• Novinky

            • Biologická olympáda - Okresné kolo

            • Dňa 25.4.2018 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii D. Našu školu reprezentovala žiačka Kristiána- Sarah Klebanová, ktorá sa umiestnila na 1. mieste.

              Srdečne blahoželáme!

            • Výber do športových tried.

            • Z cieľom pokračovania v dlhoročnej tradícii športových tried zameraných na atletiku na našej škole sa 25. apríla uskutočnil výber zo žiakov 4. ročníka, ktorého absolventi, po splnení podmienok, by mali v 5. ročníku navštevovať športovú triedu. Za pekného počasia a za početnej účasti rodičov zúčastnených žiakov sa malí športovci prezentovali svojou výkonnosťou v skoku do diaľky z miesta, v hode plnou loptou s poza hlavy/ 1kg/, v behu na 50 a na 500 metrov. Prvá časť odohrávajúca sa v priestoroch telocvične bola podporená projekciou tréningového procesu a úspechmi, ktorými sa pýšime počas dlhoročnej existencie športových tried na našej škole. Emocionálne vyvrcholenie a súťaživosť sa prejavila na plno v bežeckých disciplínach na dráhe, keď mnohí adepti si siahli až na dno svojich síl a preukázali bojového ducha a vôľu hodnú mladých športovcov. Výberu sa zúčastnilo 25 chlapcov a dievčat, organizačne všetko, vďaka kolegom , prebiehalo plynule a bez  problémov. Ostáva nám len veriť, že tradícia bude pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku, keď uchádzači z tohto výberu naplnia športovú triedu. Tešíme sa na Vás !

              V Bardejove  7. mája 2018     Mgr. Sergej Kravec

            • Úspech našich žiakov na Krajských majstrovstvách v basketbale.

            • V piatok 4. mája sa v Levoči uskutočnili Majstrovstvá kraja v basketbale žiakov, na ktorých ako víťazi okresného kola sa zúčastnili naši chlapci. Za účasti 10 mužstiev v dvoch skupinách naši žiaci vstúpili do turnaja úspešne a postupne si poradili z družstvom Sniny, Levoče, Prešova. Po prehre z Popradom, ktorý sa stal celkovým víťazom, postúpili do boja o tretie miesto, kde deklasovali družstvo Humenného a vybojovali bronzové medaily. Srdečne blahoželám chlapcom za výnimočný úspech a vzornú reprezentáciu školy, ďakujem kolegom za prípravu, zvlášť Mgr. Pečeňukovi, po ktorom som družstvo prevzal v príprave na krajské kolo. Turnaj naši chlapci odohrali v tejto zostave: Nikolas Koreň, Jozef Kanaloš, Timotej Petrišák, Miroslav Vanek, Samuel Zavacký, Jonáš Draganovský, Patrik Jackanin, Gabriel Majda, Adrián Kurtíš.

              Výsledky v skupine: Bardejov : Snina 16:7, Bardejov : Prešov 16:6, Bardejov : Levoča 18:8, Bardejov : Poprad 4:21. O 3. miesto : Bardejov : Humenné 21:4.

              Mgr. Sergej Kravec

            • Rozprávkové dopoludnie mladých spisovateľov s predškolákmi

            • Hovorí sa, že knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta. Skrz rôzne príbehy a hlavné postavy prežijeme na krídlach fantázie tisícky životov. Aj žiaci z triedy pre intelektovo-nadaných žiakov zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove prežívajú rôzne príbehy cez knihy i školské časopisy, ktoré čítajú. Tentokrát sa však z malých čitateľov stali spisovatelia.

              Počas hodín slovenského jazyka tvorili svoje prvé rozprávkové knihy. A hádajte, čoho sa týkala hlavná myšlienka príbehov mladých debutantov, keď naša škola oslavuje svoje krásne jubileum? Samozrejme, podmienka príbehu spočívala v akomkoľvek prepojení so školou. A ako sa hovorí, koľko hláv, toľko rozumu, v našom prípade koľko hláv, toľko fantázie. Spod priam dymiacich sa pier súbežne vznikali tie najmilšie koncepty. Žiaci do nich zapracovali napätie, témy priateľstva, poučenie i nadprirodzené javy. Postupne sme tak spoznali dinosaura Šaňa, ktorý sa nechcel učiť, strašidelnú školu upírov a duchov, šikovného študenta, ktorý vymyslel ako sa stať neviditeľným i to, čo škole môže spôsobiť vírus v počítači. Pokračovanie článku TU.

