• Novinky

            • Všetci s čiernym opaskom

            • Prestavujem vám nášho spolužiaka Jakuba Drobniaka. Na jeho hodine nám ukázal kúsok z džuda. Najprv bola rozcvička. Doniesli sme šesť žineniek a rozcvičili sme sa na kotúli vzad. Niekomu to išlo, niekomu zasa nie. Jakub má v džude biely pás, ale mal by už dostať bielo-žltý. Ukázal nám päť pádov. Niektorí si vyskúšali padnúť a iní zase zložiť na zem Jakuba. Doniesol nám ukázať aj oblečenie, v ktorom trénuje a jeho biely opasok. Podľa mňa je džudo dosť náročný šport. Po hodine nám povedal: „Pretože ste všetci tak usilovne pracovali, zaslúžite si čierny opasok!“ Dal nám ho v špeciálnej podobe. Bolo to papierové kimono s čiernym opaskom a s  čokoládou vo vnútri. Mňam! Bolo to veľmi zaujímavá hodina s dobrým prekvapením na záver.

              Richard Lazur, 4.A 

            • Senzačný úspech našich chlapcov na halových majstrovstvách Slovenskej republiky v atletike.

            • Majstrovstvá Slovenskej republiky v atletike staršieho žiactva sa konali 3.3.2024 v Bratislave, v atletickej hale „Elán“. Mladí atléti zo školského športového klubu – ŠŠK JAK Bardejov sa predstavili vo výbornej forme. 

              Šesťčlennej výprave chlapcov sa podarilo získať 5 medailí: 3 zlaté a 2 strieborné. Najviac medailí vybojoval Patrik Lenart: zlato v skoku do diaľky a striebro v skoku do výšky. Peter Labanc si vybojoval zlato v behu na 3 000 m, Marko Jurčišin získal striebro v skoku do diaľky. V závere súťaže sa vybojoval fantastický výsledok - 1. miesto v štafete 4x200 m v zložení: M. Jurčišin, O. Paľuv, J. Vasilega a P. Lenart.

              P. Lenart sa po zisku dvoch individuálnych medailí a zlate v štafete zaradil medzi najúspešnejších atlétov na danom športovom podujatí v rámci Slovenska.

              Zároveň musíme spomenúť aj skvelé 4. miesto O. Paľuva v behu na 60 m prekážky a 4. miesto P. Labanca v skoku do výšky. L. Kniš vo vrhu guľou obsadil 5. miesto a K. Grohoľová sa umiestnila na 5. mieste v skoku do výšky.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy, klubu a mesta Bardejov. Do letnej atletickej sezóny 2024 prajeme veľa športových úspechov.

            • Výsledky Matematickej olympiády – okresné kolo

            • Dňa 24.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo prestížnej súťaže Matematická olympiáda.

              V tomto školskom roku sa našim žiakom veľmi darilo.  Na okresnom kole našu školu reprezentovalo päť piatakov a štyria deviataci.

              Všetci piataci sa umiestnili do 10 miesta. Úspešní riešitelia: Ivana Nicáková (5.A) obsadila 3.miesto, Marko Lenart (5.C) 4. miesto a Ivana Šverhová (5.A) 5. miesto. Ďalší súťažiaci: Ivana Calková (5.B)  obsadila pekné    7.-9. miesto a Ryan Roguľa (5.A) 10.-18. miesto.

              V kategórii deviatakov Eliáš Balovič (9.B) získal fantastické 1. miesto so ziskom 19 bodov. Ďalšie výborné umiestnenia v tejto náročnej súťaži : Šimon Hřib (9.C) 8. miesto, František Paľuv (9.B) 9. miesto, Tomáš Pangrác (9.C) 14.-16. miesto.

              Všetkým súťažiacim blahoželáme ku skvelým výsledkom a prajeme veľa potešenia z ďalších vyriešených matematických úloh. PK matematiky

            • Zúbky

            • Naši najmladší žiaci sa zúčastnili besedy o dôležitosti pravidelnej starostlivosti o zúbky. Pani stomatologička MUDr. Monika Vaňková žiakom  priniesla zubné kefky a naučila ich správnu techniku čistenia zubov. Porozprávala nám o stavbe a význame chrupu i o delení zubov podľa tvarov a funkcie. Dozvedeli sme sa, že nie je dôležité ako dlho naše zúbky čistíme, ale ako kvalitne. Na obrázkoch sme videli ako vyzerajú zdravé zúbky i zubný kaz. Na záver besedy si pani doktorka  pripravila tvorivé aktivity, hravé pomôcky  a malé darčeky. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

              Mária Klimeková, 1.D

            • STAŇ SA ENGLISHSTAR!

            • Máš rád anglický jazyk? Učíš sa ho v škole a stretávaš sa s ním aj mimo nej? Chcel by si zistiť, aká je Tvoja úroveň angličtiny? Chceš byť ENGLISHSTAR a súťažiť o lákavé ceny?

              Tak neváhaj a prihlás sa do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku pod názvom ENGLISH STAR. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu zaujímavých úloh. Súťaž umožňuje žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie. Prihlásiť sa môže každý žiak školy už od prvého ročníka.

              Účastnícky poplatok: 6,50€ (uhradiť triednemu učiteľovi, učiteľovi ANJ alebo koordinátorovi)
              Registrácia v škole: do 27. 3. 2024

              Súťažíme: 25. 4. 2024

              Viac info a skúšobné testy: www.englishstar.sk

              Tešíme sa na naše ENGLISHSTAR!

              PaedDr. Andrea Tribusová, PhD.
              koordinátor súťaže