• Novinky

            • 26. september – Európsky deň cudzích jazykov

            • Tento deň je venovaný oslave 24 úradných jazykov a viac ako 60 regionálnych alebo menšinových jazykov. Poukazuje na dôležitosť ovládať niektorý zo svetových jazykov, aby človek mohol využívať všetky možnosti modernej doby, akými sú internet, cestovanie, filmy, piesne, dobré zamestnanie, a pod. Na našej škole si starší žiaci pripomenuli tento deň pitím tradičného anglického čaju s mliekom, ktorý zajedali sušienkami. V jednej triede sa našli aktivistky, ktoré si privstali a pripravili aj niečo pod zub z typických anglických raňajok. Prežili sme výnimočnú hodinu, ktorá bola chutná a poučná zároveň. Ďakujeme a tešíme sa na podobné aktivity aj v budúcnosti.

            • Európsky deň cudzích jazykov na 1. stupni

            • O význame cudzieho jazyka v našich životoch hádam už netreba ani polemizovať.  Bez jeho znalosti prichádzajú len malé šance uplatnenia sa v práci doma či zahraničí, ťažké sú začiatky v cudzine  a napokon aj byť človekom, nie raz, ale niekoľko krát na základe známeho príslovia je prinajmenšom motivujúce. Aj preto je výučbe cudzieho jazyka pripisovaná primeraná dôležitosť spolu s veku adekvátnymi metódami a formami na ceste za jazykovo zdatným človekom, pre ktorého je znalosť cudzieho jazyka jednoznačným krokom vpred. Ovládanie cudzieho jazyka nielen pre budúce povolanie, ale najmä pre všestranný rozvoj osobnosti je svojou dôležitosťou zastrešený aj Európskym  dňom cudzích jazykov, ktorý si v celej Európe, v rámci 24 cudzích jazykov pripomíname 26. septembra, už od roku 2001. Pokračovanie článku TU.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok
              ​Text k foto: V rámci projektu etwinning žiaci na primárnom stupni vzdelávania ZŠ na Komenského 23 v Bardejove  spolu s kolektívmi žiakov v Poľsku a Rumunsku vytvárali pri príležitosti Európskeho dňa cudzích jazykov spoločnú vlajku cudzích jazykov.​

          • Tenisový krúžok - pozvánka
            • Tenisový krúžok - pozvánka

            • Vážený rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie v súvislosti s organizovaním tenisového krúžku, ktoré sa uskutoční dňa 1. októbra 2015 o 16.30 hod. v priesotroch klubu WLP pri zimnom štadióne.
              Mgr. Róbert Senčák.

            • Mária Vrkoslavová -Ševčíková v školskom klube.

            • 17. septembra popoludní sme v školskom klube  medzi sebou privítali spisovateľku Máriu Vrkoslavovú—Ševčíkovú v sprievode svojho manžela a verného psíka  Gordona . Ten je hlavným rozprávačom knihy príbehov  zo svojho   psieho života v knihe Život na štyroch labkách.

              Kniha Veľké dobrodružstvá malého havkáča je o živote a dobrodružstvách  detí , ich kamarátov a kokeršpaniela  Macka v horárni. Aj v knihe Čokoládový Gordon zo psej lúčky  autorka  opisuje príbehy psíka Gordona ,  jeho vzťah k ľuďom, aj radosti a starosti v psej rodine.

              Rozprávanie autorky bolo pútavé, deti živo reagovali na príbehy, ktoré opisuje vo svojich knihách a ktoré sa naozaj stali. Nájdu sa v nich aj obyvatelia Bardejova, keďže pani Vrkoslavová – Ševčíková je už dlhé roky pravidelnou  návštevníčkou Bardejovských Kúpeľov.

              Veríme, že aj ich liečivá voda a naše pekné mesto, ktoré si (ako sama povedala) veľmi zamilovala prispejú k tomu, že napíše ešte ďalšie zaujímavé a pekné knihy pre deti.

