodových dverách školy a to do 4.7.2024

              V prípade, že návratku nedoručíte, v mesiaci SEPTEMBER 2024 nebude môcť vaše dieťa poberať dotáciu na stravu. 

              Návratku si môžete stiahnuť TU: Navratka_strava_zadarmo_2024.pdf 

              Vedúca ŠJ

            • ŠKOLA V PRÍRODE VYSOKÉ TATRY

            • V predposlednom májovom týždni sa žiaci 4. ročníka našej ZŠ  zúčastnili päťdňovej Školy v prírode             v krásnom prostredí Vysokých Tatier v Novej Lesnej v hoteli Amália. Tento nezabudnuteľný pobyt bol plný dobrodružstiev, zábavy a vzdelávania.

              Počas náročného, ale vzrušujúceho výstupu na Hrebienok si žiaci užívali čerstvý tatranský vzduch. Vrchol túry im poskytol nádherný panoramatický pohľad na okolité štíty a doliny, ktorý všetkých očaril. Okrem výstupu na Hrebienok, pešej túry po náučnom chodníku okolo Štrbského plesa, návštevy Tatranskej Lomnice  (navštívili sme Múzeum TANAP-u a Expozíciu tatranskej prírody), najväčším lákadlom  pre našich štvrtákov bola práve Belianska jaskyňa. Pre mnohých žiakov to bolo prvýkrát, čo mali možnosť vstúpiť do fascinujúceho jaskynného sveta. Sprievodkyňa im priblížila históriu jaskyne  a nádherné scenérie zanechali v deťoch hlboký dojem.

              Po plánovaných aktivitách aj s animátormi naši žiaci trávili čas najmä kúpaním v hotelovom bazéne. Tento relaxačný oddych bol pre nich vítaným osviežením a príležitosťou na utuženie priateľstiev.

              Škola v prírode bola pre všetkých účastníkov výnimočným zážitkom. Žiaci si odniesli nielen krásne spomienky, ale aj nové vedomosti a zručnosti. Takéto aktivity sú dôležité pre ich osobnostný rozvoj a budovanie vzťahu k prírode. Už teraz sa tešia na ďalšie dobrodružstvá, ktoré ich čakajú.

              Mgr. Anna Kostárová

            • Exkurzia v Ekocentrum Malcov

            • Zážitkové učenie je pre deti najlepšou formou učenia. Hravou formou získavajú nové poznatky a informácie. Presvedčili sme sa o tom na exkurzii v Ekocentre Malcov, ktoré sme navštívili my, 3.B, 3.C a 3.D. Dozvedeli sme sa o tom, ako rastie a žije les. Najväčšou atrakciou boli včielky, ktoré sme si obzreli zblízka. Vyskúšali sme si odev včelára, vytočili si med a plní zážitkov a nových informácií sa vrátili späť do školy.

              Tešíme sa na ďalšiu návštevu.           
              Tr. učiteľky 3.B, 3.C, 3.D

            • "Učiteľ v akcii“

            • Po úspešnej kampani Zatoč s odpadom sme zistili, že spoločnými silami sa nám darí uskutočňovať každodenné zmeny v životoch ľudí. Vytvorili sme úplne novú kampaň na tému zmeny klímy - klímaTYzuj sa...a aktivuj sa pre klímu. Čo nás čaká? 10 mesiacov, 10 výziev, 10-krát téma súvisiaca so zmenou klímy. Cieľom nových výziev je uvedomiť si, že zmena klímy je tu a teraz. Každý deň ju ovplyvňujeme a ona ovplyvňuje nás, preto je načase konať. Nás žiakov 1.D triedy  čakalo 10 tém a 10 výziev, ktoré sme úspešne splnili.

