• Novinky

            • Vianočná atmosféra

            •      Predvianočný čas je časom očakávania a príprav na najkrajšie sviatky roku. Ľudia si zdobia svoje príbytky, vytvárajú príjemnú atmosféru naplnenú vôňou ihličia, láskou,peknými vzťahmi.

              O to sa snažíme na našej škole aj my. Sme vlastne tiež jedna veľká rodina, v škole trávime veľa času a snažíme sa, aby sme sa tu cítili dobre.

              Vďaka vychovávateľkám ŠKD máme vo vestibule krásnu vianočnú výstavu, ktorú doplnili snehuliakmi žiaci 4.B. Pohľad na ňu svedčí o tom, že deti, ktoré navštevujú školský klub sú v dobrých rukách.Kreativita, tvorivosť, cit pre estetiku je to, k čomu sú vedené. Možno pohľad na jednotlivé výtvory bude inšpiratívny aj pre vás, milí rodičia a návštevníci školy. 

              Ale to nie je všetko. Týždeň pred Vianocami Vás čaká ešte jedno pekné prekvapenie, na ktorom sa pracuje.

              Triedne učiteľky, hlavne na 1. stupni, spolu so žiakmi krásne vyzdobili svoje triedy a v spolupráci s vychovávateľkami aj chodby.  Okná na ostatných chodbách školy majú peknú zimnú výzdobu vďaka p. uč. Vavrekovej a jej žiakov. Vďaka, milé kolegyne a žiaci. :-)

          • Vianočné akcie
            • Vianočné akcie

            • MIKULÁŠSKA  ČIAPKA
              6. 12. vo štvrtok


              VIANOČNÁ BURZA
              18. DECEMBER 2018

              Vyhodnotenie Mikulášskej čiapky:

               

              I.stupeň:                                   

              1.miesto- 1.A, 1.C, 3.C                 

              2.miesto- 1.C                              

              3.miesto- 2.A                               

              2.stupeň:

              1.miesto - 7.C

              2.miesto - 6.D

              3.miesto - 7.E

            • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            • Aj tento rok si žiaci otestovali svoje vedomosti a zručnosti z anglického jazyka v školskom kole olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – 1A pre žiakov 4. – 7. ročníka a 1B pre žiakov 8. – 9. ročníka. Všetci najprv absolvovali písomný test z gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvania s porozumením. Šiesti s najvyšším počtom bodov z každej kategórie sa zúčastnili ústnej časti, kde ukázali svoju zručnosť v rozprávaní. Úroveň bola veľmi vysoká, o čom svedčia aj veľmi tesné výsledky. Teší nás, že záujem o anglický jazyk je stále veľký, a sme radi, že si žiaci uvedomujú potrebu ovládať aspoň jeden cudzí jazyk. Víťazom blahoželáme a prajeme veľa šťastia na okresnom kole. GOOD LUCK!

              KATEGÓRIA 1A                                                                      

              1. ALEX CIFRA 
              2. SOŇA SIDORJAKOVÁ
              3. MARIÁN BARANČÍK 

              KATEGÓRIA 1B

              1. LINDA HLAVINKOVÁ
              2. KARIN DZIVÁ
              3. DÁRIUS POPÍK

            • EXPERT GENIALITY SHOW

            • Vo štvrtok 29.11.2018 sa aj na našej škole konala celoslovenská súťaž v hľadaní talentov EXPERT GENIALITY SHOW. Do súťaže sa zapojilo 45 žiakov z  druhého stupňa, pričom v tomto roku mohli súťažiť aj piataci. Žiaci si vyberali dve témy zo šiestich, ktoré im najviac vyhovovali.

              Témy boli naozaj rôznorodé:  Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody,  Dejiny, udalosti, umenie, Do you speak English?, či  Góly, body, sekundy a pre piatakov –  Ako funguje svet  a Päť jazykov kultúry.

              Výhercovia budú známi v januári a obdržia hodnotné ceny. Držíme palce všetkým našim žiakom.

              Mgr. Šinaľová

            • Logické sústredenie pre intelektovo nadaných žiakov

            • Bez usilovnej pracovitosti nie je ani talentov ani géniov.

              D.I.Mendelejev

              Týmto výrokom slávneho vedca sa riadili aj vyučujúce, ktoré pripravovali tretí ročník Logického sústredenia pre intelektovo nadaných žiakov zo Základnej školy na Komenského ulici v Bardejove. Pripravili pre nich aktivity, ktoré potrápili nie len intelekt, ale podporili aj tvorivosť, trpezlivosť, vzájomnú spoluprácu a zasiali možno semienko ochoty pomáhať druhým, či starať sa o iných. Veď posúďte sami.