              Foto: Andrea Tribusová

              Text: Druháci z triedy pre intelektovo-nadané deti zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove, pri príležitosti 40-teho výročia školy, predstavili svoje knižné debuty šikovným predškolákom z MŠ na Komenského 24, kvízovou formou v čitateľskom i hudobnom kole.

            • DETSKÁ ŠTAFETOVÁ LIGA A DETSKÁ P-T-S

            • V Prešove otvorili sezónu letných pretekov Detskej atletiky, ktorá pozostáva z Detskej P-T-S a Detskej štafetovej ligy.  Mladí športovci si v týchto súťažiach môžu zmerať svoje sily vo viacerých disciplínach. Prvé kolo prebiehalo počas krásneho  slnečného počasia, ktoré dobíjalo energiou nielen samotné deti, ale aj rodičov, trénerov a rozhodcov podujatia. Detskú štafetovú ligu suverénne vyhrali žiaci z našej školy a to v mladšej i staršej kategórii. Piataci si tak vybojovali postup na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 23. 6. 2018 v Banskej Bystrici.

              Už teraz sa tešíme na druhé kolo, ktoré sa bude konať 12.mája 2018 v Bardejove.

          • Dokumenty na stiahnutie
            • Dokumenty na stiahnutie

            • Vážení rodičia, pre zjednodušenie vybavovania vašich záležitostí v komunikácii so školou sme pre Vás pripravili štandardizované žiadosti a formuláre, ktoré si môžte stiahnuť v novovytvorenej sekcii stránky Dokumenty - Dokumenty na stiahnutie (ODKAZ). Tú nájdete v ľavom menu. 

              Dokumenty sú uložené vo formáte PDF na tlač a aj ako tlačivo na vyplnenie v PC vo formáte .DOCX .

              K dispozícii sú momentálne nasledovné žiadosti: 
              Žiadosť o uvoľnenie z vyučovania, Žiadosť o prijatie dieťaťa do ZŠ, Žiadosť o oslobodenie od telesnej výchovy, Žiadosť o povolenie štúdia v zahraničí, Žiadosť o vykonanie komisionálnej skúšky.

              Počet dostupných dokumetov na stiahnutie budeme postupne rozširovať.

            • Obvodové kolo McDonald's Cup 2018

            • Dňa 27.4.2018 sa žiaci našej školy zúčastnili obvodového  kola v minifutbale žiakov 1. stupňa McDonald's Cup. Našu školu reprezentovali žiaci: Šimon Stoják, Eduard Petruš, Samuel Kokinda, Ivo Guman, Alex Jendrej, Daniel Smoleň, Marek Oľšavský, Samuel Kuchcík, Lívia Šoltésová a Timea Haneková. Mladým futbalistom a futbalistkám sa naozaj darilo.

              V konkurencii trinástich škôl získali krásne 3. miesto.

              Za bojovný a vynikajúci výkon im ďakujeme a srdečne blahoželáme.

            • Geografická olympiáda - Krajské kolo

            • Dňa 12.4.2018 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo  „Geografickej olympiády“. 

              Našu školu reprezentovali  žiaci za kat. F:
              Dominika Paľuvová  7.A – umiestnila sa na 2. mieste
              Oliver Tomko zo  7.A – umiestnil sa  na 4. mieste

              Srdečne  blahoželáme!

          • Predĺžený zber papiera - APRÍL-MÁJ 2018
            • Predĺžený zber papiera - APRÍL-MÁJ 2018

            • ZBER PAPIERA

              16. 4. - 7. 5. 2018

              Pondelok až piatok od 7:30 do 16:00.

              Papier je potrebné nosiť separovaný (kartón osobitne) zviazaný v balíkoch s hmotnosťou najviac 15 kg.

              Väčšie množstvo môžete odviezť individuálne do zberných surovín pod Vinbargom (Lidl). Tam nahláste názov školy a prineste kópiu potvrdenia na sekretariát školy.

            • Radšej raz vidieť ako stokrát počuť, alebo Deň Zeme žiakov 2.D

            • 22.apríla si pripomíname sviatok našej matky živiteľky – našej Zeme. V tomto čase sa akosi viac aktivizujeme v činnostiach súvisiacich s jej nápravou, pri ktorej realizácii sme už dávno minuli povestnú dvanástu. Žiaci z intelektovo-nadanej triedy zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove preto v rámci svojich triednych možností už druhý rok poctivo separujú odpad a v rámci týždenníckych služieb koše pravidelne vynášajú do zberných nádob na triedenie. Aj keď tento proces je im už dôverne známy, ďalšia cesta vytriedeného odpadu ostáva už len v rovine abstrakcie. A preto sme si ju priamo v Zbernom dvore EKOBARD a.s. skonkretizovali. Pokračovanie článku TU.

