• Novinky

            • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

            • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024 sa uskutoční
              4. septembra 2023 (PONDELOK) o 8:00 hod. na školskom dvore.

               Žiaci 2. - 4. a 6. - 9. ročníka sa sústredia pri svojich triednych učiteľoch.

               Žiaci prvého a piateho ročníka, ako aj novoprijatí žiaci, pôjdu do tried spolu s triednymi učiteľmi po prečítaní zoznamov žiakov jednotilvých tried. 

               V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie šk. roka uskutoční v triedach.

               ŠKD a školská jedáleň budú v prevádzke od 5. 9. 2023 (UTOROK).

            • OZNAM VEDÚCEJ ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            • Oznamujem rodičom všetkých žiakov, že aj v školskom roku 2023/2024 je pre odoberanie stravy v školskej jedálni podmienkou písomné podanie ZÁPISNÉHO LÍSTKA

              Ten si môžete stiahnuť a vytlačiť v nasledovných odkazoch:  PDF / DOC 

              Zápisné lístky môžete podávať osobne v školskej jedálni v termíne
              od 21.8.2023 do 31.8.2023 v čase od 7:00 do 12:00 hod.
               

              (ZMENA: 24.8.2023 len v časoch od 7:00 hod do 8:00 hod a od 10:00 hod do 12:00 hod)

              Spolu so zápisným lístkom (ZL) je potrebné uhradiť v hotovosti zálohovú platbu vo výške 35 € a réžiu jednorázovo 30 € na celý školský rok (prípadne 15€ polročne). DOPLNENIE: Vzniknuté preplatky za šk. rok 22/23 budú taktiež vyplatené pri odovzdávaní ZL (prípadne odhlášky).

              Rodičia žiakov prvého ročníka ako aj noví žiaci obdržia pri odovzdaní zápisného lístka čipové karty na dochádzku a stravu, spolu s prihlasovacími údajmi do aplikácie Jedáleň.

              Keďže aj v tomto šk. roku pokračujú dotácie na stravu - tzv. "obedy zadarmo," preto Vám odporúčam si dôsledne prečítať sekciu stránky ŠKOLSKÝ STRAVOVACÍ SYSTÉM a rovnako aj ČASTÉ OTÁZKY A ODPOVEDE. Na začiatok Vás ale prioritne prosím o dodržiavanie týchto základných pravidiel:

              Základné pravidla a pripomienky:

              1. Strava zadarmo patrí len žiakovi, ktorý sa v ten deň zúčastňuje na vyučovacom procese aspoň jednu vyučovaciu hodinu. Dochádzka je určená "čipnutím sa" v dochádzkovom systéme pri vstupe do školy, prípadne kontrolou el. tr. knihy.
              2. Ak sa dieťa vyučovacieho procesu nezúčastní, je potrebné stravu odhlásiť do 6-tej hodiny ráno aktuálneho dňa, alebo neodhlásenú stravu prvý deň odobrať do obedára. Za neodhlásenú alebo odobratú stravu do obedára rodič platí výšku finančného pásma t.j. 1,50 € za 1. stupeň resp. 1,70 € za 2. stupeň. Táto suma bude automatický stiahnutá zo zálohovej platby 35€.
              3. Prihlasovacie údaje na vyhlasovanie sú rovnaké ako doposiaľ (malý úzky papierik - dostali ste ho spolu s kartou) ale je potrebné si ich overiť či sú správne. To si overte prihlásením do mobilnej aplikácie JEDÁLEŇ alebo na stránke školy v sekcií JEDÁLNY LÍSTOK. Videonávod na používanie aplikácie nájdete TU.
              4. Žiaci, ktorí dlhodobo nemajú funkčnú čipovú kartu (znefunkčnili ju, alebo stratili) SÚ POVINNÍ si ju zabezpečiť u informatika školy alebo u vedúcej ŠJ. Poplatok za znovuvydanie karty je 5€. Bez čipovej karty Vám nebudú trvalo vydávané obedy!

              V prípade otázok ma kontaktujte na adamikova@zskombj.sk , prípadne na 0908 998 396.

              Prosím o rešpektovanie uvedených termínov. Bc. Janka Adamíková

            • Popoludnie s INFOMAJKOM – vyhodnotenie.

