• Novinky

            • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            • V decembri sa konalo školské kolo Olympiády v AJ, na ktorom sa zúčastnili žiaci 5. – 9. ročníka a súťažili v dvoch kategóriách. Súťažilo sa formou testu, kde sa žiaci popasovali s gramatikou, slovnou zásobou a čítaním textu. Najlepší postúpili do ústnej časti, kde nám porozprávali krátky príbeh k obrázku. Účasť bola veľká a v konkurencii zvíťazili VLADISLAV SLOSARČÍK (7.A) v kategórii 1A a VIKTÓRIA VINJAROVÁ (8.D) v kategórii 1B. Obaja nás úspešne reprezentovali aj na obvodnom kole, kde sa umiestnili na prvých miestach a postupujú na krajské kolo, ktoré sa bude konať 10.2.2015 v Prešove. Samostatnú kategóriu majú žiaci, ktorí žili určitý čas v anglicky hovoriacich krajinách. Tí sa zúčastnia priamo krajského kola. Z našej školy je to SONJA RAPČANOVÁ (8.A). Všetkým držíme palce a prajeme im veľa úspechov!!! Ostatným zúčastneným ďakujeme a prajeme veľa chuti do učenia. 

              Mgr. Erika Baldovičová

          • Vráťme knihy do škôl – zapoj sa a vyhraj ceny pre seba aj pre školu!
            • Vráťme knihy do škôl – zapoj sa a vyhraj ceny pre seba aj pre školu!

            • Hlavných cieľom celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl je motivovať žiakov čítať a milovať knihy aj v súčasnom digitálnom veku. Projekt je zameraný na podporu čítania a vytvárania pozitívneho vzťahu ku knihám.

              Princíp súťaže je veľmi jednoduchý. Žiak si prečíta ľubovoľnú knihu a následne v krátkosti popíše, prečo si danú knihu vybral a čo mu jej čítanie dalo. Potom sa zaregistruje na tomto webe: http://www.vratmeknihydoskol.sk/ a nahrá svoj príspevok. Cieľom súťaže je podporovať pozitívny vzťah ku knihám a nie kvalitu literárnych príspevkov, preto budú výhercovia určení žrebovaním. Výhry sú pestré a zaujímavé – čítačky e-kníh, tablety, knižné balíčky, encyklopédie, interaktívna tabuľa, výlet do Bruselu.

              Novinkou je aj súťaž O najaktívnejšiu školu. Tento titul vyhrá škola, z ktorej sa do súťaže zapojí najviac žiakov. Odmenených bude až 10 najaktívnejších škôl.

              Naši žiaci poslali do tejto súťaže už 65 príspevkov, čo je najviac zo všetkých bardejovských materských, základných a stredných škôl.

              Najaktívnejší žiaci10 príspevkov – Matejová – 7. A; 5 príspevkov – Rychvalská – 9. A, Roman – 7. E; 4 príspevky – Kožlejová – 9. A; 3 príspevky – Grichová – 6. A; 2 príspevky – Barančíková – 6. A, Riznárová – 7. A, Vadocová – 9. A, Valičeková – 9. A, Fecko – 9. A, Šulimanová 9. B, Nováková – 9. B

              Do tejto súťaže sa zapojili aj štvrtáci zo IV. D triedy. Spolu odoslali už 45 recenzií, každý žiak po 5 príspevkov. Pripojili sa aj svojimi kresbami.  Žiaci 2. A poslali 30 príspevkov.

              Tak čítaj a píš! Čim viac príspevkov pošleš, tým je Tvoja šanca na výhru vyššia. Súťaž trvá do 15.2.2015

          • Pozvánka na diskotéku v retro štýle
            • Pozvánka na diskotéku v retro štýle

            • Milí piataci, šiestaci a siedmaci!

              Srdečne Vás pozývame na diskotéku v retro šýle, ktorá bude dňa 05. 02. 2015 o 16.00 hod. v školskej jedálni (koniec o 20:00 hod.). O hudbu a zábavu sa postará DJ Rasťo.