              Foto: Kamila Romanová, Andrea Tribusová

            • RETRO VÝSTAVA, alebo plynutie času...

            • Čas panuje nad svetom, spôsobuje radosť, ale aj bolesť, smútok, ale aj šťastie, je prospešný, ale aj nepotrebný. Takto sa určite zamysleli tí starší, ktorí sa pozastavili pred retro výstavou vo vestibule našej školy. Rodičia, starí rodičia si pospomínali na svoje detstvo a pri pohľade na školské tašky a šlabikáre aj  na roky strávené v škole. Možnože prežité aj na našej škole, pretože práve v tomto školskom roku oslavujeme 40 výročie jej založenia. A to bolo práve inšpiráciou pre pani vychovávateľky ŠKD, ktoré už  od začiatku školského roka  usilovne zbierali hračky, knihy, školské tašky a iné predmety z minulých storočí, aby nakoniec urobili výstavku vo vestibule školy.

              Všetkým vychovávateľkám patrí veľká vďaka za ich snahu, aby sme si my ostatní mohli pozrieť veľmi pekné a zachovalé predmety a vlastne sme sa presvedčili, ako rýchlo čas beží a ako ide pokrok míľovými krokmi dopredu.

              Vedúca vychovávateľka Bc. Darina Kostárová

            • DEŇ ZEME

            • Deň Zeme si pripomíname aj preto, aby sme si raz do roka (ak už nie častejšie) uvedomili svoju závislosť na cenných daroch, ktoré sú nám prostredníctvom Zeme poskytované.

              Zároveň, aby sme si čoraz hlbšie uvedomovali, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a rovnováha všetkého živého na tejto planéte je vzácna, obdivuhodná, no veľmi krehká. To motivovalo aj nás urobiť výtvarnú aktivitu  pre deti ŠKD. Každé oddelenie mohlo výtvarne zobraziť, čo znamená v ich predstavách  Zem. Deti pracovali v skupinkách a ich výtvarnou plochou bol školský dvor, na ktorom každé oddelenie malo svoje pracovné miesto. Obrazy Zeme boli nápadité a originálne. Hlavným cieľom tejto aktivity bolo pripomenúť deťom, že obdivom a pokornou túžbou je potrebné učiť sa o Zemi a  chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov.    

              Vychovávateľka Bc. Darina Kostárová

            • Medzníky 2. svetovej vojny

            • Dňa 13.apríla 2018 sa v Seniorcentre  v Bardejove uskutočnilo okresné kolo súťaže „Medzníky 2. svetovej vojny“ ,ktorú pre žiakov základných škôl zorganizoval oblastný výbor SZPB a Mestský úrad v Bardejove.

              Našu školu reprezentovalo družstvo v zložení:  M. Kaščáková/ 8.D, K. Hersteková/ 9.D a K . Bardiovská/ 9.A. Umiestnili sa na 3. mieste.

              V súťaží jednotlivcov sa na 3. mieste umiestnila K .Bardiovská.  Srdečne blahoželáme!

            • Čo budeme jesť?

            • Piatok popoludní. Pre väčšinu ľudí čas, kedy sa už radšej ponáhľajú domov a užívajú si začínajúci víkend. Ak sa ale nájde nápad, pár ľudí, čo majú radi svoju prácu a deti, ktoré Vás nakazia svojou húževnatosťou , tak ani piatok popoludní nie je prekážka.  Presne tak to dopadlo aj v piatok 13.4., keď sa jeden z rodičov – profesionálny kuchár podujal navariť pre triedu, do ktorej chodí jeho syn. Pán Šinaľ vymyslel, čo budeme variť, deti priniesli ingrediencie a mohlo sa začať s prípravami v školskej cvičnej kuchynke.  Každý dostal nejakú úlohu. Hlavný kuchár pripravil cesto, dievčatá plnili a tvarovali guľky, chlapci pripravovali strúhanku na obalenie guliek. Kým sa guľky uvarili pod dohľadom pána kuchára, prestreli sme si stôl a umyli riad. Keď už boli guľky uvarené, poctivo obalené v sladkej strúhanke, mohli sme si sadnúť a vychutnať výsledok spoločnej práce. Všetkým veľmi chutilo (a aspoň na tú chvíľu bolo v kuchynke ticho :-) ) a potom nasledovala menej obľúbená činnosť – upratovanie a umývanie riadu. Ale aj toto sme spoločne zvládli a s plným bruchom a novými skúsenosťami  sme sa pobrali domov zaslúžene oddychovať. Srdečná vďaka patrí pánovi Šinaľovi za to, že si našiel čas a chuť ukázať deťom, že aj varenie môže byť zábavné. Už teraz sa tešíme na  ďalšie spoločné varenie!