              M. Peláková

            • Dráčik Ohniváčik medzi prvákmi

            • Slnkom zaliata obloha, zelený trávnik nášho ihriska  a veselý štebot našich prvákov privítali 14.  septembra v Bardejove známeho a obľúbeného Dráčika a jeho asistentky (asi ulovené princezné). On loví rád a tentoraz do lovu zapojil aj všetkých našich prvákov.  Premenil ich na Lovcov perál. V rôznych  športových súťažiach preveroval ich obratnosť, pohotovosť, silu aj vytrvalosť. Za splnenie deti obdŕžali odmenu a nielen to. Oboznámil ich, že v lovení perál môžu pokračovať  aj naďalej a získať tak pekné ceny v celkovej súťaži  - Lovci perál.

            • Vystúpenie Judo Clubu Bardejov

            • Hneď v prvý školský týždeň sa mali naši najmladší žiaci na čo tešiť. Prišli medzi nich členovia  Judo Clubu Bardejov na čele s trénerom Jánom Arendáčom, ktorí im predviedli rôzne judistické cvičenia, ukážky sebaobrany, aj  ako správne spadnúť a neublížiť  si. Vystúpenie deti zaujalo . Je pozitívne, ak deti svoj voľný čas vedia zmysluplne využiť a vyplnia ho športovými aktivitami, ktoré prispievajú k upevňovaniu ich zdravia, rozvoju pohybových schopností a prinášajú radosť.

          • ZBER PAPIERA
            • ZBER PAPIERA

            • ZBER PAPIERA

              predlžený do 14.10. 2015

              pondelok až piatok od 7:00 – 16:00 hod.

              Papier je potrebné nosiť zviazaný v balíkoch  s hmotnosťou najviac 15 kg.

            • Raťafák plachta

            • Pod takýmto názvom sa nieslo športovo-rozprávkové popoludnie v našom ŠKD. Pani vychovávateľka Mgr. Eva Pergerová pripravila veselú a súťaživú hru pre deti všetkých oddelení ŠKD. Deti sa zahrali na malých Raťafákov plachta a ich úlohou bolo v dvojiciach si podávať loptu pomocou plachty. Po malej rozcvičke sa začalo súťažiť. Vytvorili sme dlhý biely rad a začali sme prehadzovať loptu, komu lopta spadla musel hru opustiť. Deti sa veľmi snažili, ale aj tešili a dobru náladu v nás umocnili teplé slnečné lúče. Najprv súťažili medzi sebou tretiaci a štvrtáci. Čerství prváčikovia odpozerali taktiku a zmerali si sily s druhákmi. Pani vychovávateľky posilnili ich malé šikovne rúčky svojou pomocou. Všetci boli odmenení za šikovnosť a usilovnosť. Našu činnosť v ŠKD sme v novom školskom roku začali na plné obrátky. Úspechom pani vychovávateliek bola radosť a šťastie, ktoré žiarilo v očiach všetkých detí.
            • Naši žiaci na Charitatívnom koncerte Integrácia 2015 v Bratislave

            • „Slnko svieti pre všetky deti rovnako“ – túto myšlienku projektu Integrácia sme začali napĺňať už od prvého školského dňa.

                              Školský rok 2015/2016 začal tak ako iné, no pre nás a ďalších vybranýh  žiakov 8. a 9. ročníka bol výnimočný. Mali sme možnosť zúčastniť sa Charitatívneho nadnárodného koncertu Integrácia 2015. Najprv nás čakala 6-hodinová cesta špeciálnym vlakom do Bratislavy. Cestou sme hrali rôzne hry, zabávali sme sa a spali. Do cieľa sme prišli okolo 18:00 hod.  a špeciálnymi autobusmi, ktoré zabezpečil DP Bratislava sme sa presunuli k ŠD Dobrovičova. Ubytovali sme sa na internáte VŠ, navečerali sa a večer sme sa prešli do blízkej Evrovey. Ráno nás čakal policajný doprovod, ktorý chránil našu bezpečnosť  a autobus - takisto špeciálny nás doviezol priamo pred Zimný štadión Ondreja Nepelu. Naše pocity boli zo začiatku zmiešané, keďže sa 12 000 detí  v sprievode svojich hostesiek  snažilo dostať dnu na svoje miesta. Po chvíli sme sa usadili a čakali na začiatok. Pokračovanie článku TU.

