• Novinky

            • Testovanie 9 - 6.apríl (STREDA)

            • Dňa 6.4.2022 sa uskutoční TESTOVANIE 9.

              V tento deň majú žiaci 8. ročníka udelené riaditeľské voľno. Z obedu sú vyhlásení automaticky.

              Žiaci 9. ročníka nájdu viac informácií ohľadom Testovania 9 v tomto odkaze.

            • Slávnostný zápis žiakov do 1. ročníka

            • Aj keď je 1. apríl  už tradične veselým dňom, na našej škole sme ho od 16-tej hodny poňali veľmi vážne. Po dvoch rokoch, ktoré boli poznamenané obmedzeniami kvôli pandémii Covid 19 sme sa opäť mohli stretnúť s našimi budúcimi žiakmi a ich rodičmi na zápise do 1. ročníka.

              Niesol sa v slávnostnom duchu a veľmi sme sa naň všetci tešili. Na deti čakala pekne vyzdobená školská jedáleň, výstavka výtvarných prác, darčeky. Kým rodičia „úradovali“ a vypisovali prihlášky, deti pod vedením učiteliek vypracovávali pracovné listy, vymaľovali si omaľovánky, spoznávali svoje budúce pani učiteľky, vychovávateľky, asistentky, spolužiakov.

              Riaditeľ školy PhDr. Ján Mika vo svojom príhovore oboznámil rodičov s ďalšou koncepciou a víziami školy. Prítomná bola aj logopedička Mgr. Lenka Gajdošová, ktorá odpovedala na otázky týkajúce sa rečových problémov detí.  V úvode vystúpili štvrtáci s krátkym privítacím programom. V jedálni vládla po celý čas príjemná priateľská atmosféra podfarbená hudbou a premietaním fotografií zo života školy, o ktoré sa postaral Mgr. Ľubomír Kuča.

              Na záver všetci naši predškoláci dostali darčeky, pamätný list a odznak s logom školy, aby im pripomínal tento významný deň.

              Poďakovanie za dôkladnú prípravu patrí všetkým učiteľkám 1. stupňa, hlavne však budúcim „prváčkam“ – Mgr. Zuzane Hanobikovej, Mgr. Oľge Lišivkovej,  PadDr. Gabriele Voľanskej a vychovávateľkám ŠKD za krásne darčeky.

              Mgr. Mária Peláková

            • Pasovanie piatakov

            • Konečne sa uvoľnili pandemické opatrenia a my sme mohli zorganizovať pre našich piatakov PASOVANIE  a ,,prijať" ich medzi žiakov druhého stupňa. Ako vždy sme najprv trochu súťažili a zabávali sa. Potom piataci spoločne zložili SĽUB PIATAKA  a triedni učitelia ich slávnostne pasovali:-)

              Vitajte medzi nami, piataci!

              Poďakovanie patrí žiakom VII.C za úspešnú realizáciu.

              ŽP

            • DRESZLER, DROBNIAK, MILÁ A GAŠPARIK na stupni víťazov v školskom kole 10. ročníka LO

            • Aj v tomto školskom roku sa v marci 2022 intelektovo nadaní žiaci 1. a 2. stupňa našej základnej školy prezenčne zapojili do  školského kola 10. ročníka Logickej olympiády.

              Školské kolo LO preverilo vedomosti,  najmä logiku, predstavivosť a myslenie žiakov.

              Na prvom  stupni boli úspešní šiesti z desiatich riešiteľov. Na druhom stupni bolo úspešných desať zo šestnástich súťažiacich nadaných. Úspešným riešiteľom je žiak, ktorý dosiahol min. 8 bodov (bodov za správne vyriešené úlohy). Súčet bodov celého testu  bol 18/20 bodov v oboch súťažných kategóriách.

              Všetkým riešiteľom patrí pochvala – za snahu, odhodlanie a rozmýšľanie

              Úspech ocenených žiakov potešil! Uvidíme, či to postačí na prebojovanie sa vo finálovom kole, ktoré sa uskutoční online v priebehu apríla 2022.

              Reprezentovať nás budú žiaci z prvých dvoch miest v oboch kategóriách.

              Srdečne blahoželáme !