• Novinky

            • 3. žiacky ples

            • Krásne upravené slečny a galantne nahodení chlapci sa 27.1.2017 stretli na 3. ročníku nášho žiackeho plesu a opäť raz ukázali, že sa dokážu postarať o skvelú zábavu.

              V prvom bode programu sa nám trochu netradične hudobne predstavila naša bývala žiačka Klaudia Kunákova alias KLAUDISS. Ďalej sa nám hudobne predstavili žiačky 9.D triedy Bronislava Tulenková a Viktória Vančíková s piesňami: „Neviem byť sám“ a „Aj tak sme stále frajeri“ v doprovode pána učiteľa Chudíka.Po celý večer nás zabával DJ BOBOR začo mu patrí veľká vďaka. Radosť priniesla výhercom tombola, v ktorej bolo viac ako 50 cien. V závere plesu sme si spoločne zvolili veľmi milého a priateľského kráľa i peknú a navyše skromnú kráľovnú.

              Veľmi pekne ďakujeme pani učiteľke Vasilegovej a Baranovej i pani zástupkyni Frančákovej, ktoré nám pomohli zorganizovať tak skvelo prežitý večer, ktorý si budeme pamätať do konca života.

              No a čo povedať na záver? Po treťom bude nasledovať štvrtý, ktorý verím, že bude minimálne taký úspešný ako tento. A tak lúčime sa s pozdravom:  „Dovidenia o rok!“
              Viktória Selmani, IX.D


              Pre zobrazenie kompletnej fotogalérie kliknite na obrázok.

            • Šaliansky Maťko J. C. Hronského

            • Dňa 11. januára 2017 sa uskutočnilo školské kolo v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského.

              Katerógia 4. - 5. ročník:
              1. miesto - Miroslava Kožlejová, V.E
              2. miesto - Daniel Kuľka, IV. D
              3. miesto - Petra Gracová, V.C

              Kategória 6. - 7. ročník:
              1. miesto - Sofia Kapsdorferová, VI.A
              2. miesto- Slávka Ratvajská, VI.D
              3. miesto - Tamara Marcinová, VII.D

              Víťazky obidvoch kategórii nás budú reprezentovať v okresnom kole.

                   Výhercom srdečne blahoželáme!!!


            • Keď deti pomáhajú.

            • Všetko sa to začalo už pár týždňov pred Vianocami – tým čarovným obdobím, keď sa človek  pozastaví a zamyslí nad všetkým, čo mu život nadelil a uvedomí si, že nie každý mal v živote toľko šťastia ako on. Preto sa žiaci 5. A triedy – triedy pre žiakov s intelektovým nadaním rozhodli urobiť dobrý skutok a pomôcť tak tým, ktorí to majú v živote oveľa ťažšie.  Spolu so svojimi mamkami a babkami napiekli a vyzdobili medovníčky, ktoré sme spoločne v škole zabalili do krásnych balíčkov a potom mohol prísť ten deň „D“. Pokračovanie článku TU.
            • Maľovanie v snehu

            • Dnešné popoludnie, t.j. 21.01.2017 patrilo našim deťom a snehu. Všetky oddelenia ŠKD od prvého po desiate sa zúčastnili akcie "Maľovanie v snehu." Deti sa s radosťou, energiou a elánom pustili do vlastných snežných výtvorov. Mali z toho obrovskú radosť a pritom zabudli na zimu, ktorá im v tú chvíľu vôbec neprekážala. Môžeme sa popýšiť krásnymi zábermi z práce našich deťí. Akciu organizovala p. vychov. Ľuboslava Brejníková.

              Pre zobrazenie kompletnej fotogalérie kliknite na obrázok.
            • Predvianočné aktivity intelektovo-nadaných žiakov z 1.D

            • Vianoce sú obdobím pokoja, lásky, ale aj časom vzájomného obdarúvania. Kým v dnešnej dobe je to však skôr o matérií, kedysi bol pri rozbaľovaní vianočných darčekov prvoradý vlastný vklad. Aby sme na túto dôležitú skutočnosť nezabudli, predvianočné obdobie intelektovo-nadaných prváčikov zo ZŠ na Komenského 23 sa niesol práve v tomto duchu. Pokračovanie článku TU.
               

              Pre zobrazenie fotogalérie kliknite na obrázok
            • Prváci v časopise Vrabček

            • Hoci je prváčikov v 1.D iba jedenásť, napriek tomu sú veselí a pozná ich už celé Slovensko. 

              Teda zatiaľ iba cez časopis Vrabček, kde na vybranej fotografii pózujú so "šarkaními" záložkami do kníh, ktoré podľa návodu vo Vrabčeku pripravili pre svojich kamarátov z partnerského mesta :-)

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

            • V triede 2.B majú žiaci možnosť počúvať a rozprávať vo francúzskom jazyku počas celého roka.

            • Vianočná besiedka sa 21.12. tiež niesla v duchu dramatizovaných francúzskych kolied, ale aj programu, ktorý si žiaci sami  pripravili aj konferovali. Predviedli hádanky, piesne, básne, tanec, cvičenie na žinenkách, ukážku boxu a pretláčanie.  Najviac sa však tešili z odovzdávania vzájomne pripravovaných darčekov. Atmosféru dotváralo malé občerstvenie pri výbornom vianočnom čaji a koláčikoch. Do programu sme zapojili aj francúzštinárov z 1. D, ktorí sa výborne dokázali naučiť francúzske  koledy. Obdarovali sme ich malých darčekom. Poďakovanie patrí aj rodičom za sponzorskú spoluprácu. Rozlúčili sme vo francúzštine želaním Veselých Vianoc a dobrého Nového roku - Joyeux Noёl et Bonne année. Mgr. Anna Fabianová


              Fotogalériu z akcie si môžte pozrieť tu
              .