              Oblečenie: v štýle retro – ABBA, Hippies...

              Vstupné: 1 euro – v cene je zahrnutá aj retro tombola a občerstvenie.

              K dispozícii bude aj minibufet.

            • Predškoláčik - POZVÁNKA

            • 20.3.2015 – Stretnutie predškolákov v 4.C triede od 15.45 – 16.45h.                                                                                             Len pre prihlásených predškolákov. Prihlásiť sa môžete na tel.č. 054/472 23 83.

              Na stretnutia predškolákov je potrebné nosiť prezuvky, tabuľku s fixou, farbičky, ceruzku, nožnice, slovníček, hyg.vreckovky, malú desiatu a vodu/čaj/. Je dobré, ak si potrebné veci nosí predškolák sám vo svojej taške.

              Domáca úloha zo stretnutia 20.2.2015 – Rozstrihať písmená, každé písmeno vyfarbiť, na druhú stranu nakresliť obrázok.

            • 1. školský ples - Milí ôsmaci a deviataci !!

            • Srdečne Vás pozývame na 1.školský ples, ktorý sa uskutoční dňa 6.2.2015 o 17.00 hod. v školskej jedálni našej školy.

              Slušne sa oblečte, vezmite so sebou dobrú náladu a príďte sa zabaviť!

              Cena lístka je 3,50 eur- prípitok (nealkoholický), večera, zákusok a 1 tombolový lístok.        

              Tešíme sa na Vás!!!

              Lístky si môžete zakúpiť v kabinete SJL u p.učiteľky Vasilegovej

            • Prvý ročník halových atletických pretekov tretích a štvrtých ročníkov

            • Športová tradícia a náležité výborné výsledky ZŠ na Komenského 23 v Bardejove sú už takmer jej značkou. Mnoho úspechov v tejto oblasti už niekoľkokrát školu nominovali za Školu roka a vďaka výborným výsledkom dosiahnutým nielen v atletike, škole neustále udržiavajú vysoký kredit.  Kým dosiaľ sme nazerali na piedestál víťazov predovšetkým z radov žiakov druhého stupňa, posledný týždeň pred prázdninami zažili pocit zápolenia a víťazstva aj mladší športovci. Pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka totiž škola v spolupráci so Školským športovým klubom J. A. Komenského v Bardejove, pod vedením Mgr. Zorana Kollároviča, Mgr. Andreja Pečeňuka a Mgr. Ivana Dzuriša, zorganizovala 15. decembra 2014 prvý ročník halových atletických  pretekov. Pokračovanie článku
            • Vianočný veľtrh Mudrlantov

            • Vianočné obdobie je okrem príjemných povinností spojené aj s predvianočným zhonom v podobe nákupov, súvisiacich najmä s výberom vhodných darčekov. Z každej strany na nás útočia reklamy - slovné, spevavé, kreslené, obrázkové, milé, dotieravé, smiešne i otravné. Niet sa však čomu čudovať. Každá spoločnosť chce efektívne ponúknuť a výhodne predať svoj produkt. A že to nie je vždy med lízať, vyskúšali si aj naši Mudrlanti z triedy pre intelektovo - nadaných žiakov zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove. V rámci Slohovej výchovy a témy Reklama, bolo na ich pleciach vytvoriť fiktívne firmy, avšak s vhodným predmetom podnikania, aby na vianočnom veľtrhu v čo najvyššej možnej miere oslovili zákazníka. V prípravnej fáze lietali námety spojené s názvami firiem, žiaci ostošesť premýšľali, čo bude predmetom ich podnikania, ako zaujmú a v rámci marketingu tak padali prvé podnikateľské stratégie. Pravdupovediac, vôbec sme netušili ako náš podnikateľský  zámer vypáli, asi preto sme v deň vianočného veľtrhu  3.E boli naozaj milo prekvapení. Pokračovanie článku.
            • Vianočná besiedka 3.E