            • Deti búrali bariéry na koncerte Integrácia

            • Viac ako 11- tisíc detí z celého Slovenska zažilo včera nevídaný kultúrny a hudobný program. Na zimnom štadióne v Bratislave si vypočuli také hviezdy ako Olympic, Lúčnica, Nela Pocisková či Rytmus.

                   K organizátorom podujatia Integrácia svieti pre všetky deti rovnako 2015 sa pripojil aj minister školstva Juraj Draxler, ktorý siedmy ročník koncertu slávnostne otvoril spolu s prezidentom SR Andrejom Kiskom, predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim, ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Jánom Richterom, primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom a podpredsedníčkou Bratislavského samosprávneho kraja Gabriellou Németh. Takto podporili myšlienku búrania zdravotných a sociálnych bariér medzi deťmi.

                   Program ministra školstva pokračoval stretnutím a diskusiou s viac ako 100 školákmi zo základnej škole na Komenského ulici v Bardejove. Počas krátkej diskusie odpovedal aj na také otázky ako napríklad, čím chcel byť, keď bol ešte dieťaťom, ako vyzerá jeho typický pracovný deň a akým koníčkom sa venuje vo voľnom čase.

                   Žiaci sa však zaujímali aj o vážnejšie témy – financovanie športu a pripravované zmeny v tejto oblasti či budovanie školských telocviční a športovísk. Reprezentanti školy sa totiž pravidelne umiestňujú na popredných priečkach atletických súťaží, a tak sa ich táto problematika priamo dotýka. Na záver deti a pedagógovia pozvali pána ministra na návštevu ich školy v Bardejove a rozlúčili sa spoločným fotografovaním.

              Zdroj: https://www.minedu.sk/deti-burali-bariery-na-koncerte-integracia/

               

            • Začal sa  školský rok 2015/16.

            • 2. septembra bránu našej školy prekročilo 850 žiakov, z toho 88 nových prváčikov. Čakala ich pekne pripravená škola, nedočkaví učitelia a zamestnanci. Prajeme si, aby tento školský rok bol úspešný pre všetkých  žiakov, nech počas neho načerpajú množstvo nových vedomostí, zručností, dôležitých poznatkov pre život.  Veríme, že spoločná snaha pedagógov, žiakov aj rodičov prinesie po desiatich mesiacoch práce bohatú úrodu na poli vzdelávania a výchovy.

          • POKYNY PRE ÚČASTNÍKOV  7. ročníka  KONCERTU  INTEGRÁCIA 2015  BRATISLAVA
            • POKYNY PRE ÚČASTNÍKOV 7. ročníka KONCERTU  INTEGRÁCIA 2015 BRATISLAVA

            • Cesta do Bratislavy : 2. 9. 2015 - STREDA od ŠH Mier o 9.45 hod.  autobusom do Prešova a odtiaľ špeciálnou vlakovou súpravou do Bratislavy

              Ubytovanie: ŠD - Dobrovičova v Bratislave

              Strava: 2. 9. - večera o 19.00 hod a 3. 9. raňajky o 8.00 hod.

              Koncert: začiatok koncertu je plánovaný na štvrtok 03.09.2015 o 11.00 hod. v priestoroch SLOVNAFT Arény (Zimný štadión Ondreja Nepelu). Predpokladaný koniec nadnárodného charitatívneho koncertu Integrácia 2015 je o cca 13:00 hod. Po koncerte ideme autobusom č. 4 na návštevu k ministrovi školstva, vedy, výskumu a športu Jurajovi Draxlerovi na Právnickú fakultu UK.

              Od 15.00 hod. do 16.30 hod. sprievodný program na Hlavnom námestí v Bratislave

              Cesta z Bratislavy: 3. 9. 2015  - štvrtok - odchod vlaku z Bratislavy je o 18:35 hod., predpokladaný príchod do Prešova je o 23:54 hod. Odtiaľ vlastnými autobusmi do Bardejova.