            • ​​​​​​Tohtoročná sezóna v oblasti informatiky na I. ZŠ vyvrcholila veľkou súťažou pre žiakov I. stupňa s názvom Popoludnie s Infomajkom. Žiaci I. stupňa súťažili v disciplínach zameraných na logické a algoritmické myslenie. Priestorovú predstavivosť preukázali v skladaní drevených tangramov. Ďakujeme všetkým súťažiacim za hromadnú účasť a nadšenie pri súťaži. Tu sú výsledky súťaže:
               

              4. ročník – I. miesto Soňa Bardúnová (4.A)
                                 II.-III. miesto Benjamin Kvjatkovský (4.C)
                                 II.-III. miesto Janko Vasiľov (4.C)

              3. ročník – I. miesto Branislav Voľanský (3.A)
                                 II. miesto Tadeáš Skirka (3.B)
                                 III. miesto Adam Goliáš (3.B)

              2. ročník – I. miesto H. Harničárová (2.C)
                                 II. miesto Sebastián Špak (2.C)
                                 III. miesto Martin Ballon (2.C)

              2. ročník – I. miesto Oskar Tomeček (1.B)
                                 II. miesto Anna Hanobíková (1.B)
                                 III. miesto Filip Guman (1.C)

            • Keď časopis žiakov baví...

            • ...vtedy sa nemôžu dočkať, kedy si v ňom zalistujú, prečítajú ho, zasmejú sa na vtipoch, vylúštia krížovky i osemsmerovky, zistia ako pokračuje obľúbený príbeh...A práve vtedy sa zároveň učia.Takým časopisom je aj Fifík, ktorý bol našim tretiakom celoročným spoločníkom. A za našu aktivitu sme si vyslúžili aj vysvedčenie -diplom žiakom za aktívnu a systematickú prácu. Tešíme sa na pokračovanie opäť v septembri.

                Žiaci 3.A, 3.B a 3.C

            • Slovensko je krásne aj za daždivého počasia

            • Už čoskoro je tu čas letných prázdnin. Mnohí z nás majú už voľbu dovolenkovej destinácie jasnú. Niektorí si oddýchnu pri vode, iní volia poznávacie zájazdy. Značná časť však obľubuje more a neraz okolie prímorských letovísk pozná lepšie, než zákutia nášho čarokrásneho Slovenska. Aj z tohto dôvodu sa snažíme v škole i mimo nej viesť našich žiakov k spoznávaniu vlastnej krajiny. Už tretí rok si preto žiaci tretích ročníkov v čase triednych výletov vychutnali Slovensko, konkrétne Spišský hrad a ZOO. Výborne si zasúťažili pri úlohách počas Hradohrania i  pobavili počas divadelného predstavenia na hrade. Podobný úspech mala aj zoologická záhrada. Hoci už pomedzi dažďové kvapky, žiaci si nenechali ujsť príležitosť dôkladne si obzrieť ríšu zvierat. Zrejme najväčší úspech však malo na celom výlete objavenie výbehu s kapybarami.  Ak ich chcete spoznať aj vy a popritom spoznať scenérie Spiša, vrelo odporúčame.

              triedne učiteľky tretích ročníkov

            • Rozlúčka štvrtákov - fotogaléria

            • Milí naši štvrtáci…

              veríme, že včerajší rozlúčkový večierok ste si poriadne užili.

              Štyri roky našej spoločnej plavby ubehli ako voda. Z malých vyplašených prváčikov sú dnes veľké štvrtácke osobnosti. Zažili sme spolu veľa krásnych  chvíľ. Zajtra opúšťate palubu malej loďky s názvom PRVÝ STUPEŇ, v septembri sa postavíte pred kormidlo lode s názvom DRUHÝ STUPEŇ,...

              ... preto Vám na tejto plavbe želáme slnečné počasie, žiadne búrky a správny vietor do plachiet...

                              Vaše triedne učiteľky

            • Kráľovná čitateľov

            • Naučiť sa čítať je jednoducho ťažká práca. To vám povie takmer každé dieťa. A naučiť dieťa čítať je rovnako ťažké. Avšak zo všetkého najťažšie je naučiť deti mať rád ČÍTANIE samotné. Prvý ročník sa blíži k záveru, prváci poznajú už všetky písmenká. Svoje čitateľské zručnosti preukázali prváci aj v triednej čitateľskej súťaži ,,Kráľ/kráľovná čitateľov“. V tomto školskom roku máme v 1. ročníku ,,Kráľovnú čitateľov“Zuzanku  Adamučšínovú  (1.B).