              1.D

            • Nezabúdame ani na plaveckú gramotnosť

            • Ak hľadáte ideálnu športovú aktivitu, vhodnú takmer pre každého, plávanie je na to priam stvorené. Napomáha nielen chrbtici, ale celému organizmu. Vďaka nemu trénujete vytrvalosť a zlepšujete celkovú kondíciu. A teraz to vedia už aj naši mladí plavci z radov štvrtákov. V októbri totiž absolvovali svoj očakávaný plavecký výcvik.

              Vďaka prístupu výborných učiteľov plávania našej školy - Mgr. Zoranovi Kollárovičovi, Mgr. Alene Geffertovej, Mgr. Andrejovi Pečeňukovi, Mgr. Róbertovi Senčákovi, Mgr. Alene Zavackej, Mgr. Sergejovi Kravcovi a Mgr. Petrovi Purdešovi žiaci hneď počas úvodných hodín získali pozitívny vzťah k vode.  Následne tak mohli postupne robiť každodenné pokroky. Kým začiatočníci najprv s podporou všakovakých pomôcok, pokročilí rôznorodými hrami a súťažami. No vo finále už všetkých niesla voda sama.  Neboli to len profesionálne skúsenosti našich skvelých lektorov, ale aj takt a ohľaduplnosť pri práci s mladšími žiakmi. Prostredníctvom nich žiaci v posledný deň výcviku prekonali sami seba a dokázali vlastným zanietením pokoriť dĺžku bazéna. Z neplavcov sa v priebehu týždňa stali hrdí plavci. Pokročilí zdokonalili techniku a opäť posunuli svoje hranice.

                          Ako bolo možné vybadať z rozhovorov detí počas prestávok, plavecký výcvik sa zaradil medzi ich top školské spomienky.  Okrem nich si však odnášajú aj najdôležitejšiu pohybovú zručnosť – plaveckú gramotnosť. K nej netreba zabúdať už len na jedno – rešpekt pred vodou.

              Triedne učiteľky

            • Story tellers

            • Spolu so školským rokom 2023/24 sa končí aj náš eTwinning projekt Story tellers.

              Projekt, ktorý bol zameraný na výuku anglického jazyka prostredníctvom tvorby príbehu, jeho čítanie, výtvarné stvárnenie a dramatizáciu.

              V druhom polroku sme sa venovali tvorbe príbehu. Následne ilustrácii a dramatizácii.

              Výstupom z projektu je knižka s rozprávkami (zverejníme dodatočne po odsúhlasení súhlasu na zverejnenie od partnera).Naša skupina ilustrovala rozprávku partnerskej školy z Česka ZŠ a MŠ Luková Obor a smutný drak. Myslím, že sa naši zhostili daných úloh ozaj bravúrne. Posúďte sami!

              Zúčastnili sme sa aj online stretnutia s našimi partnermi z Česka ZŠ a MŠ Luková a Slovenska ZŠ Bernoláková Vranov nad Topľou, kde sme zhodnotili projekt a zrealizovali zaujímavé aktivity.

              Zo srdca ďakujem všetkým vám, žiakom,  podieľajúcim sa na tomto projekte. Verím, že sa vám takéto aktivity páčili a strávili sme spolu príjemný a obohacujúci čas.

              Prajem v zdraví a spokojnosti prežité letné prázdniny. Zaslúžite si!

              Mgr. Andrea Senajová

            • Rovesnícke učenie v 9. ročníku.

            • V tomto šk. roku v rámci rovesníckeho učenia sa žiaci 9. ročníka sa zúčastnili ročníkového projektu študentov 4. ročníka SPŠ.  Študenti si pripravili pre našich žiakov súťaž  v riešení úloh v programovacom jazyku Python. Žiaci 9. ročníka strávili čas aktivitami, ktoré ich zaujímajú. Naučili sa niečo nové a získali traja z nich  si odniesli vecné ceny.

              1.m. Roman Havryleshko,

              2.m. Eliáš Balovič,

              3.m. Matej Hudák.