            • ...Vianoce, Vianoce, ticho sneží v nás, Vianoce, Vianoce, konečne sú zas... Slovami a tónmi vianočnej melódie sme otvorili  18. decembra 2014 vianočnú besiedku, ktorá bola v čase najkrajších sviatkov roka s láskou a zodpovednosťou  pripravená pre tých, ktorých máme najradšej - pre našich najdrahších rodičov a starých rodičov. Po priehrští zimných rýmov, vianočných myšlienok a našich vlastných veršov sme sa vďaka pripravenému divadielku preniesli tam, kde má celý vianočný príbeh svoj začiatok - do Betlehema. Aspoň tak sme chceli priblížiť čaro vianočných sviatkov, ktoré má svoj počiatok v jasličkách s božím synom.  A ostáva veriť, že touto nádielkou sme  jedinečnú vianočnú náladu a nezameniteľnú rodinnú atmosféru pri vianočnom stromčeku aspoň trochu priblížili. Krásne vianočné sviatky všetkým! heart

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.
            • Putovanie s Osmijankom

            • Čítanie je činnosť, ktorá nás mnohému naučí, preklenieme ním pomyselné hranice, dostaneme sa do neznámych kútov sveta či nalodíme sa na vlnu fantázie. Bohužiaľ, v dnešnej dobe však starému dobrému čítaniu konkurujú počítače, televízia, mobily, skrátka moderné technológie. Kvalitná literatúra pre deti a s ňou spojené čítanie si tak musí raziť cestu k svojim malým čitateľom neraz veľmi pomaly a zdĺhavo. Aj preto nezisková organizácia Osmijanko prišla s nápadom spoločníka, ktorý deti povedie ich fantazijnym svetom kníh bez mentorstva a hravo. Kde sa vzal, tu sa vzal, spoločník sa našiel v postave Osmijanka, prichádzajúceho z rozprávky k deťom so srdiečkom i kapsičkou plnou básničiek, povedačiek, hádaniek, povestí, bájok, rozprávok a  napínavých i  humorných príbehov. A tak sme začali putovať s Osmijankom aj my. Priamo s ním síce iba na chvíľu v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove, no s jeho knihami po celý čas.  Pozorne sme načúvali pani knihovníčke a zbierali tak body, v podobe písmen, ktoré tvorili tajničku s tajným odkazom. Zoznámili sme sa so životopisom Osmijanka, jeho rodokmeňom  a  vyskúšali si aké je to byť na chvíľu súčasťou jeho sveta. A aj touto putovnou výstavou sme si iba  potvrdili, že kniha je najhodnotnejší spoločník na ceste rozvoja našej fantázie a predstavivosti. 

          • Pytagoriáda 2014/2015
            • Pytagoriáda 2014/2015

            • Pytagoriáda sa každý rok teší veľkej obľube u žiakov, tak to bolo aj v školskom roku 2014/2015. V dňoch 10. - 11. 12. 2014, sa žiaci zúčastnili školského kola Pytagoriády. Celkom súťažilo 104 žiakov  5.- 8. ročníka, 18 z nich bolo úspešných riešiteľov. Pripomínam, že úspešný riešiteľ je ten, kto úlohu vyrieši a napíše správnu odpoveď na 10 úloh z 15). Podľa výsledkov v tomto školskom roku boli najnáročnejšie úlohy pre siedmakov, naopak najviac úspešných bolo v piatom ročníku. Úspešným riešiteľom gratulujeme a ostatní nezúfajte a zapojte sa aj o rok. Pokračovanie článku s výsledkami
            • Hodiny pre verejnosť krytej plavárne a zimného štadióna počas vianočných prázdnin

            • Krytá plaváreň

              22.12.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° / 16°° - 17°° / 17°° - 18°° / 18°° - 19°° / 19°° -20°°

              23.12.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° /  16°° - 17°° / 19°° - 20°°

              29.12.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° / 16°° - 17°° / 17°° - 18°° / 18°° - 19°° / 19°° -20°°

              30.12.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° / 16°° - 17°° / 17°° - 18°° / 18°° - 19°° / 19°° - 20°°