              Za posledné 3 mesiace prečítala 24 kníh. 2. miesto patrí Aničke Hanobikovej (1.B) s počtom kníh 22 a 3. miesto získal Oskar Tomeček (1.B) s počtom 16 kníh. Srdečne blahoželáme!

              Aké BENEFITY má čítanie pre Vaše dieťa? 

              • deti, ktoré čítajú knihy, majú lepšiu pamäť, ľahšie sa učia
              • čítanie rozvíja (nielen) detskú inteligenciu
              • rozvíja myslenie, kreativitu, fantáziu
              • zlepšuje koncentráciu aj disciplínu
              • zlepšuje slovnú zásobu aj gramatiku, rozvíja zručnosť v písaní textov aj diktátov
              • zlepšuje komunikačné schopnosti v detstve aj v budúcnosti
              • zbližuje a upevňuje vzťahy medzi rodičmi a deťmi 

              Ako stráviť svoj voľný čas cez prázdniny zmysluplne? Predsa s knihou v ruke. K prázdninám patria dobré príbehy do stanu, na pláž, na chatu, k starým rodičom, do auta... kamkoľvek.

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Návšteva knižnice a pútavé bábkové divadlo Eduard a jeho zázračná cesta s Viktóriou Sedlákovou

            • S radosťou by sme s vami chceli zdieľať zážitky z našej nedávnej návštevy knižnice, kde sme mali možnosť zúčastniť sa pútavého bábkového divadla s názvom „Eduard a jeho zázračná cesta.“ Hra, v ktorej účinkovala talentovaná bábkoherečka Viktória Sedláková, nás všetkých nadchla a priniesla nám nezabudnuteľné zážitky. Divadelná hra sa odohrávala v jedinečnej atmosfére Okresnej knižnice Dávida Gutgesela. S nádejou sme sa usadili a očakávali sme začiatok. Odrazu do miestnosti vošla Viktória Sedláková a pred nami sa otvoril svet plný dobrodružstva a fantázie. Herečka svojim umeleckým talentom a nadaním vytvorila neprehliadnuteľnú postavu Eduarda, zajaca, ktorý sa vybral na úžasnú cestu. Stretávali sme sa s rôznymi postavami a zažívali vzrušujúce príbehy. Hra nás vtiahla do deja a nechali sme sa unášať emóciami. Celým divadelným predstavením nás sprevádzala úžasná atmosféra, ktorá vytvorila nezabudnuteľné  prostredie pre naše dobrodružstvo. Po predstavení rozdala pani knihovníčka našim prváčikom čitateľské preukazy a deti si mohli po prvý krát hneď aj vypožičať svoje obľúbené knihy.

              Mgr. Zuzana Hanobiková

            • A Rapotačka je na svete!

            • Žiaci 3.A  majú za sebou už dva úspešne zrealizované celoročné triedne projekty. Kým tie doterajšie boli zamerané na prírodu a ekológiu, tento školský rok sa dievčatá a chlapci stali redaktormi, novinármi, jednoducho tvorivo píšucimi autormi triedneho časopisu.

              Prvé krôčiky k jeho vzniku sa začali realizovať ešte v prvom ročníku,  zaradením pravidelného tvorivého písania.  Postupne sme sa dopracovali k výstižnému názvu Rapotačka, čo v našom preklade znamená rapotavá Áčka (3.A). Po návrhu a odhlasovaní obálky zostalo už len jediné – naplniť ju obsahom. Cieľom bolo zostaviť príspevky tak, aby boli pre mladého čitateľa pútavé, no zároveň zostavené z vybraných slov a tém slohovej zložky predmetu Slovenský jazyk. Týždeň po týždni tak časopis pomaličky naberal kontúry našej pisateľskej prvotiny. Žiaci tvorili príbehy i básničky, vymýšľali vtipy, hádanky, zisťovali zaujímavosti z ríše zvierat, hľadali rébusy, testovali svoje kulinárske schopnosti. Rovnako vytvorili vlastné vizitky, prispeli do triednej burzy, ale ponúkli aj svoje overené tipy na dobrú knihu.  Neopomenuli ani triedne klebietky, ktoré mapujú aktivity i zážitky za dverami triedy i bránami školy. Krôčik po krôčiku sa tak rodila naša Rapotačka, aby koncom júna uzrela svetlo sveta. Žiaci jej príchod privítali slávnostne, pretože ich celoročná práca i finálny výsledok si to naozaj zaslúžili. Konečne sa tak zoznámili nielen s výslednicou, ale počas jej tvorby aj s mnohými  zisteniami. Podľa ich vlastných slov si rozšírili slovnú zásobu, rozvíjali predstavivosť a fantáziu, naučili sa veľa nových poznatkov. Mnohých celkový proces zmotivoval viac čítať i viac tvoriť. Pochopili tiež, že to je spôsob ako sa zlepšovať v spolupráci s inými. A napokon, ostáva im jedinečná spomienka na školu i všetky zážitky so svojimi spolužiakmi.