              Vo štvrtok popoludní sme sa stretli v Zorničke v Bardejovských kúpeľoch a hneď po ubytovaní sa sme otestovali vedomosti a zručnosti žiakov v anglickom jazyku a pri riešení matematicko – logických úloh. Po náročných úlohách sme sa posilnili a nasledovala beseda s pánom M. Ceľuchom, ktorý nám povedal veľa zaujímavých faktov o netopieroch a vyvrátil nám zaužívané mýty, napr. o tom, že sa netopiere zamotávajú do vlasov. No a potom už prišiel dlho očakávaný okamih, keď sme nastražili siete a pokúšali sa odchytiť nejakého netopiera. Chvíľu sme museli trpezlivo a hlavne potichu (to bol ten väčší problém :-) ) počkať, ale podarilo sa. Do siete sa nám chytil jeden netopier a my sme si ho mohli zblízka pozrieť. Nadšení sme netopiera vypustili a išli sme si vychutnávať večerný program. Pokračovanie článku TU.

            • ŠKD - Kolobežka rýchlo bežká

            • V stredu 17.10.2018 popoludní ožil školský dvor našej základnej školy veselým smiechom a detským džavotom.

              Zišlo sa tu niekoľko desiatok detí, ktoré mali chuť zasúťažiť si a predviesť svoje znalosti z dopravnej výchovy a zručnosti v jazde na kolobežkách. Celé športovo-dopravné podujatie sa nieslo pod názvom "Kolobežka rýchlo bežká."

              Súťažili 5-členné družstvá zo všetkých oddelení ŠKD. Najviac sa darilo a medailové miesta získali tieto oddelenia: 3. miesto - IV. oddelenie ; 2. miesto - V. oddelenie ; 1. miesto - I. oddelenie. 

              Všetci zúčastnení boli ocenení sladkou odmenou.

              Jana Petričová - IV. oddelenie ŠKD

            • Senzačné úspechy bardejovských mladých atlétov - súhrn

            • V priebehu 10 dní sa mladým atlétom z ŠŠK JAK Bardejov podarilo dosiahnuť výborne výkony  na majstrovstvách Slovenska. Na školských majstrovstvách Slovenska v rámci Kalokagatie v Trnave sa dievčatá ZŠ na Komenskéhu ulici v Bardejove pod vedením učiteľa trénera Z. Kollároviča umiestnili na 2. mieste so ziskom 854 bodov s bodovým náskokom pred ŠG Nitra. Víťazom sa stalo družstvo ŠG Trenčín. Bardejovske družstvo žiačok reprezentovali B. Mihňaková, S. Voľanská, J. Knišová, S. Ratvajská, D. Hudáková, K. Hersteková, T.- Vaneková, D. Laktičová, V. Kažimirová a S. Stojáková.

              O niekoľko dní neskôr na M-SR dorastencov a dorasteniek v Banskej Bystrici sa slovenskému reprezentantovi Radoslavovi Voľanskému (tréner Kollárovič) podarilo splniť limit na majstrovstvá Európy do 18 rokov. V prekážkovom behu na 110 m behu potvrdil postavenie slovenskej jednotky, kde suveréna zvíťazil s časom 14,82 s. Na druhý deň sa v skvelej forme predstavil Marek Vašičkanin (tréner Pečeňuk) v behu na 400 m prekážok, v ktorom zvíťazil s časom 58,12s.

              V závere júna sa v Šamoríne okrem medzinárodného mítingu P-T-S konalo aj finále Detskej P-T-S v šiestich disciplínach. Najmladší žiaci ŠŠK JAK Bardejov pod vedením trénera Pečeňuka suverénne zvíťazili takmer vo všetkých disciplínach a stali sa celkovým víťazom pred AC Malacky a CVČ Brezová pod Bradlom. Bardejovské družstvo mladších žiakov a žiačok reprezentovali J. Vrabec, T. Hudák, M. Macej, L. Ščerbatá, B. Macečková a K. Pillárová. Ceny deťom odovzdávali ozajstné svetové atletické osobnosti, niekoľkonásobný olympijský medailista Jan Železný a stále ešte držiteľ svetového rekordu v skoku do výšky (245 cm) Javier Sotomayor.
              Pokračovanie článku TU