              Predpokladaný príchod: 4. 9. 2015 o 01.00 hod. - prosíme rodičov, aby prišli k škole a vyzdvihli svoje deti, žiadne dieťa nemôže ísť domov samo.

              Naše odporúčania:

              • odporúčame vám minimálnu batožinu, z dôvodu, že my ju nebudeme mať  po ubytovaní kam uložiť, tzn. deti si ju budú nosiť stále so sebou,
              • každý žiak dostane tričko s logom Integrácie
              • karta poistenca alebo jej fotokópia,
              • strava na stredu do večere a na štvrtok po raňajkách,
              • výšku vreckového nechávame na Vás, nie je isté, či budeme mať možnosť ho niekde míňať.


              Všetci žiaci sa musia 2. septembra o 8.00 hod. dostaviť do školy na otvorenie šk. roka. V piatok 4. septembra majú účastníci koncertu riaditeľské voľno.

              POZOR DODATOČNÉ UPOZORNENIE! Organizátor akcie nás upozornil až dnes (28.8), aby si každé dieťa zobralo zo sebou na spanie deku alebo spacák, prípadne aj vankúšik. Za pochopenie ďakujeme.

            • PRE BUDÚCICH PRVÁKOV A ICH RODIČOV

            • Milí rodičia našich budúcich prváčikov.
               
              Už sa blíži deň, keď Vaše dieťa po prvýkrát sadne do školskej lavice a stane sa riadnym žiakom našej školy. Keďže sa na túto významnú udalosť v živote každého dieťaťa tešíme a pripravujeme spolu s Vami, prinášame Vám zopár informácií, ktoré by ste mali vedieť, aby Vaše dieťa bez problémov zvládlo nie len začiatok školského roka, ale aj celý prvý ročník.
               
               
              BUDÚCI PRVÁK BY MAL VEDIEŤ:

              • samostatne sa obliecť a obuť,

              • pozapínať gombíky a zaviazať šnúrky,
              • samostatne sa najesť a obslúžiť na WC,
              • správne vyslovovať všetky hlásky,
              • vyjadrovať sa plynule aj v zložitejších vetách,

               správne držať ceruzu a správne sedieť pri stole,

              • kresliť tak, že línie sú pevné a neroztrasené,
              • nakresliť postavu so všetkými základnými znakmi,
              • vystrihnúť jednoduchý tvar podľa predkreslenej čiary,
              • poznať základné farby,
              • spočítať predmety najmenej do "päť",
              • rozprávať obsah krátkej rozprávky a rozumieť jej obsahu,
              • naučiť sa naspamäť detskú pesničku alebo básničku,
              • vysloviť krátke slovo samostatne po hláskach,
              • orientovať sa v priestore, vie kde je "vpredu", "vzadu", "hore", "dole", "vpravo", "vľavo".

               

              AKO BY SA BUDÚCI PRVÁK MAL SPRÁVAŤ:

              • vydrží pri hre alebo inej činnosti 15-20 minút,
              • začatú prácu alebo hru dokončí, nezačína neustále niečo nové, neodbieha,
              • na nové prostredie a osoby si zvyká bez väčších problémov (neplače,    neskrýva sa za rodičov, neuteká),

              • uznáva dospelú autoritu a dokáže sa jej podriadiť, 
              • väčšinou sa hráva spoločne s deťmi, nestráni sa ich spoločnosti, nie je medzi deťmi bojazlivý a plačlivý,
              • nie je agresívny, spory s deťmi dokáže riešiť väčšinou bez bitky, hádky, vzdorovitosti,
              • v jeho správaní by sa nemali prejavovať zlozvyky, ako napríklad: cmúľanie prstov, ohrýzanie nechtov, časté pokašliavanie, žmurkanie,
              • nezajakáva sa pri reči,
              • nepomočuje sa.