              Nuž, nech už v živote naši tretiaci budú robiť čokoľvek, nech je pre nich písané slovo cestou k sebavyjadreniu, prostriedkom komunikácie i pohladenia duše.

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.

            • Učíme sa spolu!

            • Koniec školského roka je očarujúci a zaujímavý pre prvákov aj preto, že žiaci prvýkrát prezentovali a obhajovali svoje triedne ročníkové práce z prvouky, či už Kráľovstvo živočíchov alebo Kráľovstvo rastlín. Výber témy bol výlučne na nich. Mali čas na premyslenie, aby si podľa vlastného záujmu vybrali tému, ktorá ich zaujíma. Potom sa na projekt pripravili, v škole ho spracovali a doma naučili prezentovať. Prváci preukázali, čo sa k vybranej téme dozvedeli a naučili, aké zaujímavé informácie nazbierali. Postaviť sa pre ostatných a prezentovať nie je ľahké, ale žiaci to zvládli výborne. Po každom výstupe boli kontrolné otázky, spolu sme vybrali najzaujímavejšiu informáciu. Aj keď na začiatku bola tréma, nakoniec sa im to veľmi páčilo. Žiaci boli plní očakávania z toho, čo nové sa dozvedia. Počas celej prezentácie vládla v triede príjemná atmosféra. Prváci si vybrali rôzne témy. Každá bola pôsobivá, čarovná a zaujímavá.

              Posúďte sami: SVETLUŠKA SVÄTOJÁNSKA, LIENKA SEDEMBODKOVÁ, BABÔČKA PÁVOOKÁ, VEVERIČKA OBYČAJNÁ, PSTRUH DÚHOVÝ, JAZVEC, LEV PÚŠŤOVÝ, MAČKA DOMÁCA, VČELA MEDONOSNÁ, KÔŇ DOMÁCI, VIETNAMSKÉ PRASIATKA, OVCA DOMÁCA, BOCIAN BIELY, KOALA MEDVEDIKOVITÁ, MUCHOTRÁVKA ZELENÁ, NETOPIER, KORYTNAČKA. Naši malí prváci boli naozaj famózni. A že prezentácie boli naozaj perfektné, sa môžete presvedčiť aj vy na vlastné oči. Nech sa páči – ráčte vstúpiť…do fotogalérie.

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Prváci našej školy objavujú krásy prírody: Vytvorili svoj prvý herbár

            • Tohto roku sa naši prváci učili na hodinách PRVOUKY aj o rastlinách. Vytvoriť si herbár je skvelým spôsobom, ako zapojiť žiakov do objavovania prírody a učenia sa prostredníctvom praktických aktivít. Deti mali možnosť tvoriť a zdobiť svoj prvý herbár. Herbár je zbierka rastlín, ktoré sú suché, lisované a uložené na stránkach za účelom ich zachovania. Oceňujem kreatívnu schopnosť detí pri tvorbe herbára. Vytvorili naozaj pekné a dobre zaranžované stránky. Deti si tiež rozšírili svoje vedomosti o rastlinách, ich častiach a vlastnostiach. Týmto spôsobom dokázali, že majú silnú motiváciu učiť sa a objavovať nové veci.

              tr. uč. Mgr. Zuzana Hanobiková

            • Nádcha, tras sa!

            • ​​Keďže na hodinách prvouky sme preberali celý mesiac tému Kráľovstvo rastlín, naše rozhodnutie bolo, že si skúsime vypestovať nejaké rastlinky v triede. Konkrétne nádchovník (Plectranthus argentatus), rýmovník alebo tiež túto rastlinu mnohí poznajú aj pod menom kubánske oregano. Krehká nenápadná a liečivá rastlinka, ktorú možno máte aj vy. Slúži vám ako dekoratívny doplnok v interiéri bytu a možno ani netušíte, aký skvost si v kvetináči pestujete. Rastlinka do ovzdušia neustále vypúšťa malé množstvo silíc, čím priaznivo vplýva na dýchanie. Pri dotyku uvoľňuje intenzívnejšiu arómu pripomínajúc vôňu zmesi eukalyptu, mäty a medovky. Uplatňuje sa najmä pri chrípke a nachladnutí:

