• Novinky

            • WORKSHOP

            •       Dňa 20. 4. a 18. 5. 2018 sa žiačky našej školy zúčastnili stretnutia tvorivých dielní pod názvom PODOBY HOVORENÉHO SLOVA. Podujatie bolo zamerané na poukázanie odlišností pri práci s hovoreným slovom – moderovanie, umelecký prednes, rétorika. Podujatie bolo podporené Fondom na podporu umenia.

                    Žiačky Miroslava Kožlejová, Michaela Kožlejová, Monika Kmecová a Linda Hlavinková sa zdokonaľovali v tejto oblasti na  dvoch stretnutiach s Mgr. L. Regrútovou, PhD. A s PaedDr. M. Kuderjavou, PhD. v priestoroch DJZ v Prešove.

                   Toto podnetné podujatie malo pre žiačky veľký prínos v získaní mnohých vedomostí a skúseností, ktoré môžu zúročiť v školskej televízii alebo na rôznych súťažiach recitácie a prednesu, kde reprezentujú našu školu.

            • Exkurzia FLAMEshoes

            • 28. mája sa žiaci 2.C zúčastnili exkurzie spoločnosti FLAMEshoes, ktorá sa zaoberá výrobou plážovej  a voľnočasovej obuvi. Žiakov privítal a sprevádzal riaditeľ výrobnej prevádzky Mgr. Marek Jajko. Žiaci sa dozvedeli, že firma je rozdelená na administratívnu časť, kde sa zabezpečujú objednávky materiálu a distribúcia tovaru a výrobnú časť, ktorú mali možnosť preskúmať. Dozvedeli sa, že technológiu a stroje doviezli z Číny, že sa tu denne vyrobí 3000 párov obuvi /kroksov/, ktoré sa vyvážajú do viacerých krajín Európy. Materiál, ktorý sa používa na ich výrobu sa volá Eva (etylén vinyl acetát)...

              Po prehliadke sa žiaci stretli  s majiteľom firmy, ktorý pochádza z Číny, z malej dedinky, ktorá má „iba 500 000 obyvateľov“. Dozvedeli sa niečo o živote v Čínskej ľudovej republike, porozprávali o tom, čo ich pri výrobných linkách zaujalo, vyriešili pripravené tajničky a nakreslili návrhy na nové typy obuvi pre deti i dospelých. Každý si na obrázok napísal svoje meno po čínsky. Za svoju usilovnú prácu dostali deti sladké prekvapenie a kroksy, ktoré by im mali pripomenúť deň strávený v spoločnosti FLAMEshoes. Deň plný zážitkov a nových poznatkov pokračoval chutným obedom.  

              Veľká vďaka patrí rodičom detí Mgr. Marekovi Jajkovi  a Martinovi Kravcovi, ktorí toto predpoludnie zorganizovali.