            • Noc v škole

            • Po roku sme sa opäť stretli na super akcii ,,Noc v škole“. Po úvodnom stretnutí a príprave svojich ,,postieľok“ sa žiaci 2.C, 3.B, 3.C a 3.D s baterkami v rukách vybrali na prechádzku večerným a historickým centrom nášho mesta. Na námestí nás čakalo občerstvenie v podobe kofoly a zmrzliny. Čerešničkou na torte boli Rolandove hry, kde sme si spoločne užili aj ohňovú šou. Plní zážitkov a dojmov, aj keď trošku unavení, sme sa šťastne vrátili do školy. Ráno bolo ťažké, ale s prísľubom ďalšej akcie v škole sa deti pobrali domov.

              Učiteľky 2.C, 3.B, 3.C a 3.D

            • Dôležitý oznam vedúcej ŠJ pre všetkých stravníkov

            • Oznamujem stravníkom, že "strava zadarmo" pokračuje aj v novom školskom roku. Pre doterajších stravníkov sa nič nemení .

              Noví stravníci (hlavne budúci prváci a noví žiaci), ktorí majú záujem o "stravu zadarmo" od 1.9.2024, musia odovzdať vyplnenú návratku do 28.6.2024 na vrátnicu školy, kde si tlačivo môžu aj vyzdvihnúť. Môžete ju taktiež vhodiť do schránky na vstupných dverách školy. 

              POZOR ZMENA (25.6.): Oznamujeme rodičom a žiakom, že do piatku 28. júna 2024 je povinnosť odovzdať návratku na "stravu zadarmo" na vrátnicu školy aj pre všetkých doterajších stravníkov. Návratku žiaci dostali od triednych učiteľov, príp. je na web stránke školy a na vrátnici. V opačnom prípade v septembri nebudú mať nárok na stravu zadarmo.   

              Návratku si môžete stiahnuť TU: Navratka_strava_zadarmo_2024.pdf 

              Vedúca ŠJ

            • Ekumenický deň

            • Ekumenizmus je snaha o zjednotenie všetkých kresťanských cirkví vo svete.  Na našej škole  deti navštevujú náboženstvo rímskokatolícke, gréckokatolícke, evanjelické a pravoslávne. Chceli sme aj my, učitelia náboženstva, prispieť troškou k takémuto zjednoteniu. Preto sme umožnili žiakom 8. ročníka, aby nahliadli do chrámov náboženstiev, ktoré poznajú len z rozprávania. V každom z nich sa nám prihovoril domáci kňaz a žiaci si mohli obzrieť interiér kostola. Z časových dôvodov sme nestihli navštíviť pravoslávny chrám, čo nám bolo veľmi ľúto. Ale mali sme možnosť navštíviť židovské suburbium, kde sme sa mohli oboznámiť s náboženstvom, z ktorého kresťanstvo vychádza.

              Verím, že tieto návštevy boli obohacujúce nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov.

              Mgr. T. Tipulová, Mgr. M. Delejová, Mgr. S. Rusnáková

            • Zberatelia z 1.A

            • Posielanie pohľadníc bolo niekedy  súčasťou každej rodinnej dovolenky. Ten krásny pocit, keď si otvoríte schránku a vypadne na vás neočakávaná, no o to milšia kartička s fotkou z dovolenkovej destinácie, či s umeleckým dielom, mnohým z nás vyčaril úsmev na perách. No v digitálnej dobe, keď vieme všetko vybaviť pár klikmi, je nájsť si v schránke pohľadnicu stále zriedkavejšie. 

              No prváci z 1.A triedy si pohľadnice v schránkach v tomto školskom roku našli čoraz častejšie a začali sa venovať ich zbieraniu. S pomocou rodičov oslovili rodinných príslušníkov, známych, priateľov žijúcich  alebo dovolenkujúcich v zahraničí  s malou prosbou o milú kartičku mesta. Pohľadnice si prinášali aj z rôznych výletov s rodičmi. Za jeden školský rok sa im podarilo nazbierať veľké množstvo pohľadníc z rôznych kútov sveta. Zbierka niektorých žiakov obsahuje okolo 50 pohľadníc. Prostredníctvom svojich zbierok žiaci  spoznali nielen rôzne mestá sveta, ale prečítali si aj milé pozdravy a priania od svojich blízkych, ktoré im vyčarili úsmev.