              • v prvom rade je expert na dýchanie
              • uvoľňuje dýchacie cesty
              • uvoľní aj upchaté dutiny spôsobené alergiami
              • priaznivo pôsobí aj pri astme
              • pri zápale prínosových dutín

              Prváci sa zahrali na bádateľov a pestovateľov Kráľovstva rastlín a  zážitkovou formou opakovali učivo prvouky. A veru bolo to veľmi zaujímavé a príjemné bádanie. Spolu si zopakovali časti, z ktorých sa skladá rastlina, preskúmali listy, či korienky rastlín. Žiaci mali veľkú radosť zo skúmania pôdy  a sadenia vlastnej rastlinky. Celý mesiac sa starali o rastlinky a teraz pôjdu do ich domácnosti, aby im poslúžili ak, to budú potrebovať. Na toto letné obdobie je táto rastlinka netradičná, ale je výbornou prípravou na nový školský rok. V septembri to už bude ozaj veľká rastlinka, z ktorej bude úžitok. „Hapčí a na zdravie!“

              PaedDr. Gabriela Voľanská

            • Tretiaci nezabúdajú ani na seniorov

            • Medzinárodný deň rodiny bol dňom, ktorý si väčšina pripomína v kruhu svojich blízkych. Ale medzi nami sú aj takí členovia rodín, ktorí svoju jeseň života trávia v centrách sociálnych služieb, kde sa im dostáva odborná zdravotná, terapeutická i sociálna starostlivosť.  Poteší ich nielen návšteva rodinných príslušníkov,  ale aj žiakov, ktorí im spestria pobyt a privodia milú spomienku. Naši tretiaci svojimi básničkami, piesňami, tancami, ale hlavne slovom v šarišskom nárečí potešili nejedno srdce babky a dedka. Výkon žiakov ocenili potleskom a v nejednom oku sa zaleskla slza dojatia. Našim seniorom prajeme najmä veľa zdravia do ďalšieho života. Tešíme sa na stretnutie aj nabudúce!

              ​​​​​​​Mgr. Anna Kostárová

            • Náš úspech v Englishstar

            • Vyučovanie cudzích jazykov má na našej škole pevné miesto a spoluprácu učiteľov primárneho a nižšieho sekundárneho vzdelávania je vidieť aj na kvalite jazykových zručností našich žiakov. Potvrdzuje to každoročný záujem o štúdium na bilingválnych gymnáziách i vysoké percento prijatých žiakov. Angličtina je v súčasnosti in a jej používanie sa už nepokladá za výhodu, ale priam podmienku. Preto už od prvého ročníka  kladieme vo výučbe dôraz na využívanie metód, ktoré spočívajú v podpore motivácie žiakov učiť sa cudzí jazyk. Zároveň pomocou rôznych hrových aktivít a foriem práce napomáhame prežívať radosť, podporovať zvedavosť i túžbu objavovať. Jedným z mimoriadne potešujúcich výsledkov je preto aj výnimočný úspech našich žiakov v celoslovenskej jazykovej súťaži v anglickom jazyku Englishstar. Súťaže sa zúčastnilo 672 škôl a celkovo 22 105 súťažiacich z celého Slovenska. Úspešným riešiteľom súťaže sa stal každý žiak, ktorý získal v celkovom skóre viac ako 80%. Je preto potešujúce, že naša škola získala z počtu 31 zapojených žiakov takmer sto percent úspešných súťažiacich.

              Osobitne blahoželáme žiakom, ktorí sa stali Englishstar, čo znamená, že ich úspešnosť predstavovala plný počet, teda 100%. Stali sa nimi:

              Anna Hanobiková z 1.B
              Alex Salamon z 3.A
              Gustavo Husák zo 4.B
              Janko Vasiľov zo 4.C

              Výborne si počínali aj žiaci, ktorí sa zaradili medzi úspešných riešiteľov:

              1.A: Ester Lešková, Ester Miháľová, Mathias Pillár

              1.B: Zuzana Adamuščinová, Tatiana Sabolová, Paulína Sabóova, Karin Reľovská,

              2. D: Viliam Hrib

              3.A: Stella Paraničová

              3.B: Gabriel Olejár, Soňa Zákutná, Rebeka Zrivková

              3.C: Ela Čukanová, Michal Kekelik, Filip Ličko, Matej Ličko, Hana Palšová

              4.A: Drahoslav Divulit, Yousef Shamsaldeen, Natália Tomečková

              4.B: Karolína Karaffová, Marko Lenárt

              4.C: Sára Bilasová, Sára Mihaľová, Ema Vaškaninová, Ema Vencúriková

              Všetkým súťažiacim ešte raz blahoželáme a prajeme, aby im cudzí jazyk bol aj naďalej kľúčom porozumenia, ale aj nezaujatej otvorenosti smerom k iným kultúram.