            • Výtvarné súťaže

            • Okresný úrad Bardejov -oddelenie školstva a telesnej kultúry Bardejov usporiadalo okresnú súťaž "Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany" kde naša žiačka VI.C triedy Jaroslava Oravcová získla 3. miesto v II. kategórii. Získala diplom a cenu, ku ktorej jej gratulujeme a zároveň jej práca postupuje na celoslovenskú súťaž - " Ochranárik -112."

              Žiačky 8.A triedy Aneta Bačkovská a Barbora Barančíková získali v súťaži " Anjeli strážni " - okresnom kole v tvorbe vianočných pohľadníc ceny a diplomy v II. kategórii. Srdečne blahoželáme.

          • VIANOČNÁ BURZA!
            • VIANOČNÁ BURZA!

            • Dňa 21.12.2016 sa na našej škole opäť uskutočnila vianočná burza. Predaj rôznych drobností sa nám podarilo vyzbierať 100 eur.
              ĎAKUJEME!!!

            • Úspech našich žiakov v Komiksiáde

            • Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove v rámci Roka čitateľskej gramotnosti vyhlásila súťaž na podporu čítania s názvom Komiksiáda.

              Súťaž prebiehala v mesiacoch september – december. V kategórii 6. – 9.  mali súťažiaci vymyslieť príbeh a k nemu nakresliť komiks s najviac 10 oknami. Sprievodnou akciou bola  beseda  s maliarkou a ilustrátorkou Martou Augustínskou.

              Do tejto zaujímavej súťaže sa zapojilo aj 14 žiakov našej školy a všetky ich práce boli naozaj výnimočné. Vyhrať však nemôžu všetci, a tak nás veľmi potešilo, že sme na stupňoch víťazov získali až dve umiestnenia:

              1. miesto – Soňa Riznárová – 9. A
              2. miesto – Dominika Paľuvová – 6. A

              Srdečne blahoželáme!


              Víťazný komix S. Riznárovej. Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Vianočná výzdoba 2016

            • Vianočnú výzdobu vo vestibule našej školy pripravili vychovávateľky ŠKD pod vede-ním D. Kostárovej. Betlehem vytvorili p. uč. Ľ. Kurimská, A. Kostárová a K. Grocká.

              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.


            • Užite si prázdniny ;-)  V škole sa uvidíme opäť 9. januára 2017.

          • Netradičná hodina výtvarnej výchovy
            • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

            • Vianočné stromčeky, svietniky, čiapočky, gule, anjelov.... To všetko ste mohli vidieť na vianočných tvorivých dielňach v 2.C triede. Niekoľko žiakov z triedy v svojom vianočnom stánku prezentovalo výrobu nejakej vianočnej ozdoby alebo dekorácie. Ostatní žiaci najprv navštevovali jednotlivé stánky a so záujmom sledovali, čo ich majitelia dokážu. No nakoniec sa odhodlali a skoro všetko si aj vyskúšali. Výtvarná výchova sa zmenila na vianočné trhy, čo sa žiakom veľmi páčilo. Z hodiny si tak odniesli nielen veľa zaujímavých vianočných ozdôb, ale aj nezabudnuteľný vianočný zážitok.

              Mgr. Alena Matiašová


              Kompletnú fotogalériu otvoríte kliknutím na obrázok.

          • Voda pre život
            • Voda pre život

            • „Venujme vode toľko pozornosti, koľko si zaslúži!“

              Kvapka, nezisková organizácia, je už druhým rokom organizátorom tematicky orientovanej súťaže  na vzťah k prírode pre žiakov 1. – 4. ročníka ZŠ 

              Voda pre život – život pre vodu 2016, ktorej vyhlasovateľom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. V tomto školskom roku sa tejto súťaže zúčastnili aj žiaci našej školy. Dosiahli pekné úspechy.

              V osobitnej kategórii pre 1. ročník sa Zuzana Poláková, žiačka 1.C  triedy, so svojou prácou Voda pre Zuzičku umiestnila na 3. mieste. V 1. kategórii v poézii sa Jakub Tribus a jeho báseň Čo dokáže kvapka umiestnil na štvrtom mieste a Lea Milá v próze s príbehom Ako voda zachránila chlapca na prekrásnom 1. mieste. Obaja sú žiakmi 2.D triedy. 

              Keďže vyhlásenia celoslovenskej súťaže v Trstenej sa naši víťazi nezúčastnili kvôli nepriazni počasia, prijali gratulácie s cenami od organizátorov z rúk nášho pána riaditeľa a pani zástupkyne za 1. stupeň. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa tvorivých síl.

              Viac na https://kvapka.wordpress.com/2016/12/05/vysledkova-listina-sutaze-voda-pre-zivot-zivot-pre-vodu-2016/

              A.Senajová

            • Šaliansky Maťko

            • Dňa 15. 12. 2016 sa uskutočnilo školské  kolo 24. ročníka súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J.C. Hronského. Podujatie, ktoré prezentuje krásu našej slovenčiny i múdrosť, skúsenosť, humor či vynaliezavosť našich predkov, prilákalo 13 súťažiac druhých a tretích ročníkov. Tí sa statočne popasovali s umeleckým prednesom a netrpezlivo čakali na verdikt poroty. Kompletnú fotogalériu si môžte pozrieť TU.

              A tu sú víťazi: 1. kategória

              1. Veronika Tyššová - 3.C
              2. Alžbeta Lojdlová - 2.A
              3. Barbora Uhriňáková - 2.D

                    Cena poroty: Claudia Šinaľová 2.B