              Možno sa pýtate, načo je dobré v dnešnej modernej dobe venovať čas a peniaze posielaniu pohľadníc. Dôvodov je hneď niekoľko: je to osobné, odlíši vás to od ostatných, zaznamená to vaše cesty, vydrží to roky, uvoľňuje to  stres, je to jeden z najlepších suvenírov, je to lacné, pohľadnice inšpirujú na ďalšie cestovanie a hlavne potešíte iných.

              Mgr. A.Matiašová

            • Tvárou v tvár lesným zvieratám

            • Žiaci z 2.A vybrali na lesnú farmu k starým rodičom našej Zarky. Tento výlet sa stal skutočným dobrodružstvom plným zážitkov a objavov. Po príchode sme si mohli ugrilovať a vychutnať si atmosféru lesa, ktorá nás obklopovala. Vzduch bol plný vôní a zvukov prírody, čo len umocňovalo naše nadšenie. Následne sme sa pustili do rôznych hier v prírode. Bolo nás veľa, no to nás nijako neobmedzovalo, skôr naopak – podporovalo spoluprácu a tímovosť. Najväčším lákadlom však bola možnosť stretnúť sa tvárou v tvár s lesnou zverou. Zblízka sme mohli pozorovať lesných obyvateľov, o ktorých sme sa dovtedy učili len z kníh. Bolo úžasné vidieť ich v prirodzenom prostredí. Tento výlet sa stal pre nás nezabudnuteľným zážitkom a určite nás inšpiroval k ďalším dobrodružstvám v prírode. Na záver chceme vyjadriť veľkú vďaku Zarkiným rodičom za dokonalú organizáciu tohto úžasného dňa. Vďaka nim sme mali jedinečnú príležitosť rozšíriť naše poznatky o prírode a zároveň sa spoločne zabaviť. Ešte raz ďakujeme za vašu skvelú organizáciu a tešíme sa na ďalšie spoločné dobrodružstvá v budúcnosti!

              Mgr. Zuzana Hanobiková
              (triedna učiteľka 2.A)

            • Deň rodiny

            • Každý rok 15. mája oslavujeme Svetový deň rodiny. Jeho význam spočíva v pripomenutí si dôležitosti rodiny ako základu spoločnosti. Rodina je nositeľom hodnôt, akými sú láska, priateľstvo, porozumenie a rodinná súdržnosť. Pri tejto príležitosti sme si my, žiaci 1.D triedy, pripravili pre našich najbližších  kultúrny program. Rodičom a príbuzným ďakujeme za účasť a veríme, že tento deň sa stane tradíciou.

              1.D;  Mária Klimeková; Jana Petričová

            • Bádatelia z 1.A

            • Žiaci z 1.A triedy okrem učenia sa čítať, písať a počítať túžili počas školského roka  aj bádať, skúmať a objavovať rôzne veci okolo nás. A tak sme sa pustili objavovať svet zvierat. Začali sme si čítať náučné príbehy o zvieratách z rôznych kútov sveta. Spoznali , čo je sú to savany, púšte, mokrade...Pri čítaní sme objavovali rôzne krajiny , v ktorých zvieratá žijú, ako Afriku, Grónsko, Austráliu... Svet zvierat žiakov   veľmi uchvátil a zhotovili si vlastnú encyklopédiu zvierat, ktorú si vlastnoručne ilustrovali toho, čo sa dozvedeli z prečítaného textu. Niektorých žiakov svet zvierat tak zaujal, že začali písať o zvieratkách aj vlastné príbehy.