              Mgr.E.Baldovičová, tr.uč.6.A

            • Deti deťom!

            • Žiaci 6.A sa v rámci krúžku rozhodli pripraviť zábavno-súťažné popoludnie pre svojich mladších spolužiakov z 2.D. Obe triedy sú pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. V ponuke bolo päť kvízov z rôznych oblastí. Žiaci si prevetrali svoje vedomosti v oblasti športu, rozprávok, miest Európy a počítačových hier. Niekomu sa zdali ľahšie otázky zo športu, niekto poznal mestá, iný zas postavičky z rozprávky. Ale určite si všetci dobre zasúťažili, a hoci v športe víťazom nemôže byť každý, tu to neplatilo. Každý si odniesol malú pozornosť za vynaložené úsilie, a tí s najvyšším počtom bodov sa potešili o trošku väčšej odmene.

              Poďakovanie patrí  žiakom T. Valíčekovi, E. Nachtmannovej, R. Kollárovičovi a A. Bučkovi za precízne spracované a uvedené kvízy a aj ich pomocníkom. A týmto sa to nekončí, pretože šiestaci majú v pláne ešte jednu zábavnú aktivitu, takže nechajte sa prekvapiť!

              Mgr. Erika Baldovičová, tr. uč. 6.A

            • Logická olympiáda

            • 11. apríla sa už po šiesty krát na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity uskutočnilo celoslovenské kolo Logickej olympiády žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. Spomedzi takmer 2300 súťažiacich z celého Slovenska sa na prešovské finále prebojovalo viac ako stovka najlepších – víťazov školských kôl. Z bardejovských škôl sa do finále prebojovali iba žiaci z našej školy. Teší nás ich pekné umiestnenie.

              Vynikajúci  výsledok dosiahol  v kategórii 5.- 9. ročníka Jerguš Jančík z 8.C, ktorý sa umiestnil na 8. mieste.

              Simona Kurimská zo 7. A obsadila  46. miesto.

              V kategórii 1. – 4. ročníka sa  Matúš Gašparík zo 4.D umiestnil na peknom 24. mieste.

              Logická olympiáda žiakov so všeobecným intelektovým nadaním sa uskutočňuje každoročne (od roku 2013) v Prešove. Ide o najväčšiu súťaž pre nadané deti na Slovensku. Od jej začiatku si v školských kolách „zmeralo sily“ viac ako 11 000 intelektovo nadaných detí z celého Slovenska.

              Našim reprezentantom BLAHOŽELÁME!

            • Triedny projekt 2.D „Čím sú Tvoji rodičia?“: Operátor výroby

            • V súčasnosti, kedy je možné kúpiť už naozaj všetko, mnohé deti nemajú ani predstavu ako ten-ktorý výrobok vzniká a aká mravenčia ľudská práca je potrebná na jeho vznik.  Počas svojho šiesteho výjazdu do vyučovania v teréne, v rámci triedneho projektu Čím sú Tvoji rodičia?, preto intelektovo-nadaní druháci zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove spoznávali proces výroby od jednotlivých súčiastok až po hotový výrobok, konkrétne výrobu antén.

              Vďaka Janíkovej mamke, pani Beáte Duľovej a vedeniu firmy 2J Antennas, s.r.o., no najmä ochotnej HR manažérke, ktorá nás celou výrobou sprevádzala, sme  takúto prácu priamo zažili. Najprv sme však absolvovali teoretickú časť, priamo v sídle firmy. Dozvedeli sme sa, že firma 2J Antennas, s.r.o. vyrába rôzne typy antén, či už do rádií, áut, lodí, lietadiel. Na trhu je už vyše dvadsiatich rokov a hoci začínali skromne, vďaka svojej pracovitosti sa firma rozrástla, pričom svoje sídlo majú v Bardejove a svoje pobočky vo Veľkej Británii a Spojených štátoch amerických. V súčasnosti je  spoločnosť vďaka svojmu sortimentu známa nielen na Slovensku, ale na celom svete a svojich zákazníkov má na piatich kontinentoch sveta. Pokračovanie článku TU.

              Foto: Andrea Tribusová

              Text k foto: Druháci z triedy pre intelektovo-nadaných žiakov zo ZŠ na Komenského 23 v Bardejove v sídle firmy 2J Antennas, s.r.o. spoznávali proces výroby antén od najzákladnejšieho komponentu až po hotový výrobok, v rámci triedneho projektu Čím sú Tvoji rodičia?