              02.01.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° /  16°° - 17°° / 19°° - 20°°

              05.01.           13°° - 14°° / 14°° - 15°° - vstup zdarma

              15°° - 16°° / 16°° - 17°° / 17°° - 18°° / 18°° - 19°° / 19°° - 20°°

              Poznámka : vstup zdarma sa vzťahuje pre  deti do 15 rokov 

              Korčuľovanie pre verejnosť - Zimný štadión

              21.12.2014      14:00 - 15:30  18:00 - 19:30
              22.12              14:00 - 15:30
              23.12              14:00 - 15:30
              26.12.             15:00 - 16:30 
              29.12.             14:00 - 15:30
              30.12.             14:00 - 15:30  
              1.1.2015          14:00 - 15:30
              2.1.2015          14:00 - 15:30
              4.1.                 14:00 - 15:30
              5.1.                 14:00 - 15:30
              7.1.                 14:00 - 15:30
              8.1.                 14:00 - 15:30  
              11.1.2015        14:00 - 15:30  18:00 - 19:30

            • Moderná popoluška

            • Blížia sa Vianoce. K Vianociam neodmysliteľne patria rozprávky.Žiaci 6.A a 6.C triedy si pripravili pre deti ŠKD rozprávku Moderná popoluška.

            • Sviece z dielne 7.F

            • K sviatočnej atmosfére Vianoc patria sviece. Prinášajú pokoj, zohrejú dlane, oživia spomienky, krášlia naše domovy. V obchodoch aj na trhoch ich obdivujeme, a pritom si ani neuvedomujeme, ako ľahko sa zdanlivo náročná svieca dá vyrobiť. Poslednú hodinu výtvarnej výchovy v tomto roku sme zorganizovali trochu netradične. Oslovili sme spolužiačku Martinu Voľanskú, ktorá má s výrobou sviečok bohaté skúsenosti. Veľmi ochotne nám zapožičala včelí vosk, knôt a formy na odlievanie. Zaobstarali sme si, samozrejme, aj malý varič a ostatné pomôcky. Celý proces bol veľmi zaujímavý. Vedeli sme, že každá forma skrýva niečo výnimočné. Z jednej vzišiel nádherný anjel, iná odhalila šušku, ďalšia motív včely. Odliali sme aj klasickú dlhú sviecu, ktorá pôsobila priam majestátne. Na celom procese nás najviac potešilo zistenie, že sme všetko vytvorili vlastnoručne. Vznikli tak milé vianočné darčeky, ktoré si zaiste nájdu svojich ctiteľov. Táto skúsenosť nás veľmi obohatila, pretože tentokrát sme sa naučili niečo nové od našej spolužiačky. Aj touto cestou jej ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné tvorivé projekty.  

            • Predvianočná besiedka

            • Do hory, do lesa valasi, či Za kostolom lúčka, aj tieto koledy zazneli na predvianočnej besiedke v utorok 16.12.2014 podvečer v 2.D triede. Žiaci spolu s pani učiteľkou Mgr. Darinou Marcinčovou pripravili pre rodičov program plný básničiek a scénok  popretkávaný piesňami a vianočnými koledami. Boli sme všetci radi, že aj napriek predvianočnému zhonu a zaneprázdnenosti sme si  našli chvíľu času a príjemne strávili podvečer nielen pri programe, ale aj rozhovormi pri kávičke.  V závere  sme si spoločne  popriali  krásne a veselé Vianoce.

            • Poďakovanie od ICJ

            • Ďakujeme šikovným žiakom 3.C triedy a ich triednej učiteľke pani Geffertovej za tento úžasný vianočný darček. Vás snehuliacik je na našej nástenke a obdivujú ho študenti našej jazykovej školy ICJ i Gymnázia LSUrobili ste nám ohromnú radosť. ĎAKUJEME a želáme Vám všetkým krásne Vianoce naplnené láskou, pohodou a radosťou.
              Art a Marta Breisky a učitelia ICJ