               

              ČO BUDE PRVÁK V ŠKOLE POTREBOVAŤ:

              Všetky pomôcky aj veci na oblečenie označiť menom!!! (veci vo vrecúškach TEV, VYV, na prezuvkách, nožnice, lepidlá v peračníkoch...)

              Zošity

              • zošit linajkový č. 511 -  5 ks (s pomocnou liňajkou) – slov.jazyk
              • zošit linajkový č. 513 - 5 ks- matematika
              • zošit štvorčekový č. 5110 - 1 ks
              • zošit č. 624 (slovníček) -  1ks
              • zošit čistý malý č. 510 - 2ks
              • veľký čistý zošit č. 420 – 1 ks

              Peračník

              • 3 ks ceruza mäkká (č. 2)
              • 2 ks atramentové pero (najl. zn. TORNADO) alebo pero na bombičky
              • malá bavlnená handrička
              • farbičky – 12 ks (silne pigmentované)
              • strúhadlo
              • guma
              • nožnice s guľatým hrotom
              • lepidlo (vysúvacia lepiaca tyčinka)
              • malé  pravítko

              Prezuvky

              • so svetlou podrážkou, s uzavretou pätou, nie šľapky

              Hygienické potreby

              • menší  uterák s uškom na zavesenie
              • toaletný papier 2 ks
              • hygienické vreckovky

              Vrecúško na TEV

              • tepláková súprava
              • tričko
              • ponožky
              • tenisky alebo tenisky s bielou nešmykľavou podrážkou

              Pomôcky na VYV
              (uložené v škatuli
              od topánok, kufríku,
              pevnom vrecúšku -
              kupujte až podľa
              pokynov triednej učiteľky)

              • výkresy A4  -20 ks
              • výkresy A3 20 ks
              • obal na výkresy(bude na 4 roky)
              • vodové farby ( najlepšie KOH-I-NOR)
              • temperové farby
              • stabilný pohár na vodu (nie sklenený)
              • 2 ks guľatých štetcov (č.6 a 8,KOH-I-NOR)
              • hrubý  a tenký plochý štetec (č.4 a 7 (najlepšie KOH-I-NOR)
              • voskové pastelky
              • handrička
              • tuš
              • lepidlo disperzné  a lepidlo tyčinkové
              • plastelína
              • gumený obrus 60x90 cm (nie väčší, staršie tričko, košeľa alebo zástera
              • farebný papier 1 sada
              • farebný papier lepiaci -1sada

              Ostatné

              • pravítko 30 cm
              • obaly na zošity a učebnice
              • prefotená kartička poistenca 1ks
              • školskú stierateľnú tabuľku CENTROPEN (odporúčame)

               

               
               
            • Prázdniny s angličtinou.

            • V Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove sa aj počas prvého prázdninového týždňa ozývala veselá detská vrava, spev, čulo bolo v dvoch triedach a na chodbách aj cez prestávky. Ak by si niekto myslel, že to boli nejakí poškoláci, mýlil by sa. Naopak. Bolo to 44 žiakov od 2. po 8. ročník, ktorí obetovali týždeň zo svojich prázdnin, aby sa mohli ďalej učiť. No učenie bolo úplne iné, ako to školské. Prebiehalo pod vedením dvoch anglických lektorov Davida a Dereka z jazykovej školy Sidas Košice. Jeho cieľom bolo zdokonaliť sa prostredníctvom hier, kreatívnych činností a  športových aktivít v anglickom jazyku, zbaviť sa strachu komunikovať,  naučiť sa tímovej práci, zabaviť sa, zmysluplne stráviť prázdninové horúce dni. Pokračovanie článku.
          • Voľnočasové aktivity CVČ pri ZŠ Komenského 23, Bardejov
            • Voľnočasové aktivity CVČ pri ZŠ Komenského 23, Bardejov

            • Vážení rodičia.

              V tomto školskom roku sa činnosť zrušeného centra voľného času preniesla na základné školy. Záujmová (krúžková) činnosť na našej škole je odteraz organizovaná pod hlavičkou CVČ.

              Podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta č. 79/2008 o príspevkoch v školských zariadeniach: (http://www.bardejov.sk/mesto/samosprava/vzn-mesta-bardejov) príspevkom  na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť v záujmovom útvare centra voľného času pri základnej škole prispieva zákonný zástupca žiaka do skončenia povinnej školskej dochádzky mesačne sumou 2,- €.

              Ak zákonný zástupca dieťaťa odovzdá okrem prihlášky do CVČ aj  vzdelávací poukaz na činnosti centra voľného času pri základnej škole, zaplatí príspevok na čiastočnú úhradu nákladov vo výške 50% príspevku uvedeného v Čl. VI bod 1 tohto VZN.

              Tieto peniaze budú použité spätne na činnosť záujmového útvaru (nákup materiálu, vstupné, doprava...).

              Žiaci si môžu vybrať zo širokej palety záujmových útvarov, ktorých zoznam nájdete uverejnený v priestoroch školy a na webovej stránke: http://zskombj.edupage.org/kruzky/?

              Snažíme sa, aby naši žiaci efektívne a zmysluplne využívali svoj voľný čas na rozvíjanie svojich schopností, nadania a talentu. Veríme, že ich podporíte, aby túto možnosť využili priamo na našej škole.

              V školskom roku 2015/16 si Vaše deti budú môcť vybrať z týchto záujmových útvarov:

              1. Francúzština hrou (pre začiatočníkov) – Mgr. Fabianová Anna; 1. ročník - pondelok, 5. roč. 
              2. Výtvarný krúžok (1. – 4. roč.) – Mgr. Kurimská Ľudmila, Streda 13:00 - 15:00​
              3. Bedmintonový krúžok (1. – 4. roč.) – Mgr. Kostárová Anna, Štvrtok 13:30 - 15:00
              4. Zdravotná telesná výchova (1. – 4. roč.) – Mgr.Masicová Ingrid
              5. KLUB nadaných detí - (1. – 4. roč. na základe diagnostiky CPPPaP)
                Mgr. Senajová Andrea
              6. Hry a hlavolamy   (1. – 4. roč.) – Mgr. Marcinčová Darina, utorok a štvrtok
              7. Hádzaná (1. a 2. stupeň ZŠ) – Mgr. Geffertová Alena, Mgr.Kravec Sergej 
              8. Bábkové divadlo (3. – 6. roč.) – Mgr. Peláková Mária 
              9. Florball (1. – 4. roč.) – Mgr. Geffertová Alena
              10. Predškoláčik - aktivity pre budúcich prvákov (pre žiakov MŠ) 
                Mgr. Matiašová Alena
              11. DFS Prvosienka (1. – 9. roč.) – PaedDr. Remetová Viera,
                Bc. Kostárová Darina, piatok 13.30 - 15.30
              12. Máme radi volejbal (5. – 9. roč.) – Mgr. Zavacká Alena, Mgr. Senčák Róbert
              13. Loptové hry (1. – 4. roč.) – Mgr.Geffertová Alena, Mgr.Zavacká Alena
              14. Krúžok mladých priateľov prírody a poľovníctva (4. – 8. roč.)
                Mgr.Frančáková Ľudmila; štvrtok 14:00 - 16:00
              15. Strelecký krúžok (5. – 9. roč.) – Mgr.Frančáková Ľudmila, piatok 14:00 - 16:00
              16. Počítačová grafika (5. – 9. roč.) – Mgr.Varcholová Jana, štvrtok 14:00-16:00
              17. Algoritmy a programovanie (5. – 9. roč.) – Mgr. Varcholová Jana, štvrtok 14:00-16:00
              18. Debatný krúžok v anglickom jazyku (5. – 9. roč.) – Mgr.Baranová Jana, piatok 13:30-15:30
              19. Hry v anglickom jazyku (5. – 9. roč.) – PaedDr. Běčáková Silvia, pondelok 13:30-15:30
              20. Varím, varíš, varíme (5. – 9. roč.) – PhDr. Žáková Milena
              21. Ruština hrou (5. – 9. roč.) – PhDr. Žáková Milena
              22. Enviróza – projekt enviromentálnej výchovy (5. – 9. roč.)  Mgr.Ovšonková Mária, Mgr. Skalová Dana
              23. Atletická a kondičná príprava (5. – 9. roč.) Mgr. Kollárovič Zoran, piatok 14:00 - 16:00 hod.
              24. Floorball (5.-9. ročník Chlapci) - Mgr.Pečeňuk Andrej, pondelok 14:00 - 16:00 hod. ;
              25. Plavecký krúžok (4. – 9. roč.) – Mgr.Pečeňuk Andrej, piatok 14:00-16:00 hod.
              26. Základy tenisu (1. – 9. roč.) – Mgr.Senčák Róbert
              27. Módne návrhárky ( práca s textilom, ručné a strojové šitie) -3. a  4. ročník – PaedDr.Andrea Tribusová, PhD. Max 12. žiakov, 4.E, štvrtok 13:00 - 14:30
              28. Slovenčina a matematika hravo – Mgr. Ľudmila Kurimská  -  4.roč., Štvrtok 13:00 - 15:00