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.
              PK CJ na primárnom stupni vzdelávania

            • Výlet Stará Ľubovňa

            • Štvrtok 8.6.2023 bol pre žiakov 2. ročníkov výnimočný. Zúčastnili sme sa školského výletu v Starej Ľubovni na netradičnej svadbe grófky Izabely. Celý program sa niesol v duchu rozprávky kde sme museli splniť rôzne úlohy, za ktoré sme dostali ružu. Získaním daného počtu ruží žiaci vyskladali svadobnú kyticu pre nevestu. Po svadbe sme obdivovali vojenskú techniku z dvoch sv. vojen vo vojenskom múzeu M. Strenku. Výlet sme ukončili tradične nákupmi suvenírov a plní zážitkov sme sa  šťastne vrátili domov. :))))

              Tr. učiteľky PaedDr. Jana Paľuvová, Mgr. Ľubica Sabolová, Mgr. Martina Škvareková

            • Sme hrdí na svoje kúpele...

            • Každý Bardejovčan by mal poznať krásy a históriu svojho mesta. Súčasťou Bardejova sú aj Bardejovské Kúpele, ktoré sme sa s našimi prváčikmi tentokrát rozhodli preskúmať. A veru bol to poriadny zážitok. Cestovali sme tam autobusom MHD, ktorým väčšina detí išla po prvý krát. V areáli sme si okrem kúpeľných domov, hotelov prezreli aj expozíciu skanzenu (múzeum ľudovej architektúry). Dnešné deti si nevedia predstaviť život, ktorý v minulosti žili naši predkovia. Preto je veľmi dobré, že im históriu môžeme i takýmto spôsobom priblížiť.  Zvedavé deti si pozorne čítali popisy na každom domčeku a dovnútra vstupovali s očakávaním. Najviac sa im páčil drevený chrám Ochrany Presvätej Bohorodičky, ktorý premiestnili do skanzenu z obce Mikulášová. Počasie nám prialo, tak sme si mohli dovoliť aj dlhšiu prechádzku po priam čarovných kúpeľoch. Bardejovské Kúpele spĺňajú predpoklady tak na balneologické, ako aj na klimatické kúpeľné miesto. Existencia kúpeľov sa spomína už v listine Belu IV. Z roku 1247.  Toto miesto navštívilo a liečilo sa tu mnoho významných osobností. Možno najznámejšou bola cisárovná Alžbeta Bavorská, manželka Františka Jozefa I. , ktorej socha pred liečebným domom z roku 1903 pripomína dodnes jej pobyt. Budova, ktorá dnes nesia jej meno, bola v tom čase známa pod názvom Deák. Sissi bývala v terajšej izbe č. 218, odkiaľ mala pekný výhľad na samotné kúpele. Obhliadli sme si aj kúpeľnú kolonádu, ktorá je prvou kolonádou takéhoto druhu na Slovensku. Deti si tam mali možnosť zakúpiť tradičné kúpeľné oblátky, či drevené výrobky od miestnych remeselníkov. Do školy sme sa vrátili s novými poznatkami a zážitkami. Tešíme sa, že žijeme v kráľovskom meste s bohatou históriou a máme kúpele, ktoré sú známe široko – ďaleko.

            • Exkurzia Maľcov

            • Zážitkové učenie je pre deti naozaj pútavé.  Presvedčili sme sa o tom na exkurzii v EKO CENTRE MALCOV. Deti si pozreli zvieratá a rastliny v životnej veľkosti, mohli sa dotknúť  vystavených exponátov, vypočuť si zvuky zvierat, pozrieť si zaujímavé videá. Svoje nadobudnuté poznatky si overili v záverečnom zábavnom kvíze. Za odbornú a deťom prístupnú prednášku ďakujeme p. Hankovej. 

              Žiaci a učiteľky 2.B, 2.C, 2.D