              Malým bádateľom patrí veľká pochvala za ich prácu ako aj záujem poznávať, tvoriť a objavovať stále niečo nové.

              Mgr. A. Matiašová

            • Škola plná jazykových talentov!

            • Po roku sa nám opäť sa potvrdilo, že naša škola je liahňou jazykových talentov. Dokazujú to výsledky medzinárodnej súťaže EnglishStar, ktorá aj tentokrát preverila jazykové kompetencie žiakov ZŠ na Komenského ulici v anglickom jazyku na oboch stupňoch vzdelávania. Navyše, potvrdzuje to aj každoročný záujem o štúdium na bilingválnych gymnáziách i vysoké percento prijatých žiakov, čo je pre našu školu skvelou vizitkou práce učiteľov cudzích jazykov. Vzájomnou spoluprácou sme teda opäť prispeli k výbornému výsledku, keďže z celkového počtu 56 zapojených žiakov je až 49 úspešných riešiteľov, čo znamená, že v celkovom skóre v teste jazykových zručností EnglishStar získali viac ako 80%.

              Navyše je medzi nimi aj sedem žiakov, ktorí dosiahli 100%, teda plný počet bodov. Zaradili sa medzi nich títo žiaci: Radoslav Kuča (1.A), Daniel Ceľuch (1.A), Marko Sivčo (1.A), Oliver Maštera (1.C), Anna Hanobiková (2.B), Tobias Petrovič (2.C), Ella Katušinová (6.B)

              Výborne si počínali aj úspešní riešitelia:

              1.A: Liana Ľabdíková; 1.B: Karolína Bojčíková, Kristína Bojčíková, Yasmin Fatima Shamsaldeen, Melissa Nachtmann; 1.C: Alexandra Bibková, Larisa Hažerová; 1.D: Alex Hric, Zuzana Moravcová ; 

              2.A: Mathias Pillár, Lea Karaffová, Zara Šimcová, Charlotte Bohunická ; 2.B: Zuzana Adamuščínová, Oskar Tomeček, Paulína Sabóová; 2.C: Emma Tipulová, Ema Lišivková, Arnold Almáši, Ján Šoth; 

              3.B: Boris Čejka, Peter Kohút; 3.D: Daniel Brenišin, Viliam Hrib, Matúš Moravec

              4.A: Alex Salamon, Richard Lazur, 4.B: Tadeáš Skirka, Alex Borovský, Alex Brach, Gabriel Olejar, Rebeka Zrivková

              5.A: Sára Bilasová, Yousef Shamsaldeen, Ivana Nicáková, Sára Mihaľová, Ema Vaškaninová; 5.B: Adam Sabovik; 5.C: Marko Lenárt

              6.C: Jaafar Shamsaldeen

              7.D: Peter Hendel

              8.C: Michal Hübler

              Všetkým srdečne blahoželáme a krásne prázdniny prajeme!

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.
              koordinátor súťaže

            • Návšteva kostola

            • S prváčikmi sme si urobili netradičnú hodinu Náboženskej výchovy, počas ktorej sme navštívili kláštorný kostol Sv. Jána Krstiteľa. Najviac sa im páčili veľké obrazy, spovednica, ktorú si niektorí aj vyskúšali a samozrejme zvončeky, ktoré sa používajú pri bohoslužbe. Malú exkurziu si spolu so žiakmi RK náboženstva urobili aj niektorí ich spolužiaci z iných náboženstiev, ale aj žiaci EV, ktorí sa dozvedeli, čo sa učia žiaci na hodinách NV. Vďaka patrí aj milým p. učiteľkám, ktoré nám tento zážitok umožnili sprostredkovať a p. kostolníčke Janke, ktorá nám ochotne tento kostol prišla otvoriť a niektorým ukázala aj bohoslužobné rúcha, v ktorých kňazi slúžia sv. omše. 

              Mgr. M. Delejová, učiteľka RKNV