              29. Bystré hlavičky – Mgr. Anna Kostárová – 1. – 4. ročník, utorok

              30. Angličtina pre deti  - Mgr. Zdenka Šinaľová – 3. – 4. ročník, utorok, štvrtok 13:30 - 14:30

              31. Nemčina pre začiatočníkov – Mgr. Oľga Lišivková – 1. – 4 ročník

              32. Z každého rožka troška – Mgr. Andrea Senajová – 1. ročník

              33. Šikovné ruky a kreatívne nápady – PaedDr. Jana Paľuvová – 1. – 4. ročník; štvrtok 13:30 v 3.C, v prípade vačšieho záujmu streda (1-2.roč) a štvrtok (3-4.roč.)

              34. Matematika pre nadané deti – Mgr. Mária Čukanová – 5. – 8. ročník

              35. Háčkujeme a štrikujeme – Mgr. Mária Čukanová – 5. – 8. ročník

              36. Chemický krúžok – RNDr. Dana Ellerová – 7. – 9. ročník

              37. Krúžok SJL – Mgr. Viktória Vasilegová – 9. ročník, pondelok/ utorok - 14:00 hod

              38. Krúžok SJL – Mgr. Ivana Fecenková – 5. - 6. ročník, utorok

              39. Experimentujeme s fyzikou – Ing. Mária Onuščáková – 5. - 9. ročník

              40. Práca s kovom a drevom (5. – 9. roč.) – Mgr.Senčák Róbert

              41. Príprava na monitor 9 MAT (9. roč.) – PaedDr. Ľudmila Glittová

              42. Nemčina a niečo ešte navyše – Mgr. Miriam Šmilňáková

              43. Redakčná rada školského časopisu (7.-9.roč.)  – Mgr. Mária Ovšonková

              44. Riešenie úloh z matematiky  (8. roč.) – Mgr. Varcholová Jana, utorok 13,30-15,00​

              45. Práca s rómskymi žiakmi  (5.-9. roč.) – Ing. Kamila Hovancová

              46. Zdokonaľujeme sa v matematike (6. a 7. roč.) - Alena Zavacká

              47. Zdokonaľujeme sa v matematike (7. roč.) Viera Remetová - utorok 13:30 - 15:30

              48. Bedmintonový krúžok pre 5.-8.roč. - Tatiana Vavreková

              49. Výtvarný krúžok pre 5.-8.roč. - Tatiana Vavreková

              50. Krúžok francúzskeho jazyka 5.-8. ročník - Mgr. Silvia Novotná

              51. Počítač hrou (1.-2. ročník) - Mgr. Marek Petnuch, 13:00-14:30

              52. Tvorivá informatika (3.-4. ročník) - Mgr. Marek Petnuch, 13:30-15:00   

               

              .... ďalšie záujmové útvary môžu byť priebežne dopĺňané, ako aj rušené, podľa záujmu detí.